1. הדירה
  2. מגזין עיצוב
  3. הצצה לבתים מעוצבים
  4. אווירה כפרית בלב העיר

אווירה כפרית בלב העיר

החלום של מרביתנו סובב סביב יצירת חלל מגורים ביתי, נעים ומזמין. כך גם במקרה של הבית צמוד הקרקע בשכונת קריית שרון שבנתניה, אותו תכננו ועיצבו שירה מוסקל והדס רוט- בעלות המשרד הלל אדריכלים.

תכנון ועיצוב- הלל אדריכלים שירה מושכל והדס רוט קרדיט צלם- לירון שמש

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו

מה נעשה בבית?

הבית הדו-משפחתי ממוקם בשכונת קריית השרון בנתניה ומשתרע על פני 230 מ"ר בנויים הפרוסים על פני שלושה מפלסים- מרתף, קומת קרקע וקומת חדרים. כשפנו בני הזוג לשירה מוסקל והדס מרום, בעלות המשרד "הלל אדריכלים" המתמחה בתכנון ועיצוב בתים פרטיים, בקשתם היתה ליצור בית נעים ומזמין, בניחוח כפרי- כזה שיהלום את אופיים שלהם ושל שלושת ילדיהם המתבגרים. מבט אל הבית המעוצב הלל אדריכלים מבט אל הבית המעוצב הלל אדריכלים  הפנייה לשתיים לא הייתה מקרית. מוסקל תכננה עבורם את ביתם הראשון כך שהכירו לפני ולפנים את מתודת העבודה ואת רמת היכולות. החיבור של בעלת הבית לחומרים החמים והטבעיים היה הבסיס לבחירות העיצוביות. עם זאת היה עליהם לעבור תהליך משותף כדי להתמקד ולהגיע להחלטות. הפרוגרמה של מבנה הבית היתה ברורה לבני הזוג מההתחלה - דבר שהקל מאוד על התהליך. חשוב היה להם להיכנס לקומת כניסה מרווחת, עם מטבח גדול שיכיל גם מזווה. בקומת החדרים הוחלט למקם את יחידת ההורים ואת שני חדרי הבנים, חדר הרחצה שלהם וחדר הכביסה. ובקומת המרתף האוורירית והמוארת מוקמו חדרי הבנות, חדר הרחצה שלהן, הממ"ד וכן פינת משפחה מרווחת מאוד. החלטות אלו לגבי חלוקת הפונקציות בחללים הנתונים חשובות ביותר להצלחת הפרויקט. השתיים השכילו למצוא את האיזון בין נתוני המגרש וזכויות הבנייה לדינמיקה של החיים בבית. ההחלטה לפצל בין חדרי הילדים ולייצר קומה עבור הבנות במפלס התחתון אפשרה חללים מרווחים ונעימים בבית שאינו עצום בגודלו. המגרש הנתון היה צר וארוך יחסית עם גישה לרחוב מחלקו הצר. בתחילת הדרך נבדקו כמה סקיצות, אשר השוני המשמעותי ביניהן נבע ממיקום הכניסה לבית. במגרש צר וארוך יש יתרון לכניסה מהאמצע. מכיון שהגישה לבית היא דרך שביל פנימי, בחרו המתכננות שלא להאריך את הדרך הביתה ומיקמו את הכניסה לבית דווקא בחזית הצרה. כך גם ניתן לנצל את כל גודלה של החצר וליהנות ממנה, ולייצר יציאה נוספת מהמטבח לחצר אינטימית ונעימה בנוסף ליציאה הגדולה מהסלון. כבר בשביל הגישה לבית ניתן להרגיש את הסגנון והאווירה שנוכחים גם בהמשך. השביל מרוצף באבנים ריבועיות קטנות ושחורות במראה אירופאי ומשני צדדיו שיחים בשלל צבעים. שער הכניסה המסוגנן המקובע בין עמודים בחיפוי לבני פירוק מוביל לשביל אבן מפותל בגדלים משתנים שמצידיו צמחייה עשירה ופורחת. דלת הכניסה מודגשת כמוקד ומחופה מצידיה בלבנים. ריצוף החוץ ממשיך גם לתוך הבית. מדובר במיקס של אבנים שונות בגווני בז´-שמנת, אפור בהיר ומעט צהבהב שיוצרות מרקם מעניין ועשיר של רצפה. גם השטחים הריקים, החשובים מאוד לתחושת המרחב בבית, הם מעניינים ומשדרים חמימות.

מה נעשה במטבח?

המטבח מרווח מאוד. הסגנון כפרי-קלאסי עדין. המתכננות מוצאות ששימוש בסגנון הזה מתאים ליצירת אווירה ביתית נעימה שאינה טרנדית ותתאים גם בעוד שנים רבות. המטבח בנוי בצורת האות ח´. במרכזו נקבע אי גדול, ובו שישה מקומות ישיבה כמספר בני המשפחה. האי, כך מסתבר בהמשך, הנו המקום המועדף על כל בני הבית: לארוחה קלה, לקפה ואפילו לאירוח של חברים. את היחידות הגבוהות הכוללות את המקרר, המיקרוגל והכניסה למזווה בחרו לרכז בקיר אחד. הכניסה למזווה נראית כמו ארון תבלינים. כשפותחים את דלת הארון, נכנסים לחלל שמכיל מקום אחסון רב. ביניהן לבין משטחי העבודה מפרידה דלת היציאה לחצר. מטבח כפרי מטבח כפרי  לקטלוג מטבחים >> היציאה מובילה למשטח מחופה דק ובו שולחן אוכל חיצוני המתאים לארוחות משפחתיות קלילות וספונטניות היישר מהמטבח. לבעלת הבית היה חשוב מאוד לקבל מטבח מעניין וצבעוני. לצורך העניין נבדקו מספר רב של דוגמאות וגוונים בצבעים האהובים עליה. בתחילה בדקו טורקיז עז שיועד לאי, ובסופו של דבר הוחלט להעז בעדינות... הארונות נצבעו בגוון חאקי - מעין בז´ אפרפר, והאי בגון תכלת עדין. משטח האי עשוי עץ אלון מגוון. יחידת הכלים העליונה הייתה קיימת ושימשה את בני הזוג במטבחם הקודם. היחידה נצבעה מחדש בגוון מתאים ושולבה במטבח החדש. משמאל לדלת הכניסה יש מעין מבואה קטנה המובילה לשירותי האורחים ובה ארון חשמל וארון מעילים. בהמשך ממוקמות המדרגות הפתוחות לחלל. נישה ובה חפצי נוי אהובים ממוקמת על גבי קיר המזווה ומפרידה בין אזור המטבח לחלל הסלון ופינת האוכל.

