חיים בסלון - הצצה לדירה תל-אביבית

לפעמים, כל מה שצריך כדי להתאים את הדירה לצרכים של בני הבית הוא להכניס ממד של צבע ותחכום. כך גם בדירה שתוכננה עבור זוג הורים, שני ילדיהם ולא פחות חשובים - הכלב והחתול.

תכנון ועיצוב פנים - אתי חצרוני, צילום - נדב פקט

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו
בני הזוג אוהבים מאוד לארח, לעבוד ולשהות ביחד בחלל המגורים, ולמעשה, את רוב שגרת חייהם הם מנהלים בחלל המגורים. לפיכך התבסס תכנון הדירה על יצירת חלל מגורים רחב ידיים, מזמין ופרקטי. הדירה שונתה מדירת חמישה חדרים לדירת ארבעה חדרים - על מנת להגדיל את חלל המטבח וחלל המגורים. חדר המגורים בתכנון המקורי הצמוד למטבח- בוטל. התכנון היה מורכב בגלל מבנה הדירה, מבנה החלונות עד הרצפה כחלק מקירות מסך ומיקום המרפסת.

 
 

בתכנון המקורי הכניסה לדירה הייתה חסומה בגלל קיר המטבח. התכנון יצר מעין קיר הפרדה בכניסה למבואת הדירה, שחסם את מראה חלל והנוף ויצר כניסה בעייתית לחלל. בחלל הפרטי בתכנון הקבלן היה מסדרון רחב ומיותר שבחרנו לנצל. הדירה תוכננה מחדש, בהתחשב במבנה הדירה ובצרכי הלקוחות, לחלל מגורים רחב ידיים ואוורירי, הכולל מטבח, פינת עבודה, פינת אוכל וסלון. ולחלל פרטי הכולל יחידת הורים מופרדת ומרווחת עם חדר ארונות וחדר אמבטיה, שני חדרים ילדים, שרותי אורחים, חדר אמבטיה כללית וחדר שירות.

האתגר המשמעותי ביותר בתכנון הדירה היה תכנון החלל הציבורי: המטבח הסלון ופינת האוכל. מבנה הדירה לאחר ביטול חדר שינה לטובת חלל המגורים וקיר מטבח הקבלן, יצר מבנה מסובך תכנונית, וגם מיקום החלונות והעובדה שהם חלונות ריצפתים היוו גורם מכתיב בתכנון. חלל המגורים תוכנן מחדש באופן הרמוני ופתוח ל: מטבח עם אי, פינת אוכל עגולה לשמונה אנשים סלון רחב ידיים עם מערכת ישיבה, מזנון ארוך ואלגנטי, מדפי תצוגה ובר משקאות, ופינת עבודה המתאימה לחלל.

 


אתגר אחר בתכנון חלל המגורים היה הרצון לדירה בקו מודרני ואורבני מחד, ומאידך שילוב אוסף פריטים עתיק :מכונות כתיבה, משקלים, כלים, קופסאות ואביזרים שנאספו במהלך השנים על ידי הדיירים. לאורך התהליך היה לנו ברור שעיצוב הדירה יהיה אקלקטי המשלב קו מודרני עם נגיעות של מראה עתיק ונוסטלגי.

תכנון החלל הציבורי היה מדוקדק ומותאם לצרכי הלקוחות. אוסף הפריטים של בני הזוג מוקם בקיר ארוך ומעוצב של ספריית המדפים, וארון הזכוכית בכניסה לחדר השינה שתכנן מעצב הרהיטים יפרח בן צבי. כחלק מתכנון הספרייה שולב בר משקאות בשני ארונות נירוסטה שבהם משתקף חלל המגורים. מזנון באורך ששה מטרים בגוון אפור כהה, תוכנן להשלמת המראה ובו מוקם גם מקרר יין נסתר. תאורת חלל המגורים

 


המטבח המודרני, בגוון אפור לייט, כלל ארונות גבוהים לאחסון ומכשור חשמלי בנישה שתוכננה לכך, אי צר לבישול, משטח עבודה, אחסון וישיבה וקיר ארונות מטבח ומשטח מתחת לחלונות הפתיחה. בשטח מוגבל וקטן יחסית עם מגבלות מבנה עמודי המרפסת, תוכנן מטבח אלגנטי ופרקטי שמצדו השמאלי מתאפשרת יציאה למרפסת.

פינת האוכל העגולה נבחרה ומוקמה ביציאה מהמטבח לכיוון הסלון ממספר סיבות: נעים יותר לאכול בשולחן עגול, הוא יוצר זרימה בחלל - כל שולחן אחר מרובע או מלבני היה מפריע לזרימה בחלל. ובנוסף, מיקום השולחן מאפשר לדיירים לפתוח את השולחן לאירוח רב משתתפים מבלי לשנות את מיקום הריהוט בחלל המגורים. השולחן העגול שהוזמן נפתח לאירוח של כ- 20 איש כאשר חלקי השולחן הנוספים ממוקמים ברגלי השולחן.

 


פינת העבודה גם היא תוכננה בשיתוף מעצב הרהיטים יפרח בן צבי ומוקמה בנישה בצמוד לארון החשמל הדירתי, שתוכנן כארון ומגירות דמי בהתאמה למדפי הפינה וכחלק אינטגרלי שלה. על פנים דלתות הארון הותקנו ווים לתליית מפתחות ורצועה לכלב. גם אותה בחרנו להתאים למראה האלגנטי הכללי של חלל המגורים ולצרכי העבודה הביתית של הלקוחות. התוצאה פינת עבודה שנטמעה בחלל והשתלבה בו כחלק אינטגראלי.

 
 

תכנון יחידת שינה בחדר ההורים היה פרויקט בפני עצמו. הצורך לשלב בתכנון אחסון רב ככל האפשר בחלל, תורגם לתוכניות נגרות מוקפדות ומותאמות לחלל שבוצעו בשיתוף פעולה פורה עם יפרח בן צבי. הצבעים שנבחרו רכים ונעימים- לבן ועץ בהיר מסדרון הכניסה לחלל לצד חדר האמבטיה וחדר הארונות נוצל למיקום שתי שידות ארוכות, שנתלו על גב מיטה ארוך בגוון אלון מולבן בדומה לפרקט העץ שהותקן ביחידה. ממול המיטה הותקן ארון נעליים ותיקים צר ואלגנטי בהתאמה לעיצוב חלל היחידה. הארון הותאם באופן מדויק לאחסון בתוכו ולמידות חלל החדר.


קרדיטים:


תכנון ועיצוב פנים: אתי חצרוני
ריהוט: יפרח בן צבי
צילום: נדב פקט


אולי יעניין אתכם גם:


לצפייה בבתים מעוצבים נוספים
איך תעשו זאת

תגובות לכתבה

חזור מעלה