1. הדירה
  2. מגזין עיצוב
  3. טיפים לבנייה ושיפוץ
  4. גם יפה וגם אופה: הצצה לבית מעוצב ביישוב מכבים-רעות

גם יפה וגם אופה: הצצה לבית מעוצב ביישוב מכבים-רעות

אל תתנו לפסטורליות להטעות אתכם - שיפוץ וחידוש של בית פרטי דורשים הרבה מאוד מחשבה ומהווים אתגר לא קטן. הבית הבא, ביישוב מכבים-רעות, עבר מהפך באמצעות עבודה יסודית של האדריכלית אלקה רימר. חלוקת חללים מחודשת, הרחבת השטח ועיצוב פנים אלגנטי הפכו אותו על פניו. הנה הצצה

רוני ארקוש | צילום: נדב פקט| תאריך: 27.08.2014|

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו
מיקום: מכבים-רעות
שטח: 300 מ"ר בנויים ו-362 מ"ר נוספים של המגרש
הדיירים: זוג ושלושת ילדיהם
האדריכלית: אלקה רימר
תקציב השיפוץ: מיליון ש"ח

בבית פרטי, שנבנה במקור בשנות ה-80, ביישוב הפסטורלי מכבים-רעות, נערך שיפוץ מקיף שכלל את הרחבת קומת הקרקע, תוספת של מרתף ומרפסת שירות וסגירת מרפסת לטובת חדר עבודה. התכנון המקורי של הבית לקה בחסר עם חללים קטנים, חשוכים ונטולי גישה לנוף המרהיב הנשקף באיזור. האדריכלית אלקה רימר נכנסה לתמונה על מנת לחולל מהפך בבית.

כך זה נראה מבחוץ- חזית הבית במכבים-רעותכך זה נראה מבחוץ- חזית הבית במכבים-רעות 

רימר, אדריכלית מנוסה בעלת משרד המתמקצע באדריכלות ועיצוב פנים, הביאה עימה את הידע והנסיון הרב שצברה והפכה את הבית לכזה המנצל את מלוא הפוטנציאל הגלום בו. תהליך העבודה שלה משלב בין הצרכים העולים מהשטח ומהתכנון, לבין עבודה מול תקציב ברור המאפשרת לסיים את הפרויקט ללא הפתעות בכיס. דיירי הבית, זוג ושלושת ילדיהם, ביקשו ליצור בית מעוצב בסגנון קלאסי-אירופאי, בעל חזות אלגנטית. הבית עבר הרחבה וגדל, מ-210 מ"ר ל-300 מ"ר בנויים. לחצר הרחבה התווספה פינת ג´קוזי מפנקת להנאת בני הבית.

גם בחצר נערכו שינויים והתווספה פינת גגם בחצר נערכו שינויים והתווספה פינת ג'קוזי מרגיעה  

אחד מהאתגרים אשר ניצבו בפניה של רימר, היה מציאת האיזון הנכון בין תכנון פונקציונלי וחלוקה חכמה של המרחב שדרש גם תכנון הנדסי מחושב, לבין העיצוב וההתאמה המדוייקת לצרכים האישיים של דיירי הבית. אם המשפחה הינה קונדיטורית במקצועה, ולפיכך קיבלו המטבח ופינת האוכל דגש מיוחד, כך שבני הבית יוכלו לבשל ולארח בשמחה וברווחה. מיקומם של חללים אלו עבר צד, כך שהנוכחים יוכלו ליהנות מן הנוף היפהפה הנשקף מחלונות הבית הגדולים.

מבט על פינת האוכל המעוצבתמבט על פינת האוכל המעוצבת 

בין החלק הזה של הבית אל החוץ, שולבו מעברים אשר יוצרים אינטראקציה של החלל המרכזי הפנימי והחיצוני. הבית רוצף כולו בפרקט עץ, אחד מהאלמנטים המשקפים אווירה אירופאית חמימה. בחלל המרכזי, נבחר גוון מוקה עבור קירות החלל, גוון היוצר אווירה רכה ומאזן את המנעד המונוכרומטי של המטבח והסלון המאופיינים באלמנטים של שחור ולבן.

