קפיצה קטנה לסן פרנסיסקו

עיצוב הפנים הישראלי מוסיף לצבור תאוצה ולספק לנו שלל עיצובים יוצאי דופן ומעוררי השראה. ועדיין, הנוף הנגלה מביתו של יזם צעיר בסן פרנסיסקו כמו גם העיצוב הדינמי והיצירתי הופכים את הדירה שלפנינו לחד פעמית.

צילום: ERIC LAIGNEL

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו
גינה שמתרוממת מול הנופים עוצרי הנשימה של העיר, אמנות עכשווית, מרבצים עתירי צבע וקמין שהוא גם ספריה הם רק חלק מסממני העיצוב שהופכים את הדירה שלפנינו לכה מיוחדת. בעליה, יזם צעיר בן 28, ליווה את תהליך התכנון והעיצוב לכל אורכו וסגנונו ואופיו בהחלט ניכרים בתוצר הסופי.

 

הבית רחב הממדים מתפרש על פני לא פחות מ-370 מ"ר בשכונת גלן-פארק בסן פרנסיסקו. המבנה נבנה כבר ב-1930 ועל אף העובדה שעבר שיפוץ מקיף לפני כחמש שנים, החלט היזם לתפוס יוזמה ולשנות אותו על פי צרכיו ומאווייו. בראש ובראשונה עמד לנגד עיניו הנוף המופלא והאור הטבעי אותם הוא שאף להכניס במלוא הדרם לחלל הפנימי. הקונספט הנבחר משדר רעננות ומאפשר לו לשלב בין חייו הפרטיים לבין חיי חברה שוקקים.


לפרויקט נרתמו שניים ממשרדי האדריכלות הבולטים בעיר. בעיצוב הפנים ניכר שימוש מתוחכם בסקאלת צבעים בהירה ונקיה בה משולבות נגיעות צבע עזות, עץ והנוף הנגלה מבחוץ המשמש כתפאורה מושלמת. המעטפת החיצונית חופתה בעץ ברוש שעבר תהליך שריפה וקיבל גוון פחם והוא מהווה קונטרסט לצבעוניות הבהירה שבתוך הבית. הציפוי הייחודי נקרא Shou Sugi Ban, ושכיח ביפן. פרט למראה העשיר, יש לו גם תפקיד פרקטי ובטיחותי: להפוך את העץ לפחות דליק. מבחינת הנראות, התהליך משווה לעץ יופי ייחודי שמבליט אותו על רקע שאר הבתים בשכונה.
 


את באי הבית מקדמת דלת אדומה שיוצרה CUSTOM MADE באיטליה. מרבית הרצפה חופתה בלוחות עץ אשוח רחבים שחוזרים רפטטיבית בכל חלקי הבית כולל בגרם המדרגות המרשים. חלל המבואה תוכנן כגלריה ובולטת בו עבודה של האמן מתיו פלאדינו. מדרגות מרחפות בשילוב פלדה שחורה, זכוכית ועץ, שזורות לגובה כל קומות הבית באופן שקושר ביניהן. מעקה הזכוכית לא חוסם את המבט אל יצירות האמנות התלויות במרחב, כך שהעלייה והירידה בין הקומות הפכת לעוצמתית ומשמשת ככלי עיצובי להעברת תחושות ומסרים.

בקומה השנייה תוכננו סוויטת האורחים וחלל מולטימדיה הכולל חדר קולנוע ביתי מקצועי. את הקומה השלישית מאכלסים חדר לימוד, חדר מוזיקה וסוויטת שינה. בולטים במיוחד בחללים השונים בולטים במיוחד פרטי ריהוט בניחוח סקנדינבי, ביניהם ספה, שולחן הכתיבה וכיסא הוינטג´ ושידת האר-דקו שבחדר השינה.

 


גולת הכותרת של הפרויקט היא הקומה הרביעית והאחרונה. היא נפתחת בקצה האחד לסלון שצופה על העיר, ובקצה השני למטבח שממנו יציאה לגינה מדורגת. אחד האלמנטים הבולטים בה הוא קיר הקמין המרחף והמינימליסטי שתכנן ויוצר כאן בישראל על ידי ´אורטל מערכות חימום´. הוא צר וארון ומואר מאחור באור רך הבולט אל מול הרקע הדרמטי של הנוף הנשקף מהמרפסת. מדף ספרים עשוי פלדה ממסגר את הקמין משני צדדיו ומדגיש את בממדיו הצרים שאינם מכבידים על החלל אלה מעצימים את הקונספט הדינמי של הבית כולו.

 

 


מגוון קמינים מבית אורטל פתרונות חימום


בקומה זאת בולט במיוחד סגננו הנועז, הבלתי רשמי ועם זאת האלגנטי של בעל הנכס. בכדי לשקף את אופיו, יצרו הנוגעים בדבר מארג מושלם עבור מי שמחד רגיל ללבוש חליפות מחויטות ומאידך, בשעות מסוימות ולשוטט בנעלי אצבע באחרות. כך למשל ניתן למצוא בחדר המדיה ספה מודולרית מרשימה שרופדה בבד של יוקרתי ובסלון את מערכת הישיבה Tufty מבית היוצר של פטריסיה אורקיולה, שעוצבה כמרבץ המאפשר להתרשם בניחותא מהנוף המרשים.. לחדרי הרחצה נבחרו אריחי פסיפס בשחור-לבן, ובשירותי האורחים טפט של שרה מוריס, בדוגמה גיאומטרית ססגונית.

 


החצר המדורגת מטפסת מעלה אל מול הנוף. קירותיה עשויים לוחות בטון, והיא מגודרת בצמחייה גבוהה שמייצרת פרטיות מושלמת. לכל מפלס בחצר יש שימוש מוגדר: מטבח חוץ ובוראש שסביבו מתאספים, ג´קוזי ומדשאת שיזוף, ולצד בריכת דגי הנוי יש אפילו ספסל ישיבה מחומם.

 


הנקודה הגבוהה ביותר בגינה משקיפה מעל לבית על הנוף , ובה תוכננה קובייה פיסולית ומסתורית אליה ניתן להיכנס שחופתה כולה מראות ומשקפת את השמיים, החצר והנוף בהתאם לנקודת המבט. הקובייה תוכננה ויוצרה מפיברגלס מחוזק, כך שבכניסה אליה ניתן היה ליצור מונומנט מתעקל לכדי צורה של תוף. אותה קובייה מהווה מקום מפלט ומשרה רוגע. היא משמשת את היזם הצעיר והעסוק כמקום אינטימי למחשבות, לשיחות אישיות והתבוננות- חיצונית ופנימית לתוך הנפש. בקובייה עצמה, האור היחיד שנכנס הוא מכיוון השמיים, אלמנט שמקור השראתו מחללים הנפתחים אל הרקיע שעיצב ג´יימס טורל, אמן תאורה אמריקאי ידוע. בתוכה ניכר עיצוב שתוכנן במדויק על פי צרכיו של הדייר לפרטי פרטים: ספסל מבטון יצוק, תקרה בחיפוי לבד וקירות שכוסו בלוחות מחיקים כדי לצייר, לכתוב הגיגים ובכדי לא לשכוח שום רעיון מבריק שעלה במוחו.

 

קרדיטים:


קמינים:אורטל פתרונות חימום
צילום: ERIC LAIGNEL


רוצים לקבל השראה ולעשות זאת בעצמכם?


לצפייה בבתים מעוצבים נוספים
איך תעשו זאת בעצמכם

תגובות לכתבה

חזור מעלה