חלום זוגי - הצצה לבית מעוצב ברעננה

זוג החולק אהבה עצומה לעיצוב, אסתטיקה, ספרות ואוספים מיוחדים פנה אלינו בכדי שנתכנן את ביתם. נוצר ביננו לבינם חיבור מיידי והתוצאות לפניכם!

"הלל אדריכלות" שירה מוסקל והדס רוט. צלם: לירן שמש

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו

פרטי הפרויקט:


עיצוב פנים: משרד "הלל אדריכלות" שירה מוסקל והדס רוט.
צלם: לירן שמש.
מקום הפרויקט: רעננה.
גודל: כ-350 מ"ר בשלושה מפלסים. קומת קרקע 130 מ"ר, קומת חדרים 90 מ"ר ומרתף בשטח של 130 מ"ר.
גודל המגרש: 550 מ"ר
הדיירים: זוג נשוי + חמישה ילדים.

זוג החולק אהבה עצומה לעיצוב, אסתטיקה, ספרות ואוספים מיוחדים פנה אלינו בכדי שנתכנן את ביתם. נוצר ביננו לבינם חיבור מיידי שעשה לכולנו חשק להתקדם ולצאת לדרך של יצירה משותפת.
לבני הזוג חמישה ילדים - שתי הבנות הגדולות סטודנטיות, הבן חייל, בת בתיכון והבת הקטנה בביה"ס יסודי.

מה הייתה בקשת הדיירים?


עוד בטרם התחלנו בתהליך התכנון הפתיעו אותנו בני הזוג ברשימות שהעבירו לנו. שתי רשימות נפרדות שהן חזון הבית של כל אחד מהם.
הרשימה שלה היתה ארוכה ומקיפה. היא הכילה שילוב של חלומות, אהבות ורצונות והיתה מלאה בפרטים וחומרים.
הרשימה שלו היתה קצרה, תמציתית ופרקטית, מעין הצהרת כוונות כללית בנוגע לאופי הבית.
כך בצורה ייחודית שמאוד מאפיינת אותם התוודענו לרצונות ולאהבות של בני הזוג ויצאנו למסע המשותף.

יצאנו למסע המשותףיצאנו למסע המשותף 

מאיפה מתחילים?


התחלנו, כמו תמיד, בביקור במגרש. עמד עליו מבנה ישן ואנחנו עמדנו יחד ארבעתנו וניסינו לדמיין מה הולך להיות כאן. האפשרויות היו רבות מדי...
גם כשחזרנו לסטודיו לדפים ולמחשב ראינו שיש הרבה כיווני מחשבה שכדאי לנסות וכך בחדוות יצירה פיתחנו ארבע סקיצות שונות מאוד של בית על המגרש.
הסקיצה שאהבנו יותר מכל, נבחרה על ידי הלקוחות פה אחד.
מה שאפיין אותה היה המטבח ופינת האוכל שהיוו את לב הבית, כשכל יתר הפונקציות עוטפות ומקיפות אותם.
כולנו אהבנו את הכיוון התכנוני הזה שיצר סכימה של בית מחבק ומשפחתי, בית עם אופי ופוטנציאל להרבה יופי וייחודיות. כיוון שכבר גרו בבית פרטי וגידלו ילדים בוגרים, ידעו בני הזוג לספר לנו היטב, מה חשוב להם וממה הם רוצים להימנע.

היה חשוב להם ליצור פינת משפחה שימושית, יום-יומית שתיהיה קרובה למטבח ויחד עם זאת לא תתחרה בחוויה של הישיבה בסלון.
הרבה דברים היו חשובים לבני הזוג, חלקם משמעותיים ופרקטיים וחלקם בלתי ניתנים להגדרה של ממש כמו מבט מסוים מחלון, או חוויה של הדרך הביתה בשביל הכניסה. ניסינו להכיל את כל אלה וכך נוצר לו הבית הזה. חוויית מגורים מותאמת אישית מכל הבחינות. בנוחות, בסגנון החיים, בחוויות ובחומרים שבחרנו יחד.

הכניסה לבית:


הדרך אל הבית מהרחוב ארוכה ומפותלת. כבר בה מתחיל סוג של סיפור. פוסעים על אבני מדרך אפורות ועגולות ונכנסים לגן רגוע ומזמין שמלווה את הדרך פנימה.
בכניסה מקבל את פני הבאים קיר כניסה, קבלת פנים צנועה שמזמינה להמשיך. קיר הכניסה הזה מהווה מוקד וסביבו נסוב הבית כולו. מאחוריו נגלים-ניסתרים המטבח ופינת האוכל. מצידה של פינת האוכל נפתח הסלון המרשים. מצידו של המטבח מציצה פינת המשפחה הנעימה. הבית שולח זרועות לחצר וזו חובקת אותו מכל הכיוונים. החצר הפראית בחלקה, הלא רגולרית נושקת לבית בעל הסדר והמקצב.


