עיצוב דופלקס ברמת אביב

משפחה מקסימה מרמת אביב, ביקשה עיצוב יוקרתי ומודרני מצד אחד, אך חם וביתי מצד שני לדירת הדופלקס שלהם ברמת אביב. מעצב הפנים, שלומי לוין, תכנן וביצע את הפרויקט למשפחה והתוצאות, לפניכם.

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו

פרטי הפרויקט


שם הפרויקט: דופלקס גן ברמת אביב
סוג הנכס: דופלקס גן בבניין מגורים
מיקום: רמת אביב
גודל הדירה: 220 מ"ר בשתי קומות + 300 מ"ר גינה
הדיירים: הורים בשנות ה-40 + שלושה ילדים בגילאים 18,17 ו-12

דופלקס ברמת אביב | צילום: שי אפשטייןדופלקס ברמת אביב | צילום: שי אפשטיין 

מה הייתה בקשת הדיירים?


תכנון מודרני ויוקרתי מחד וחם ובייתי מאידך.
בקשה לריבוי פונקציות בקומת הקרקע: סלון, מטבח, פינת אוכל, פינת מחשב הקשורה לסלון ויחידת הורים מרווחת מאד.

בקומת המרתף שלושה חדרי ילדים בתצורה שלי מיני סוויטות וכוללים מקלחות צמודות.

חדר קולנוע ומשפחה, חדר אופר וחדר כביסה

מה הייתה המחשבה מאחורי התכנון?


ריבוי הפונקציות בקומת הכניסה דרש טשטוש ועירוב הפונקציות מחד ובידולן מאידך.

למרות מגוון הפונקציות ישנה הגדרה ברורה למיקומם ותפקידם בחיי היום יום המשפחתיים: הסלון ופינת האוכל פונים אל הגינה ומהווים את פונקציות האירוח בדירה.

המטבח מוקם בהמשכו של החלל וביחד יוצרים רצף פעילות יום יומי.

יחידת ההורים מוקמה בעומקו של חלל קומת הקרקע והיא ניתנת לסגירה ולהפרדה משאר הקומה.

קומת הכניסה מהווה את מוקד החיים המשותפים והחברתיים של המשפחה.

קומת מגורים ייחודית, קומת המגורים תוכננה כך שתיתן מענה על צרכי המגורים והלייף סטייל של המשפחה תוך ניצול מיטבי של מבנה המרתף ומכילה כאמור 3 סוויטות ילדים עם אמבטיה צמודה, חדר משפחה המשמש גם כחדר קולנוע ביתי, חדר כביסה וחדר אורחים נוסף/אופר.

זרימת אוויר נעימה וכניסת אור טבעי לכל אחד מן החללים, יוצרים תחושת מרחב ומבטלים לחלוטין את תחושת המרתף השקוע.

מפתחים גדולים לעבר הגינה המעוצבת יוצרים שילוב של פנים וחוץ הממזגים את הגינה הירוקה עם הבית ליחידה אחת המדברת באותה שפה.

בנוסף יוצרת הגינה הענקית בידול ובידוד מהשכונה העירונית התוססת.

התאורה בבית - תכנון התאורה בבית באמצעות התאורה של "דורי קמחי תאורה אדריכלית" נעשה כך שיאיר את הבית בצורה נעימה ולא מסנוורת ותהייה פרקטית לאזורי השימוש.

יחד עם זאת מיקודי אור על אזורים חשובים יוצרים הדגשה וכתמיות המעצימים את האובייקטים ואת תחושת העומק והמרחב בדירה.

בחירת גופי התאורה המשיכה את הקו העיצובי הנקי של הדירה ויופיים הוא במינימליזם אשר אינו "פוצע" את תקרת החלל.

בחירת הגופים הלינארים והארוכים מעצימים את חלל הדירה ומלווים את עין הצופה לאורכה.

התאורה נבחרה בקפידה ע"פ קווי העיצוב של הבית, קווים ארוכים ונקיים ומאד מנימליסטים כך שהאור יורגש וייתן את האווירה הרצויה בחלל אך לא יהיה בולט ודרמטי מדי כגוף עצמו.

על פי דורי קמחי, פסי הסקיני במטבח מפזרים את האור בחלל ואילו הספוטים בנקודות השונות ממקדים את האור כלפי פינות או עצמים ספציפיים יותר.

כמו כן, כל התאורה שנבחרה היא תאורת לד, מה שאומר שהצריכה חסכונית יותר והאחזקה קלה הרבה יותר, ויוצרה במפעל החברה ע"פ המידות של בית הלקוח.
מבט אל חללים שונים | צילום: שי אפשטייןמבט אל חללים שונים | צילום: שי אפשטיין 

מה היה הקו המנחה?


תכנון המבנה ועיצוב הפנים נעשה בסגנון מודרני התומך באורח החיים של הדיירים.

הרעיון היה לייצר חלל מגורים מוקפד ומינימליסטי ש"יקבל" את בלגן חיי היומיום ויראה עדיין מסודר, משפחתי ונעים לשהייה

מה היו הצבעים שנבחרו ולמה?