מה נעשה בסלון?

החלל המרכזי של הסלון ופינת האוכל פתוח לגינה בצורה מקסימלית. יש בו שתי ויטרינות דומות וסימטריות שמובילות לחצר היפה וכן חלון גדול בצידו הימני. חלונות אלו, כמו גם יתר החלונות בקומה, עשויים מפרופיל בלגי בגוון חום-חלודה. ההחלטה למקם את שתי הפונקציות בחלל אחד ובצורה סימטרית יוצרת תחושה של חלל גדול מכפי שהוא בפעל, ובנוסף מאפשרת גמישות בסידור החלל לאירוח רב-משתתפים. בחלל זה, כמו במקומות רבים נוספים בבית, שולבו רהיטים של המשפחה מביתם הקודם. מעבר ליתרון התקציבי ולערך הסנטימנטלי של הדברים, השתיים מאמינות שהחלל המתקבל כתוצאה משילוב זה הוא מעניין, עשיר ואישי. סלון מעוצב סלון מעוצב  .הגינה, שתוכננה על ידי מעצב הגינות רובין פורמן, נשקפת מכל עבר ומכניסה את יופיו של הטבע אל תוך הבית. הפרגולה מצלה על פינת אוכל צבעונית וקלילה לאירוח בחוץ, ומלבדה יש עוד ספסל נוי אותנטי שממוקם באחת הפינות. לדעת המתכננות , ההשקעה בגינה חשובה מאוד. הן רואות את הגינה כחלק אינטגרלי מהבית. לדעתן איכות חיים טובה בבית באה לידי ביטוי בגינה יפה הניבטת מכל עבר יחד עם גישה נוחה ופינות ישיבה נעימות בגינה עצמה.קומת המרתף משמשת בעיקר את הבנות הגדולות. הירידה למרתף מובילה לחלל מרכזי, מעין מיני סלון המשמש למשחקים, לפינת עבודה ולאירוח של חברים ומשפחה. כאן גם ממוקם הממ"ד, המשמש בעיקר לאחסון. חדרי הבנות ממוקמים משני צדדיו. כל חדר מאופיין בטפט בצבעוניות אחרת שבחרה הדיירת הצעירה. הפריטים וכיסויי המיטה הותאמו בהמשך. חלק מהרהיטים נרכשו, וחלקם עברו לבית עם המשפחה. הבנות חולקות חדר רחצה משותף. לכל חדרי הרחצה בבית נבחרו חומרים דומים. הרצפה עשויה אבן בלו-סטון באפור-שחור עם התזת חול. הקירות הם באבן חלקה באפור בהיר ובמראה בריקים. בקירות מחופים רק האזורים העתידים להיות רטובים. על גבי יתר הקירות יושם שליכט צבעוני עדין בגוון בהיר. החלוקה הזו יוצרת תחושה של חלל קליל ונעים, שכמו בחדר מגורים ניתן לתלות בו תמונה על הקיר ולהוסיף פריטי נוי.חדר האמבטיה חדר האמבטיה  ארונות אמבטיההשוני בין חדרי הרחצה מתבטא גם במבנה שלהם וגם ובעיקר בגוונים השונים שנבחרו לעבודות הנגרות. חדר הרחצה של הבנות נצבע בגוון סגול מעושן, חדר הרחצה של הבנים בגוון ירוק, ויחידת הארון של ההורים נצבעה בלבן. בכל החדרים נבנו נישות שימושיות בקיר . בקומת החדרים בקומה העליונה ממוקמים שני חדרי ילדים, חדר הרחצה שלהם וחדר כביסה ויחידת הורים מפנקת. בשלב זה שני הבנים חולקים את אותו החדר, והחדר הסמוך משמש כחדר עבודה. בחדרם של הבנים חלקו התחתון של הקיר נצבע בגוון תכלת אפור מעניין ונתחם בלייסט היקפי. מהחדר ישנה יציאה למרפסת הפונה לחזית הבית.מבט אל חדר השינה מבט אל חדר השינה  הכניסה ליחידת ההורים הנה דרך מעין מבואה קטנה ובה ארונית אחסון שתוכננה במיוחד. משמאל לכניסה ממוקמות בזו אחר זו שתי הפונקציות: חדר ארונות מרווח ואחריו חדר הרחצה. כך מתקבל החדר עצמו כחלל נקי ואוורירי המכיל מיטות, שידות צד וגם כורסה כייפית בפינת החדר. המיטות ממוקמות בצורה סימטרית בין שני חלונות צרים. המיטות מודגשות כמוקד מרכזי בחדר באמצעות טפט בצבעים חמים. לצד המיטות דלתות יציאה למרפסת קטנה ונעימה.רוצים לקרוא עוד? להצצות בתים נוספות לחצו כאן

תגובות לכתבה

חזור מעלה