הצצה לבית מעוצב בהרצליה

האדריכל אופיר זיו הפך את הבית הישן עם הריהוט הכבד והמחיצות לחדיש ומודרני. הציצו בפרויקט המדהים.

מערכת אתר הדירה | עיצוב פנים: אופיר זיו | צילום: עידן גור

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו

פרטי הפרויקט: עיצוב בית פרטי בהרצליה


עיצוב פנים: אופיר זיו.
סוג הנכס: בית פרטי.
מיקום: הרצליה
דיירים: זוג + שלושה ילדים

תמונות לפני השיפוץ: מדובר בבית פרטי ישן אשר היה מעוצב בסגנון אירופאי כפרי כבד ומיושן | עיצוב פנים: אופיר זיו | צילום: עידן גור תמונות לפני השיפוץ: מדובר בבית פרטי ישן אשר היה מעוצב בסגנון אירופאי כפרי כבד ומיושן | עיצוב פנים: אופיר זיו | צילום: עידן גור  

מה הייתה בקשת הדיירים?


מדובר בבית פרטי ישן אשר היה מעוצב בסגנון אירופאי כפרי כבד ומיושן.
החלל חולק ע"י מחיצות גבס במרכזו וצינור מים שעבר בתוכן, אשר חצצו בין הסלון למטבח.
הדיירים ביקשו להסיר את המחיצות ולפתוח את החלל. את המטבח, אשר היה תחום בחצי קיר, הם ביקשו לפתוח, להרחיב ולייצר אי גדול במרכזו שיכיל את כל בני המשפחה.

את הסגנון העיצובי, הלקוחות רצו לשנות ולעדכן את החלל ולהפוך אותו לבהיר יותר, מודרני יותר ועם נגיעות וינטאג´, צבעים בהירים ומונוכרומטים עם נגיעות של צבע.

מאחר והחלל הפך להיות מלבני ופתוח, היה חשוב להם לייצר אלמנטים שיוצרים עניין בחלל.
את קומת המרתף, אשר שימשה כחדר שינה עם מקלחון צמוד(ללא אסלה), הדיירים ביקשו להפוך לחלל משחקים מרווח לילדים אשר יכיל חדר רחצה מרווח הכולל מקלחון, כיור ואסלה.



בית מעוצב בהרצליה: הדיירים ביקשו להסיר את המחיצות ולפתוח את החלל | עיצוב פנים: אופיר זיו | צילום: עידן גורבית מעוצב בהרצליה: הדיירים ביקשו להסיר את המחיצות ולפתוח את החלל | עיצוב פנים: אופיר זיו | צילום: עידן גור 

מה הייתה המחשבה מאחורי התכנון?


הדבר הראשון שעשיתי בחלל היה להוריד את המחיצות ממרכז החלל תוך פתרון של הקבלן להעברת צינור המים שעבר דרכן, למקום אחר. ואז נוצר לנו חלל מלבני אשר מדלת הכניסה, כולו פרוש קדימה.

כדי שהחלל לא ירגיש כמו קופסה, היה חשוב לי להכניס אלמנטים שיתנו שינויים כלשהם בצורה, בנפח, בגבהים של החלל.
אלמנטים שישברו את הצורה המלבנית. יצרנו הנמכת גבס "צפה" בסלון, כדי להגדיר אותו ו"לתחום" אותו בתוך החלל הגדול.

אלמנט מיוחד נוסף שתכננתי בחלל הוא קיר טלוויזיה מגבס, שמכיל בתוכו קמין גז ומזגן(ששילובם הצריך תכנון מאתגר ומחשבה מרובה). קיר הטלוויזיה נצבע בגוון שונה ומייצר השלמה של "תיחום" הסלון, אך בעיקר "בית" למערכות הטכניות וקיבלנו אלמנט עיצובי מרשים.

בהמשך לבקשת הדיירים שהמטבח יהיה פתוח, גדול ועם אי גדול, הורדנו קיר שסגר את המטבח, הרחבנו את החלל ועיצבתי מטבח נקי מתוכנן היטב, בגוונים בהירים בשילוב עץ.

האלמנט הכי ייחודי בחלל, המהווה מעין "פסל" במרכז הבית הוא מעקה המדרגות. מדובר במשרביית מתכת, בחיתוך לייזר. המשרבייה ממוקמת בדיוק במרכז החלל ויוצרת נק´ עניין מרכזית ובולטת תוך שמירה על תקנות הבטיחות.

בקומת המרתף הוחלט לפתוח את החדר שהיה שם וליצור חלל משחקים פתוח לילדים לבילוי ולהכנת שעורי בית בתוספת שרותים ומקלחת צמודים.



מה הצבעים שנבחרו ולמה?


הצבעים העיקריים הם אפור, לבן, תכלת ועץ. בתוספת נגיעות של סגול וצמחיה ירוקה. הלקוחות ביקשו צבעים בהירים, בתוספת צבעוניות קלה, כזאת שתכניס חום ועניין לחלל אך לא בצורה צעקנית שתמאס לאחר שנה. וכן נוצר החיבור בין הגוונים שנבחרו.



המטבח תוכנן בקווים נקיים עהמטבח תוכנן בקווים נקיים ע'י ידיות חרוטות בצבע לבן ושיש בגוון לבן שבור עם מעט טקסטורה עדינה | עיצוב פנים: אופיר זיו | צילום: עידן גור  

מה נעשה במטבח?