שימוש בריצוף באריחי פורצלן ענקיים (180/80) המודגשים על רקע הלבן הסטרילי של הקירות ביחד עם קווי התכנון הנקיים מעניקים לבית מראה אלגנטי ומהוקצע.

בנוסף, שימוש בטקסטיל בטקסטורות ובגוונים חמים, עץ אקליפטוס מושחר ותכנון תאורה מוקפד מעניקים לבית סגנון נטורליסטי המייצר תחושת חמימות, נינוחות ושלווה משפחתית.

קומת המרתף עוצבה בסגנון חמים יותר ובייתי יותר ורוצפה בפרקט "פיש בון" טיבעי.


עיצוב המטבח:


במטבח תוכנן באשליית קיר ארונות פונקציונאלי ואי בלבד כאשר למעשה צורתו האמיתית היא "L" וה"אי" מתחבר למשטח עבודה נוסף.

לקיר הארונות נבחר עץ טבעי מנוסר ומודגש על רקע האי הכהה ולובן הבית מטבח בצורת L מתחבר אל הסלון | צילום: שי אפשטייןמטבח בצורת L מתחבר אל הסלון | צילום: שי אפשטיין 
מבט אל המטבח | צילום: שי אפשטייןמבט אל המטבח | צילום: שי אפשטיין 

עיצוב הסלון:


הסלון תוכנן כחלל שלם עם פינת האוכל ליצירת מרחב גדול ומערכת המדיה של הבית תוכננה מאחורי קוביית זכוכית שחורה ויוצרת למרות כהותה – השתקפויות ובכך מעצימה את המרחב
חלל הסלון והמטבח | צילום: שי אפשטייןחלל הסלון והמטבח | צילום: שי אפשטיין 

עיצוב חדרי השינה:


חדר ההורים תוכנן בסגנון מודרני עם רמיזה אירופאית ע"י פרקט "פישבון" שחור טיבעי המשתקף על רקע זכוכית לבנה הממשיכה לתוך מקלחת ההורים.

חלל החדר וחלל האמבטיה תוכננו כחלל אחד המשכי ומפרידות בניהם מחיצות זכוכית הניתנות לעמעום
חיבור עם קירות זכוכית בחדרי השינה | צילום: שי אפשטייןחיבור עם קירות זכוכית בחדרי השינה | צילום: שי אפשטיין 
מבט אל חדר השינה | צילום: שי אפשטייןמבט אל חדר השינה | צילום: שי אפשטיין 

עיצוב חדרי הילדים:


כל חדרי הילדים תוכננו כך שיופנו לחצר האנגלית הגדולה וחולקים למעשה חדר משפחה פנימי משותף וחדר משפחה (מרפסת אנגלית) חיצוני משותף
מבט אל חדרי הילדים | צילום: שי אפשטייןמבט אל חדרי הילדים | צילום: שי אפשטיין 

עיצוב חדרי הרחצה:


חדרי הרחצה תוכננו בקווים מודרנים ובשילובי חומרים מנוגדים של אריחי בטון ענקיים ופרטי נגרות מעץ אקליפטוס טבעי.
מבט אל חדרי הרחצה | צילום: שי אפשטייןמבט אל חדרי הרחצה | צילום: שי אפשטיין 

עיצוב חללים נוספים בבית:


חדר המשפחה, המשחקים והקולנוע עוצב בצבעוניות עזה של הריהוט על רקע הניקיון של החלל כולו ויוצר תחושת קלילות ואי פורמליות.

גם סגנון הריהוט הלא מחויט מוסיף לתחושת החופשיות
מבט אל המרפסת | צילום: שי אפשטייןמבט אל המרפסת | צילום: שי אפשטיין 

קרדיטים:


עיצוב פנים: שלומי לוין
צילום: שי אפשטיין
מטבח: סמל
קרמיקה וסניטריה: נגב קרמיקה
חשמל חכם: אודיונט
זכוכיות: א.א מראות
ריהוט: אליתה ליווינג
ארונות: אידיאל
אלומיניום: אלום פאר
שיש: אליהו חסון

דורי קמחי - תאורה אדריכלית:


דורי קמחי – תאורה אדריכלית הנה אחת החברות המובילות בתחום התאורה בישראל. החברה פועלת קרוב ל-50 שנה במהלכם הטכנולוגיות השתפרו, העיצובים השתדרגו ושפת האור והתאורה הלכה והשתכללה. החברה מציעה פתרונות תאורה הן למרחבים פרטיים והן למרחבים ציבוריים כגון בתי מלון, מסעדות, מועדונים, רשתות שיוויק, מרכזי קניות ועוד. גופי התאורה מתוכננים ומיוצרים במפעל המקומי בפיתוח שכולו כחול – לבן באופן התואם את צרכי הלקוח.


אולי יעניין אתכם גם:


לצפייה בבתים מעוצבים נוספים
איך תעשו זאת בעצמכם

תגובות לכתבה

חזור מעלה