1. הדירה
  2. מגזין עיצוב
  3. הצצה לבתים מעוצבים
  4. צפון ישן חדש

צפון ישן חדש

הצצה לבית פרטי בצפון תל אביב שהפך אחרי שיפוץ מקיף לפנינת חמד של ממש.

עיצוב פנים: הלל אדריכלות - שירה מוסקל והדס רוט | צילום: לירן שמש

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו
בית צמוד קרקע עם עבר מוזנח, חשוך וחסר ייחודיות הפך לעדכני, מואר ועתיר בממדים פרסונליים המשקפים את אופיים של בני הבית. הצצה לבית פרטי בצפון תל-אביב שהפך אחרי שיפוץ מקיף לפנינת חמד של ממש. פינת חמד של ממשפינת חמד של ממש את הצבעוניות הרכה והנעימה בבית הפתוח והמואר שיצרו שירה מוסקל והדס רוט, בעלות המשרד ´הלל אדריכלות ועיצוב פנים´ עבור לקוחותיהם קשה לפספס - צבעים שעושים נעים וטוב על הנשמה שמקדמים את הבאים כבר עם הכניסה אליו. עוד בטרם הביאו את בתם הבכורה, בחרו בני הזוג הצעירים לרכוש בית צמוד קרקע כבן 30 בצפון תל-אביב. בית חשוך, מיושן ומוזנח שנראה היה כמעט נטול פוטנציאל. בכדי ליצור תפנית חדה ומתבקשת במבנהו ואופיו, הם פנו למוסקל ורוט הידועות ביכולתן להפוך את פניהם של בתים ישנים מקצה לקצה.  הבית נטול האישיות הוא חלק מארבע בתים צמודי קרקע. התכנון המקורי נאמן לבתים פרטיים ישנים רבים הפזורים בישראל ובתל אביב בפרט בהם לא הושם דגש על הנדסת אנוש, התייחסות להתנהלות אנושית בחללים והתאמת המבנה לשטח הנתון וסביבתו. כך למשל, בתחילת התהליך אפילו הכניסה לבית לא היתה מוגדרת. קשה היה להבחין היכן היא מתחילה ונדמה היה כאילו היא מוגדרת כמקשה אחת יחד עם זאת של הבית הסמוך.  הבית בנוי על שטח של כ-180 מ"ר ומתפרס על פני 4 מפלסים: מרתף, קומת כניסה, קומת חדרים ועליית גג קטנה. מטרת העל של מוסקל ורוט היתה ליצור עבור המשפחה חוויה של בית מוצף באור טבעי, עדכני ובעל אישיות הנאמנה לזאת שלהם. לשם כך התחילו בשינויים במעטפת המבנה שהשפיעה באופן ישיר על חלקות הפנים. הן יצרו כני כניסה מוגדרת וברורה, טיפלו במדרגות ויצרו חלל כניסה מזמין ומטופח. השיפוץ המאסיבי ועלות עבודות הקבלן היו גבוהות, מה שהוביל את שתי המתכננות לחפש פתרונות יצירתיים להוזלת העלויות, זאת מבלי להתפשר על הפן העיצובי. האתגר הזה חילק את התקציב כך שלא יוותרו על דברים שמשמעותיים ליצירת האווירה שכיוונו אליה. לדוגמה: בניגוד למרבית הבתים, החלונות לא מפרופיל בלגי, אלא מברזל. השיקול היה להשתמש בתקציב לטובת דברים אחרים במקום. זאת ועוד, את קומת הכניסה שהיתה מחולקת לשני מפלסים הפכו השתיים למפלס אחיד. לשם כך הוגבה החלק הנמוך והגינה בהתאמה. יצירת קומה אחידה איפשרה לדיירי הבית (כאמור, זוג צעיר ותינוקת) ליהנות מהיתרונות שיש לסביבת המגורים להציע, כאשר הגינה הופכת להיות נגישה ונראית.את המטבח פתחו לסלון וגרם המדרגות המקורה זכה לאינטרפרטציה מודרנית במראה עדכני, פתוח ואוורירי. החלונות, שבמקור היו מאורכים וצרים נפתחו והכניסו המון אור טבעי אל החלל.  שאיפתה של בעלת הבית להימנע בצבעוניות ניטרלית ביקשה להעז, במיוחד במטבח שהפך לציר חשוב ומרכזי. המטבח הפך למלבב וצבעוני והוטמעו בו אלמנטים מותאמים במדויק לקונספט. גם הקיר המרכזי בסלון זכה לטיפול מקורי בשלל צבעים. את השאיפה לפתוח את חלל המדרגות לחלל הציבורי פתרו השתיים על ידי הפיכתו למעין תצוגה עבור דמויות צבעוניות מגולפות מעץ שהגיעו היישר מברזיל. כל אלה מכניסים צבע, חיים ועליזות אליהם מצטרפים בחירה מדוקדקת של הרהיטים שמשלימים את האווירה. כל רהיט נבחר בקפידה ויש מאחוריו סיפור. כך למשל האי שבמטבח שעשוי מברזל ושתוך בדלתות. בקומת המגורים תוכננה מבואה המובילה לשלושה חדרי שינה: 2 חדרי ילדים, חדר רחצה וסוויטת הורים לבני הזוג. יחידת ההורים מעוצבת בהשראת מלונות הבוטיק וכוללת חדר ארונות וחדר רחצה צמוד. שתי מרפסות התווספו לחדר ההורים כחלק מהשיפוץ כדי ליצור חלל מואר. קומת המרתף זכתה למתיחת פנים מינורית אך פונקציונלית. הקומה חולקה למספר חללים אשר משמשים את הדיירים- פינת עבודה, פינת משפחה, מקלט וחדר רחצה נוסף.

אולי יעניין אתכם גם:

לצפייה בבתים מעוצבים נוספים איך תעשו זאת בעצמכם

תגובות לכתבה

חזור מעלה