הסלון עם קירות בגווני מוקה וריהוט מונוכרומטיהסלון עם קירות בגווני מוקה וריהוט מונוכרומטי 

אלמנט אירופאי נוסף בדמות קרניז גבס שולב בין הקירות לתקרת הסלון. גופי התאורה בחלל הסלון, מאירים את החלל כלפי מעלה, בעזרת אור שאינו ישיר ושוטף את התקרה כך שבסלון נשמרת אווירה רכה ועדינה. לצד גופים אלו, שובצו בפינת האוכל ובמטבח גופי תאורה תלויים, אשר מעניקים דגש נוסף לאיזורים אלה. מטבח הבית, תוכנן בקפידה על ידי משרדה של רימר, על מנת לענות לצרכים המקצועיים של הקונדיטורית, אשר לעיתים מעבירה בו גם סדנאות אפייה.

המטבח המעוצב- אחת מהנקודות המרכזיות של הביתהמטבח המעוצב- אחת מהנקודות המרכזיות של הבית 


במפלס הביניים, עוצבו שני חדרים מחדש עם חדר רחצה משותף כמענה פונקציונלי לכל חדר וחדר. חידוש נוסף במפלס זה היה חדר השירות שהתווסף לקומה ומאפשר לערוך את הכביסה בנחת, מבלי לתפוס את חדר הרחצה. חדר השינה של הבת, עוצב לבקשתה בסגנון וינטאג´ נעים וידידותי. דלתות החדרים נבחרו בגוונים לבנים עם משקופים רחבים בהתאמה למראה השקט שמשדר העיצוב בבית.

דלתות פנים של דלתות פנדור - עיצוב נקי עם בידוד אקוסטי ועמידות למים דלתות פנים של דלתות פנדור - עיצוב נקי עם בידוד אקוסטי ועמידות למים  


חדר השינה של הבת בסגנון וינטאגחדר השינה של הבת בסגנון וינטאג' נעים ורך  


יחידת ההורים מוקמה במפלס העליון של הבית. אחד הצרכים שעלו מתוך התהליך היה הרצון לשלב פינת עבודה שתהיה נגישה וסמוכה ליחידה. על מנת לאפשר הפרדה בין מנוחה לעבודה, פתרה רימר את הצורך באמצעות סגירת מרפסת קיימת והפיכתה לחדר עבודה נוח וזמין. יחידת ההורים לא קופחה וקיבלה גישה למרפסת שמש מפנקת המשקיפה לכיוון הנוף המרהיב של האיזור.

יחידת ההורים המרווחת עם גישה למרפסת שמש נעימהיחידת ההורים המרווחת עם גישה למרפסת שמש נעימה 

היחידה עוצבה בהתאמה לגוונים הכלליים של הבית ובשילוב וילונות עדינים המאפשרים את חדירת האור הטבעי ברכות אל תוך החלל. חדר הרחצה הסמוך, עוצב גם הוא במראה אירופי עם המשכיות של השימוש בגווני הבית השונים ובשילוב של נגיעות מודרניות המעניקות מראה עכשווי ונקי.

חדר הרחצה ממשיך את הקו העיצובי של הביתחדר הרחצה ממשיך את הקו העיצובי של הבית 


עוד מבט על חדר הרחצהעוד מבט על חדר הרחצה 

קומת המרתף חולקה לשלושה חללים - ממ"ד, חדר משפחה בו הוצבו להנאת בני הבית פסנתר, שולחן למשחקי קלפים ופינת קולנוע וחדר שינה עבור הבן הבכור אשר ביקש חדר מרווח במיקום המאפשר פרטיות.

מבט על חדר המשפחה המפנקמבט על חדר המשפחה המפנק 

חדר השינה של הבן בעיצוב צעירחדר השינה של הבן בעיצוב צעיר 

סך הכל: מיליון ש"ח


עבודות קבלן : 400 אלף ש"ח
נגרות: 150 אלף ש"ח
מטבח: 65 אלף ש"ח
כלים סניטריים וחיפויים: 60 אלף ש"ח
גינון: 30 אלף ש"ח
תאורה: 25 אלף ש"ח
מערכת אודיו: 12 אלף ש"ח
וילונות: 20 אלף ש"ח
מדרגות עץ: 500 ש"ח למדרגה
פרקטים- פרקט טבעי 250 ש"ח למ"ר, פרקט למינציה (חדרי שינה) 150 ש"ח למ"ר
דלתות: דלתות פנים- 1250 ש"ח (לדלת), דלת כניסה- 14 אלף ש"ח
ג´קוזי: 43 אלף ש"ח


רוצים לקרוא עוד? להצצות נוספות לבתים מעוצבים לחצו כאן

תגובות לכתבה

חזור מעלה