הכניסה לביתהכניסה לבית 

הקומה הראשונה:


הקומה הראשונה אינה קומת חדרים קונבנציונלית. החלל המרכזי שלה הוא לב ליבו של הבית ומקום אהוב במיוחד. כך, בדיוק מעל הקיר המרכזי בכניסה לבית ישנה מעין מרפסת המשקיפה על המטבח ופינת האוכל ויוצרת חיבור הדוק בין הקומות במבט ובשמיעה. זהו האלמנט שובה הלב בבית וזה שמקנה לו את אופיו המיוחד. החלל המרכזי הזה מתכבד למלא פונקציה בעלת חשיבות משפחתית עליונה: הספריה של בני המשפחה.

הקומה הראשונה אינה קומת חדרים קונבנציונליתהקומה הראשונה אינה קומת חדרים קונבנציונלית 

הספריה הביתית הזו מכילה את אוסף הספרים המשפחתי לפי נושאים. יש בה ספרי ילדים, פילוסופיה, היסטוריה, אמנות ועיצוב. הכל מסודר לפי נושאים בליווי פריטי עיצוב משלימים ומאפיינים. היא קלילה וכייפית כיאה לספריה ביתית.
את הספריה, כמו גם אלמנט עיצובי נוסף בפינת המשפחה עיצבו בכשרון מיכל וחגי מסטודיו WID. היא עשויה פלטות עץ בשילוב כבלים כך שמתקבל מראה תעשייתי ביתי-מאוד לא סימטרי ויחד עם זאת מאוד מאוזן והרמוני. בפינה, בין מדפי הספרים, ממוקמת כורסת ישיבה מסוגננת שמלווה את בעלת הבית מבית הוריה. נוסטלגיה וחיבוק של פריטים ישנים ואהובים משתלבת להפליא בבית הזה עם פתיחות לעיצוב מרענן וחומרים חדשים.

כורסת ישיבה מסוגננת שמלווה את בעלת הבית מבית הוריהכורסת ישיבה מסוגננת שמלווה את בעלת הבית מבית הוריה 

קומת החדרים נהנית מתקרת קורות גבוהה ובהירה המקנה לחדרים ולמרחב המשותף את אופיו המיוחד. בקומה ממוקמים זה לצד זה בצורת סימטרית שני חדרי הבנות הצעירות כשביניהן חדר רחצה אותנטי באוירה נינוחה של חופש וים.

חדר רחצה אותנטי באוירה נינוחהחדר רחצה אותנטי באוירה נינוחה 

ומה לגבי יחידת ההורים?


יחידת ההורים ממוקמת בצידה האחר של הקומה ומשקיפה לחצר האחורית ולבריכה. חדר ההורים, במראה לופטי תעשייתי מציג מראה פשוט ולא מתאמץ ויחד עם זאת עשיר ומעניין. תקרת הקורות הגבוהה מאפשרת חלוקה של החלל בחלקו התחתון בלבד כך שלתקרה יש המשכיות מעבר לפונקציות המוגדרות בחדר. תעלת מיזוג תעשייתית מהווה אלמנט מרכזי בחלל בתפר שבין חלל השינה לחדר הרחצה וחדר הארונות. חדר הרחצה פתוח לחלל החדר ומהווה המשך ישיר שלו גם ברצפת הפרקט הבהירה. המקלחון המרווח ויחידת השרותים מוגדרות ותחומות בדלתות זכוכית חלבית. רצפת המקלחות עשויה חלוקי נחל עדינים ומחופה אריחים חלקים ניטרליים בצורה שמקשרת מיד למקלחת בטבע. יחידת הנגרות האותנטית המשמשת כארון כיור נרכשה בטורקיז האוס ומחזקת את הנגודיות המעניינת שמתקיימת בחלל הזה ובבית כולו, בין ישן לחדש, מינמליסטי למסוגנן, חם וקר.

ישן לחדש, מינמליסטי למסוגנן, חם וקר.ישן לחדש, מינמליסטי למסוגנן, חם וקר. 

