1. הדירה
  2. מגזין עיצוב
  3. טיפים לבנייה ושיפוץ
  4. מינימליזם מודרני: הצצה לבית מעוצב בבאר יעקב

מינימליזם מודרני: הצצה לבית מעוצב בבאר יעקב

המעצבת טלי מאיר פיק נקראה לסייע בשיפוץ יסודי של בית בן כמה שנים בסגנון לבן ונקי. הגינה הענקית זכתה לתשומת לב רבה, כשנוספה לה בריכה, נקודות תאורה ומשטחים של דק ובטון. פתיחה של חלל הסלון אפשרה מבט מרהיב אל הגינה, והמשכיות מרהיבה בין פנים וחוץ. הנה הצצה

מירי גריי| צילום: עידן גור| תאריך: 21.9.15|

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו
מיקום: באר יעקב
שטח הדירה: בית בן 3 מפלסים (מרתף ועוד 2 קומות, כ-100 מ"ר כל אחת).
הדיירים: זוג + 3 ילדים קטנים
עיצוב ואדריכלות פנים: טלי מאיר פיק


איך יוצרים המשכיות בין הבית המעוצב לגינה המרהיבה? המעצבת ואדריכלית הפנים טלי מאיר פיק נדרשה לסייע בשיפוץ מאסיבי ויסודי של בית בן שלוש שנים בבאר יעקב.

המשכיות בין פנים וחוץ: הבית המשופץ בבאר-יעקבהמשכיות בין פנים וחוץ: הבית המשופץ בבאר-יעקב 

הדיירים ביקשו עיצוב לבן ומינימליסטי לבית, והבית תוכנן כך שיהיה גם נוח לתחזוקה. בהתאם לדרישת הדיירים בחרה המעצבת בסגנון מינימליזם מודרני, נקי ולבן. הגינה הגדולה תוכננה ועוצבה גם היא מחדש, והקו המנחה לאורך כל התכנון היה יצירת חלל המשכי בין הבית לגינה.



במסגרת השיפוץ, קירות חיצוניים בסלון ובפינת האוכל נפתחו כדי "להכניס" את הגינה פנימה. בקומה התחתונה הוחלף הריצוף, והקומה העליונה רוצפה כולה בפרקט. מעקה הברזל במדרגות הוחלף למעקה זכוכית ליצירת רצף שקוף ומראה גדול ונקי.

מעקה מזכוכית ליצירת רצף שקוף ומראה נקי מעקה מזכוכית ליצירת רצף שקוף ומראה נקי  

בסלון התקרות הונמכו לצורך שילוב תאורה נסתרת ושדרוג מערכת מיזוג האוויר.

המטבח הקיים שודרג על ידי נגר, למטבח בסגנון פרובאנס "לייט" ובמרכזו התווסף אי תואם. כל זאת בגוון לבן צבוע בתנור. לחלל נוספה גם יחידה תלויה באותו סגנון ומעליה מדף תלוי.
במטבח מוקם אי בגוון לבן צבוע בתנור. מבט על המטבחבמטבח מוקם אי בגוון לבן צבוע בתנור. מבט על המטבח 


יחידת ההורים עברה הרחבה, כולל תוספת של חדר רחצה עם מחיצת מזכוכית כדי לתת תחושה של מרחב. חדר הרחצה עוצב בגוונים של אפור ולבן, ומוקם בו ארון בסגנון פרובאנס עם ברזי קיר וכיורי קוריאן למראה מינימליסטי ועכשווי. לחדר השינה נבחר ארון זכוכית לבנה משולב עם טלוויזיה להמשך הקו העיצובי.
ברזי קיר וכיור קוריאן למראה מינימליסטי ועכשווי: חדר הרחצה של ההוריםברזי קיר וכיור קוריאן למראה מינימליסטי ועכשווי: חדר הרחצה של ההורים 

חדר הרחצה של הילדים ושירותי האורחים שופצו גם הם בגוונים של אפור ולבן.

כל חדרי הרחצה בבית עברו שיפוץכל חדרי הרחצה בבית עברו שיפוץ 
הקו המנחה בתכנון הגינה האחורית היה תוספת בריכה בשילוב של דק ובטון יצוק עם צמחיה מעוצבת ולא פראית. זאת כדי להמשיך את הקו העיצובי המינימליסטי של הבית.

בגינה שולבה תאורת צמחיה, תאורה שקועה ותאורה היקפית. בגינה תוכננו שני מפלסים כדי לתת במה לאיזור הבריכה וליצור הפרדה בין האיזורים השונים.

תאורה צמחיה, תאורה שקועה ותאורה היקפית שולבו בגינהתאורה צמחיה, תאורה שקועה ותאורה היקפית שולבו בגינה 

צמחיה מעוצבת ולא פראית בהתאם לקו המינימליסטיצמחיה מעוצבת ולא פראית בהתאם לקו המינימליסטי 

במה באיזור הבריכה כדי ליצור הפרדה מספקתבמה באיזור הבריכה כדי ליצור הפרדה מספקת 

הגינה הקדמית הוגבהה למפלס הבית וממשיכה את הבטון בשילוב הדק עם תאורת לדים שקועים, עצים מעוצבים ותאורת צמחיה ליצירת אוירה.

משטחים של דק ובטון ותאורת אווירה מתאימה: הכניסה מהחצר בשעות הערבמשטחים של דק ובטון ותאורת אווירה מתאימה: הכניסה מהחצר בשעות הערב 
בזכות פתיחה של חלל הסלון ועיצוב מחדש של הגינה יחודו של הבית הוא המראה הנשקף מהבית לגינה, ולהפך, דרך הויטרינות הענקיות.



גופי תאורה - מתן אור
ריצוף - ייבוא אישי מסין
נגרות מטבח - נגר פרטי
הקמת גינה - TP תכנון והקמת גינות


רוצים לקרוא עוד? להצצות בתים נוספות לחצו כאן

תגובות לכתבה

חזור מעלה