1. הדירה
  2. מגזין עיצוב
  3. הצצה לבתים מעוצבים
  4. הצצה לבית מסוגנן בתל אביב

הצצה לבית מסוגנן בתל אביב

האדריכלית ליליאן בן שוהם יצרה מרחב ייחודי ואסתטי, אשר עובד נכון עבור דייריו ומעניק מענה שלם ומושלם לצורכיהם.

צילום: אלעד גונן

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו

פרטי הפרויקט: בית פרטי המשתרע על 400 מ"ר של שטח בנוי.

הדיירים: זוג הורים ושלושה ילדים המיקום: תל אביב שטח מגרש: 508 מ"ר בקשת הלקוח: "בית מסוגנן עם חזיתות דינאמיות" אדריכלית: ליליאן בן שוהם

הבית מחולק לשלושה מפלסים:

קומת מרתף: קומה הכוללת חדר משפחה המשמש כנק´ מפגש וכמרכז לפעילויות בשעות הפנאי, סוויטה נשית ומסוגננת לבת הבכורה שפונה לחצר אנגלית, פינת עבודה מרשימה עם ספריית ספרים עשירה ושירותים מעוצבים. קומת כניסה: מכילה בתוכה סלון רחב הנשקף אל בריכת השחייה בחוץ ומתחלק לאיזור ישיבה עם חלונות גדולים, המסייעים לסירקולציה טובה של אוויר ומציפים את כלל הבית באור טבעי, ופינת בר אינטימי.בהמשך הקומה ישנה פינת אוכל, הממוקמת באיזור חלל כפול אל מול המטבח הפתוח בכדי להשיג אינטרקציה מקסימלית בין בני הבית ומטלות היומיום. עוד בקומה, שירותי אורחים אשר תוכננו עם אריחים מצויירים, חומרים טבעיים ותאורה רכה.   קומה עליונה: מחולקת לשני חללים עיקריים הנחצים ע"י גשר מעוצב, הצופה אל הקומה מטה. צידה הימני של הקומה משמשת כיחידות לשני ילדים בוגרים. בכל יחידה ישנם חלל שינה, שירותים ומקלחת. היחידות מתוכננות ומעוצבות בצורה פונקציונלית עם תקרות גבוהות ומיקסום השטח לאיחסון. צידה השמאלי של הקומה היא סוויטה מדהימה של זוג ההורים, עם יציאה למרפסת פרטית רחבת ידיים. הסוויטה כוללת בשטחה אזור שינה, אזור הלבשה/ארונות, וחדר רחצה מרווח אשר בשם הנוחות נחלק לשני אזורים-לו ולה.    הדיירים ביקשו "רק לא חזית משעממת", האדריכלית ליליאן בן שוהם, נאמנה למראה הקלאסי מודרני ולא עמוס, יצרה עניין בחזית הבית והמעטפת כולה ע"י הבדלי גובה ועומקים שונים, ובעיקר ע"י פתיחת חלונות מוארכים, שמעבר לתפקידם הפונקציונאלי של החדרת אור ואוויר הם יוצרים עניין ויזואלי משגע. בבית ישנה תחושה של מרחב, עם הרמוניה עיצובית של נוף הבריכה הנכנס אל פנים הבית בשילוב ריהוט קלאסי אשר נותנים לבית את המראה אותו הדיירים חיפשו. קירות חוץ המבנה מחולקים לשטחים בעלי טיח חלק והאחרים עם טיח מחורץ בצורה אופקית לקבלת מראה מעניין וייחודי. וכשמסתכלים אל הגג ועל מסגרות החלונות, ניתן לראות פסי דקור עדינים ואלגנטים. ריצוף החוץ הינו בגוונים כהים בכדי להשיג קונטרסט מרהיב ודרמטי עם לובן הקירות. את כל המבנה מקיפה צמחייה ירוקה וגינה מטופחת בה נמצאת גם בריכת שחייה מפנקת שנראת כמו כתם צבע מרענן בתוך העיצוב ההומגני של כלל הבית.אך יחד עם זאת, ניכרת טביעת אצבעה של האדריכלית, שהשכילה לשלב את עיצוב המעקות שבתוך הבית עם שער הכניסה והם שניהם עיצוב מקורי שלה.בחירת החומרים: שימוש בחומרים טבעיים, גוונים עדינים, טקסטיל רך והחוץ שמציץ פנימה משתלבים זה בזה ויוצרים הרמוניה מושלמת. 

קרדיטים:

אדריכלות: ליליאן בן שוהםריצופים וכלים סניטריים: חלמישצילום: אלעד גונן

אולי יעניין אתכם גם:

לצפייה בבתים מעוצבים נוספים איך תעשו זאת בעצמכם

תגובות לכתבה

חזור מעלה