עיצוב דירת גג בנווה צדק בתל אביב

מעצבת הפנים, רינת אשכנזי, הגשימה את חלומה של המשפחה ועיצבה מחדש את דירת הגג בנווה צדק, תל אביב. שימוש בקרני השמש לשינוי צבעים במהלך היום, שימוש במותג התאורה של "דורי קמחי תאורה אדריכלית" לייצר אווירה בלילה ועוד הרבה צבעים וחומרים, בכתבה שלפניכם.

צילום: רונן קוק

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו

פרטי הפרויקט


שם הפרויקט: לגעת בנוף
סוג הנכס: דירת פנטאוז שתי קומות. הבניין נמצא בפינת רחובות, הבניין ארוך (בחזית המערבית) וצר (בצפון דרום).
מיקום: שכונת נוה צדק תל אביב יפו
גודל הדירה: כ- 300 מ"ר ומרפסת לא מקורה סביב.
הדירה היא דירת פנטאוז בעלת שתי קומות. קומת כניסה: חדרי השינה, חדרי רחצה, פינת משפחה, חדר שרות, ושתי מרפסות. קומה נוספת: קומת אירוח עם מטבח, סלון ומרפסת מסביב, אחד הקשיים היה החלוקה של החלל לשתי קומות בצורה נכונה.
הדיירים: זוג עם שני ילדים.


מה הייתה בקשת הדיירים?


למשפחה היו מספר בקשות עיקריות לשיפוץ ועיצוב הבית:
1. דגש על הנוף הנשקף מהבית - שהעיצוב ידגיש את הנוף אך ישמור על הפרטיות.
2. התאמה וריווח של החדרים ועיצובם על הצרכים של כל אחד מהם.
המשפחה נטלה חלק בהחלטות ובשינויי החללים בבית בכדי שהעיצוב יענה על בקשתם

מה הייתה המחשבה מאחורי התכנון?


איך מכניסים את הנוף המדהים הנשקף מהדירה ועדיין שומרים על פרטיות?
איך יוצרים חמימות בחללים של הדירה הגדולה? איך מתאימים את העיצוב לבקשת הדיירים? כל אילו הובילו את האדריכלית ומעצבת הפנים, רינת אשכנזי, בתכנון הדירה.

מה היה הקו המנחה לעיצוב הבית?


בעיצוב הדירה שולב סגנון אלגנטי עם צבעי פסטל וקירות לבנים אשר בכל שנייה ביום משנים את גוון הקירות עם חדירת קרני השמש לחלל.
הקו המנחה היה להתאים את הבית מבחינה פונקציונאלית לחיי היום יום של המשפחה. לעצב את הבית בצורה אינטימית ופרקטית, ולא להתנגש בנוף אלא לתת לו במה ונוכחות. לאפשר לנוף החיצוני, הטבע והים להיכנס לתוך הבית.
מבחינת תאורה, הקו המנחה היה שהיא תהיה מספיק חזקה אבל לא דומיננטית מדי. הרצון היה שכל גוף תאורה יהיה כמו יהלום, קישוט בפינה אחרת בבית כדי ליצור מראה יוקרתי מבחינת התאורה. היה שימוש רב בגופי תאורה עגולים של "דורי קמחי תאורה אדריכלית", כי הקומה ארוכה, הצורה של המבנה אינו שיגרתי, וגופי התאורה העגולים איזנו זאת בצורה נהדרת.
בתאורה הפנימית בבית, הדגש היה פונקציונאליות, מראה אלגנטי שאינו בולט ומשתלט על החלל. התאורה החיצונית, במרפסות, הייתה יותר מינימליסטית. במרפסת החיצונית ניתן לראות שיש מנורות רצפה בדק, כדי להאיר את המרפסת עם אור "לא מאיים" וחזק מדי. לא היה מקום לשים את התאורה בתקרה ולכן הפתרון היה לשבץ את התאורה בדק כתאורת אווירה.
עיצוב דירת גג בנווה צדק - מבט אל החלל המרכזי</br>צילום: רונן קוקעיצוב דירת גג בנווה צדק - מבט אל החלל המרכזי
צילום: רונן קוק 


אילו צבעים נבחרו לעיצוב הדירה?


הצבעים שנבחרו הם צבעים שקטים בהשראת הנוף החיצוני. בקומה התחתונה יש יותר צבעי פסטלים כדי שיהיה יותר משמח ואביבי, בקומה העליונה הגוון השולט הוא אפור-לבן-נירוסטה. בקומה השניה יש גם עץ העוטף את כל הקיר כדי להכניס עוד חמימות לבית. קיר העץ פנימי, נמצא בצמידות למדרגות ומחבר את הבית.