המטבח תוכנן בקווים נקיים ע"י ידיות חרוטות בצבע לבן ושיש בגוון לבן שבור עם מעט טקסטורה עדינה. במטבח שולבו חזיתות בגוון עץ "אגוז אפריקאי" כדי לתת חום וטאצ´ של וינטאג´ כפרי שמשתלב בצורה מאוד מעניינת עם הסגנון הנקי והמודרני.

יצרנו במרכז המטבח אי גדול, לבן ונקי בתוספת כיסאות בר בצבע תכלת שמהוות את נגיעת הצבע העדין כפי שהיא באה לידי ביטוי בשאר החלל. שילבנו אריח אפור מצויר עדין, להשלמת המראה והסגנון וכתוספת שתתן עוד קצת עניין וטקסטורה מלבד לטקסטורת העץ.



בקשת הדיירים שהמטבח יהיה פתוח, גדול ועם אי גדול | עיצוב פנים: אופיר זיו | צילום: עידן גורבקשת הדיירים שהמטבח יהיה פתוח, גדול ועם אי גדול | עיצוב פנים: אופיר זיו | צילום: עידן גור 

מה נעשה בסלון?


הסלון, כמו כל הקומה, רוצף באריח מבריק כדי לתת לו השתקפות של אור מאחר והוא לא עמוס בפתחים ולא מאוד מואר. בחרנו ריצוף בעל "עורקים" להוספת עניין.

כל הקיר המרכזי חופה בבריקים, כדי להדגיש את הטאצ´ הוינטאג´ הכפרי שהדיירים חפצו בו. יצרנו תקרת גבס "צפה" עם תאורה נסתרת ו"שיבצנו" גופי תאורה שונים בגדלים שונים ובמיקומים שונים לפיזור טוב יותר של תאורה וליצירת מראה מעניין.

קיר הטלוויזיה עשוי גבס ובתוכו קמין גז שקוע ומערכות נוספות כגון מזגן והכנה למקרן.
הסלון הולבש בווילונות נשפכים כדי לרכך ולהעשיר את המראה. נעשה שימוש בחלק מהרהיטים הישנים ובתוספת רהיטים חדשים ובאקססוריז. מבחינת ריהוט, הלקוחות רצו בשלב זה ליצור מראה מינימליסטי מבחינת הריהוט והאבזור ולתת ביטוי לאלמנטים העיצוביים השונים בחלל.



הסלון, כמו כל הקומה, רוצף באריח מבריק כדי לתת לו השתקפות של אור מאחר והוא לא עמוס בפתחים ולא מאוד מואר | עיצוב פנים: אופיר זיו | צילום: עידן גור הסלון, כמו כל הקומה, רוצף באריח מבריק כדי לתת לו השתקפות של אור מאחר והוא לא עמוס בפתחים ולא מאוד מואר | עיצוב פנים: אופיר זיו | צילום: עידן גור  

מה נעשה בחדרי הרחצה?


שרותי האורחים שבקומת הכניסה עוצבו בסגנון קליל ומודרני, שכמו בשאר הבית, משלב בתוכו שלל צבעים וטקסטורות. מצד אחד אריח הצורות הגיאומטריות שחור לבן שמתחיל ברצפה ועולה על הקיר, ולידו ארון כיור בגווני עץ וירוק מנטה שמתחבר בצורה מושלמת ו"מרגיע" את האריח הדומיננטי.

חדר הרחצה שנבנה במרתף, עוצב גם הוא תוך שילוב של אריח בעל דוגמה דומיננטית אך קלילה ובשילוב צבע עץ ותכלת ופריטים משלימים בצבעוניות המתאימה לחדר רחצה של ילדים. כזאת שמכניסה שמחה והרבה יופי.



שרותי האורחים שבקומת הכניסה עוצבו בסגנון קליל ומודרני עיצוב פנים: אופיר זיו | צילום: עידן גורשרותי האורחים שבקומת הכניסה עוצבו בסגנון קליל ומודרני עיצוב פנים: אופיר זיו | צילום: עידן גור 


האם היו עוד חללים שעוצבו?


המרתף המיושן הוסב לחדר משחקים לילדים. קירות גבס שיצרו חדר, פורקו והחלל נפתח והורחב.
חדר רחצה חדש שנבנה מכיל מקלחון, כיור ואסלה וגם מקומות אחסון. הרצפה בקומה חופתה בפרקט בגוון עץ חם ונתלו וילונות גלילה בצבע תכלת כנגיעה של צבע, המתקשרת לצבעוניות של הקומה העליונה.



המרתף המישן הוסב לחדר משחקים לילדים עיצוב פנים: אופיר זיו | צילום: עידן גור המרתף המישן הוסב לחדר משחקים לילדים עיצוב פנים: אופיר זיו | צילום: עידן גור  

קרדיטים לפרויקט


וילונות- ליאם עיצוב וילונות.
מסגרות (משרביית מתכת)- עופר אלון
אקססוריז- רעננה "Home peace"

אולי יעניין אתכם גם:


לצפייה בבתים מעוצבים נוספים
איך תעשו זאת בעצמכם

תגובות לכתבה

חזור מעלה