חדר הכביסה:


חדר הכביסה בקומה זכה לחלל מכובד בפני עצמו וגם לעיצוב ותכנון עד אחרון הפרטים. החדר רוצף באריחים מצוירים עדינים מאוד בגוון אפור-ירקרק שחוזר בכמה אלמנטים בבית. החדר תוכנן כך שיתאים בדיוק לצרכים של המשפחה ולתהליך הכביסה-קיפול-גיהוץ, שלעתים נוטים להתעלם ממנו וזכה כאן לטיפול יסודי.

ומה קורה במרתף?


קומת המרתף שוברת את הסטיגמה של כל מה שניתן לחשוב או לדמיין על מרתף ביתי. זוהי קומה מוארת, מזמינה ומלאת חיים. מקומת הכניסה יורדים היישר לחלל מרכזי שמהווה את הסלון האלטרנטיבי. זה שאפשר לשחק בו, לנגן בו בפסנתר, לשחק ביליארד, לראות סרט טוב, לאכול ולשתות. זה חלל שמתחשק להישאר בו עוד ועוד, לארח חברים, להיזרק על הספה ולנוח.
את המרחב הגדול הזה מקיפות היחידות של הילדים הבוגרים. כל חדר הוא יחידה אוטונומית עם שרותים ומקלחת משלה. החדרים מרווחים, מוארים ומעוצבים כל אחד בדרך אחרת, עיצוב אישי מאוד שמתאים לגמרי למי שגר ומבלה בחדר.
בקומת המרתף ובקומת הקרקע ממוקמים גם חדרי אחסון מאורגנים להפליא שמשמשים בנוחות את המשפחה.

הבית כולו מאופיין בשילוב הדוק ונפלא בין אסתטיקה, עושר עיצובי, ענין וחדשנות לפתרונות נוחים ושימושיים מדוייקים ומותאמים אישית.

עיצוב אישי שמתאים לגמרי למי שגר ומבלה בחדרעיצוב אישי שמתאים לגמרי למי שגר ומבלה בחדר 

ומה לגבי החצר?


הקשר לחצר הוא חלק בלתי נפרד מהתפישה התכנונית-עיצובית שלנו. אנחנו מאמינות שבבית פרטי הגינה צריכה לצוץ מכל מקום ושצריך להינות מיופיה במבט וגם במגוון יציאות נגישות ומזמינות.
הפרויקט נעשה בשיתוף עם רון זילברברג, מתכנן גינות יצירתי ומוכשר שהצליח בקסם רב ליצור גינה עשירה ומיוחדת שמספרת סיפור ויוצרת שילוב הרמוני ומרגש עם הבית.
הגינה היפה מפתה לצאת אליה, להשתרע מתחת לעץ שמוקם דווקא במרכזה, כאילו היה שם תמיד, לשבת לצד הבריכה או לחילופין להתפנק על כוס קפה בגינה האינטימית שנפתחת בפינת המטבח וחדר המשפחה.
הבריכה, בחיפוי של טיח מרבלייט מתמזגת בגינה במראה הטבעי שלה ומשרה אוירה של רוגע ונינוחות.

בבית פרטי הגינה צריכה לצוץ מכל מקוםבבית פרטי הגינה צריכה לצוץ מכל מקום 

החומרים של הבית, פריטי הריהוט שיוצרו ונבחרו מציגים את הדי-אן איי של הבית הזה. מניפה עשירה של צבעים וחומרים מגוונים ויחודיים.
אבן הטרוורטין האפורה והדומיננטית, בגדלים משתנים מהווה רקע נפלא להתרחשות בפנים ובחוץ. המטבח האותנטי של חברת מארקי איטליה (פנטהאוז רהיטים) הוא מרכז הכובד במסיביות ובכפריות שלו.

מטבח האותנטי הוא מרכז הכובד במסיביות ובכפריות שלומטבח האותנטי הוא מרכז הכובד במסיביות ובכפריות שלו 

השימוש בחומרים כמו בטון, במבוק, עץ אלון, ברזל וזכוכית וגם סירי מטבח הפוכים במנורת פינת האוכל, יוצרים ניגודים מעניינים ושפה עיצובית מורכבת ומרתקת.
הגוונים שנבחרו-ירוק אפרפר של החלונות הבלגיים, חום-עכבר של האי במטבח, הספה הכחולה הגדולה בפינת המשפחה והשקט והנקיון העיצובי של הנגרות שיוצרה במיוחד מרכיבים יחד תמונה תלת מימדית מורכבת ואסתטית מאוד שחוויה לבלות בה ותענוג לגור בה כמשפחה.

אולי יעניין אתכם גם:


לצפייה בבתים מעוצבים נוספים
איך תעשו זאת בעצמכם

תגובות לכתבה

חזור מעלה