דור חדש

מעצבים צעירים בוגרי המוסדות הגבוהים, יוצאים לשוק ומחדשים את סביבתנו בטאץ´ עיצובי מפתיע ומרענן

מאת אפרת בראשי | צילום יח"צ | תאריך 15.09.08

רעיון מקורי, שילוב מרגש של צבעים, יצירת פטנט חדש המלווה בטכנולוגיה מתקדמת, או שימוש מפתיע בחומרים כתוצאה ממעוף ודמיון, הם רק חלק מהמרכיבים של העיצובים החדשים, הנולדים במוסדות הגבוהים הפזורים בארץ. אלו יוצרים לנו בכל שנה דור מעצבים חדש, המטביע את חותמו בשוק הצרכני, ותורם להתפתחות ועליית מדרגה בתחום העיצוב.

כל אחד מהמעצבים יוצר מוצרים המיועדים למטרות שונות ומשרתים פלחי אוכלוסייה מגוונים, החל בילדים, תעשייה צבאית, הורים, אנשי עסקים, סביבה עירונית, סביבה ביתית ועוד. חלקם אפילו זוכים להצעות מפתות למדי, על ידי מעצבים בינלאומיים אשר מעבר לים, או נרשמים כפטנטים חדשים במכון לפטנטים.

תהליך עבודתם של המעצבים הצעירים מורכב מהתבוננות מעמיקה, ניתוח תהליכים, אבחוני התנהגות אנושיים ובנוסף, התאמה והתחשבות בהלכי הרוח של התקופה והאופנה. הרי לכם טעימה קטנה של מעצבי המחר, שעוד נשמע עליהם רבות בשנים הבאות;

רן שנפר

, המחלקה לעיצוב תעשייתי במכון הטכנולוגי בחולון, "Geospark"- גוף תאורת תקרה, המסוגל לשנות את גודלו וצורתו, תוך כדי מופע חזותי. הפרויקט מבוסס על מבנה קינטי, אשר ניתן לשנות את גודלו, בהתאם לצורך ורצון המשתמש. בנוסף, ניתן למקד את התאורה ולהגדיל את הרדיוס שלה, לצורך הארה גדולה יותר. הגוף מורכב מ - 54 נורות לד בעלות אורך חיים מקסימאלי וצריכת חשמל מינימאלית.

גוף תאורה דינאמי Geospark, רן שנפר(צילום: יחצ)
גוף תאורה דינאמי Geospark, רן שנפר(צילום: יחצ)


לליב שלו

, המחלקה לעיצוב תעשייתי במכון הטכנולוגי בחולון, "מעשה בכב?לים"- סדרת פתרונות לעודפי חוטי החשמל המצטברים בבית. לליב יצרה פתרון דקורטיבי לסרבול החוטים המוכר כתוצאה מחוטי המחשב, הטלוויזיה, הכבלים וכדומה. העיצוב החדש שיצרה, נותן מענה אסתטי, בעל נוכחות ויעילות אלגנטית.

פתרון אחסון דקורטיבי לכבלי החשמל, לליב שלו (צילום: יחצ)
פתרון אחסון דקורטיבי לכבלי החשמל, לליב שלו (צילום: יחצ)
נעמה הופמן

, המחלקה לעיצוב תעשייתי, שנקר, "A06" - משטח נייר, עליו מודפס מעגל חשמלי. כשהמשטח נסגר לתלת מימד, עמו נסגר גם המעגל חשמלי והאור נדלק. המשטח יוצר צורת קונוס וככל שהקונוס הולך וקטן כך האור הולך ומתחזק. הפרויקט זכה להתעניינות והצעה ממעצב התאורה הנודע אינגו מאורר.

גוף תאורה המבוסס על משטח נייר עם מעגל חשמלי, נעמה הופמן (צילום: נדב הקסלמן)
גוף תאורה המבוסס על משטח נייר עם מעגל חשמלי, נעמה הופמן (צילום: נדב הקסלמן)
אור בן סימון

, המחלקה לעיצוב גרפי, שנקר - פרויקט מחקרי בנושא ונדליזם, הבוחן את הקשר בין האלימות הויזואלית לעיצוב גרפי תלת-מימדי. אור יצרה אריזות מזון המעניקות חוויה נוחה וחדשה, של קופסאות מתקפלות, המאפשרות לאכול בהנאה מבלי "להתענות", או להתלכלך.

יניב בבלי

, המחלקה לעיצוב תעשייתי, מכללת הדסה ירושלים, Cookids- כלי אפייה לילדים המותאמים ליכולות המוטוריות והקוגניטיביות של הילד. ערכה זו, מקנה לילד עולם מושגים חדש, תוך שימוש בחושים בסיסיים, התנסות בחומרים חדשים, רכישת מיומנויות ועצמאות.

ערכת כלי אפייה לילדים, יניב בבלי(צילום: נדב הקסלמן)
ערכת כלי אפייה לילדים, יניב בבלי(צילום: נדב הקסלמן)

המעצבים הצעירים מביאים עימם ללא כל ספק רוח חדשה, מלאת אנרגיות רעננות וצבעוניות, שמסייעות לסביבת החיים שלנו להיות יעילה יותר ולבטח מעוצבת יותר.

חזור מעלה