בית מעוצב במושב בצרה

שרה ונירית פרנקל - בעלות משרד אדריכלות ועיצוב, שיתפו אותנו בפרוייקט המקסים שעשו למשפחה ממושב בצרה.

עיצוב פנים: שרה ונירית פרנקל | צילום: שי אדם

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו
הבית ממוקם במושב בצרה בשרון ושייך למשפחה, זוג + 3 בנות מתבגרות. הזוג היה מעורב מאוד בבנייה ובפיקוח הבית. היתה הרמוניה נפלאה בינינו לבין המשפחה. הבית משקף את חוץ ופנים החלל. מרגישים את הגינה בישיבה בבית, המהווה סוג של המשכיות לחוץ. בחרנו צבעים מונוכרומטיים, בהירים, המקנים תחושה של חופש. הבית מתוכנן בצורת אופן ספייס, בן 3 מפלסים, כ-220 מ"ר + מרתף.

 

הכניסה לבית היא לקומת הכניסה הכוללת את חללי האירוח. הכניסה מוגדרת על ידי עמוד בריקים, בגובה 2 קומות שיוצר תחושה של מבואה. בעת הכניסה משתקפת כל הגינה, בזכות סלון עם ויטרינות ענק מברזל בלגי. המטבח ביחד עם פינת האוכל פועלים כיחידה אחת, בסגנון רומנטי. "משכנו" את המטבח לכיוון פינת האוכל בזכות הנגרות, מה שיוצר אשליה של גודל למטבח. ברמה הפרקטית המטבח משרת משמעותית ומקנה הרבה אפשרויות אחסון, למרות מיקומו שזולג לפינת האוכל. הריצוף הינו אבן ישראלית טבעית במספר גדלים. היה חשוב לבעלי הבית לעשות שימוש באבן כפרית ישראלית "שמדברת" בשפה של הברזל, האבן והבריקים, חומרים נייטרליים, המייצרת תחושה של ניקיון ועכשוויות.

 

נמשיך לעבר קומת המגורים העליונה. אנו עולים לתוך מסדרון שבסופו גוף תאורה מעניין של כלוב עם תאורת לד. גוף שמלווה את כל חלל המדרגות ותכף נחזור לנושא התאורה - שהינו נדבך מרגש לאב המשפחה. בסוויטת חדר הורים בחרנו להוסיף טוויסט קטן, מאחר והעיצוב יותר מודרני, אולם עדין ממשיך את הקו הרומנטי של הבית. בחרנו למקם בריקים בגב מיטת ההורים שממחישים את ערבוב הסגנונות.

חיפוי קיר בחדר ההוריםחיפוי קיר בחדר ההורים 

חדר הרחצה של ההורים עם חיפוי מעניין, המאפיין אמבטיות יותר אנגליות, הספסל בחיפוי קוריאן נעים ונוח לישיבה. הקירות מטוייחים בטיח פיגמנטי. המנורות של חדר הרחצה ובעצם של כל הבית הוזמנו בהזמנה אישית בשיתוף פעולה עם בעלי הבית, שמאוד נהנו לקחת חלק מאחר ואב הבית גדל במשפחה עם חנות לנברשות.

 

באותה קומה ממוקמים שלושת חדרי השינה של הבנות, כולן על בסיס הלבן, על מנת לתת תחושה של ניקיון וחופש. לצד, משהו מאוד נשי. חדר הרחצה המשותף של הבנות גם הוא על טהרת הלבן.

 

את כל הקומה העליונה ריצפנו בפרקט סוג אלון מעושן שנותן תחושה של חמימות והוא "שובר" את הלובן של העיצוב.

במרתף נמצא שוב את מוטיב הבריקים, אולם לחלל זה בחרנו בריקים חומים יותר טבעיים, כדי ליצור תחושה חמימה. המרתף מיועד לטובת אירוח, עם עיצוב מאוד אוורירי ונעים.

מרתף מושלם לאירוח מרתף מושלם לאירוח  

הגינה כוללת בית עץ בלבן, המוסיף נדבך מעניין לגינון. עיצוב הגינה הינו מאוד ארצישראלי. עוצב כך שניתן לארח, לצפות בטלוויזיה, לשבת וליהנות מהאקלים הישראלי.

מבט אל הגינהמבט אל הגינה 

אולי יעניין אתכם גם:


לצפייה בבתים מעוצבים נוספים
איך תעשו זאת בעצמכם

תגובות לכתבה

חזור מעלה