עיצוב המטבח


כשנכנסים לבית מגיעים יש למטבח ולכן היה חשוב שהוא יהיה מזמין ויהווה מקום נוח ונעים למפגש יום יומי בני בני המשפחה ואורחים נוספים. המטבח עוצב כמרכז הבית, יש בו שולחן עץ רחב (שתואם לגוון קיר בעץ בקומה העליונה), הוא מכיל המון מקומות אחסון ומשטח עבודה גדול ופרקטי. כל הקיר המזרחי למעשה, הוא ארונות אחסון. המטבח קרוב למרפסת חיצונית גדולה שגם בה ניתן לארח בהנאה.
עיצוב דירת גג בנווה צדק - מבט אל המטבח</br>צילום: רונן קוקעיצוב דירת גג בנווה צדק - מבט אל המטבח
צילום: רונן קוק 

עיצוב דירת גג בנווה צדק - מבט אל המטבח מזוית שונה</br>צילום: רונן קוקעיצוב דירת גג בנווה צדק - מבט אל המטבח מזוית שונה
צילום: רונן קוק 


עיצוב הסלון


העיצוב בסלון הוא אינטימי וחמים כדי ליצור סביבה נעימה ורגועה לשיחות ערב רגועות. הסלון קטן יותר מכל חלקי הקומה, בעל 3 וחצי פאות סביבו והכניסה היא של מטר וחצי. המחשבה הייתה ליצור מקום אינטימי עם צבעים חמים, לאירוח של שיחות אישיות ורגועות.
עיצוב דירת גג בנווה צדק - מבט אל סלון</br>צילום: רונן קוקעיצוב דירת גג בנווה צדק - מבט אל סלון
צילום: רונן קוק 

עיצוב דירת גג בנווה צדק - מבט אל הסלון ופרטי האמנות</br>צילום: רונן קוקעיצוב דירת גג בנווה צדק - מבט אל הסלון ופרטי האמנות
צילום: רונן קוק 


עיצוב חדר השינה


מסטר בד רום עוצב תחת הקונספט ש"חדר העבודה מחוץ לתחום". כלומר, רק אלמנטים של רוגע נכנסו. כמו כן, היה חשוב שהכניסה לחדר העבודה לא תהיה מתוך חדר השינה. הרצפה בחדר היא פרקט כדי להכניס את החום, והוחלט להכניס כסא אדום בוהק למען "הסקסיות" ורומטיקה. התקרה מעוטרת בספוטים ופרופילים של דורי קמחי תאורה אדריכלית. התאורה שקועה בקיר וכך שומרת על קו רציף ואלגנטי.
עיצוב דירת גג בנווה צדק - מבט אל חדר השינה</br>צילום: רונן קוקעיצוב דירת גג בנווה צדק - מבט אל חדר השינה
צילום: רונן קוק 


עיצוב חדר הילדים


חדרי הילדים אינטימים, לא גדולים מדי, עם ריהוט בסיסי בגודל סטנדרטי.

עיצוב חדר הרחצה


חלל מעוצב באפור ולבן - עיצוב מודרני בשילוב קווים נקיים. גם כאן היה שילוב של עץ בבחירה של ארונות האמבטיה כדי להכניס חמימות. המראות מוארות מאחור כדי לשלב בין המודרניות לבין הכפריות.
עיצוב דירת גג בנווה צדק - מבט אל חדר הרחצה</br>צילום: רונן קוקעיצוב דירת גג בנווה צדק - מבט אל חדר הרחצה
צילום: רונן קוק 

עיצוב דירת גג בנווה צדק - מבט אל חדר הרחצה בשילוב ארונות עץ | צילום: רונן קוקעיצוב דירת גג בנווה צדק - מבט אל חדר הרחצה בשילוב ארונות עץ | צילום: רונן קוק 

עיצוב חללים נוספים


עוצב חלל חדר משפחה בין חדרי השינה, המעבר לחדרים, הכניסה ליחידת הורים ולובי הכניסה ממעלית הבנין לדירה.
עיצוב דירת גג בנווה צדק - מבט אל הגג</br>צילום: רונן קוקעיצוב דירת גג בנווה צדק - מבט אל הגג
צילום: רונן קוק 





קרדיטים לפרויקט


עיצוב פנים ואדריכלות: רינת אשכנזי
קבלן: משה שרון
תאורה: דורי קמחי תאורה אדריכלית.
צילום: רונן קוק

קישורים:


לצפייה בבתים מעוצבים נוספים
איך תעשו זאת בעצמכם

תגובות לכתבה

חזור מעלה