שיפוץ דירה בכרמל

הצצה לדירה בחיפה שלא שופצה למעלה מ-30 שנה ובעזרת סטודיו ניצן הפכה לבית חמים למשפחה צעירה.

תכנון, עיצוב פנים וסטיילינג: סטודיו ניצן | צילום: הגר דופלט

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו

פרטי הפרויקט: דירת משפחה בכרמל


תכנון, עיצוב פנים וסטיילינג: סטודיו ניצן-אדר´ ניצן קופרארד רז
סוג הנכס: דירה בבניין מגורים
גודל: 120 מ´´ר
מיקום: שכונת אחוזה, חיפה
דיירים: משפחה צעירה בת 5 נפשות
תקציב: 350,000 +50,000 עבור תוספת מרפסת קלה של 12 מ"ר

 


מה הייתה בקשת הדיירים?


הדירה נקנתה במצב מרופט וגולמי לחלוטין. למעלה מ-30 שנה שלא עודכנה או שופצה והדבר ניכר היטב. הזוג ההרפתקני חיפש נכס כזה ממש. ברצונם היה לעצב ולדייק דירה לפי צרכיהם כמשפחה צעירה ומתרחבת, ולפי טעמם בדיוק. מן הדירה המקורית נותרו קירות המעטפת והעמודים בלבד, כשכל השאר הוחלף, שופץ עוצב ושודרג.


מה היה הקו המנחה והמחשבה מאחורי התכנון?


החיים בבית עם 3 ילדים קטנים הם רווי צעצועים, ציוד לפעוטות, רעש וצבע. על מנת שלא להעמיס עוד יותר, העיצוב עצמו עכשווי ונקי מאוד. מאותה הסיבה הדגש שהושם על אחסון ופתרונות אחסון היה חזק מאוד. הבית משופע בפתרונות שכאלה, על מנת לשמור על ניקיון בעיניים וסדר במחשבה.
הדירה ממוקמת מעל וואדי חיפאי טיפוסי, פראי וירוק, ונהנית מנוף פתוח ומזמין. הרצון היה ליצור חלל מרכזי אחד גדול, הכולל את הסלון, המטבח ופינת האוכל, ולאפשר מבט מרחיב נשימה אל החוץ מכל נקודה בו.

 

 


מה הצבעים שנבחרו ולמה?


כל חלל וחדר אופיינו בסכימת צבעים היחודית להם. כשהקירות הלבנים של הסלון נתקלים באפור הפחם של המטבח, נוצר מפגש דרמטי ביניהם. הניגוד בין הבהיר לכהה מייצר עניין ועומק, כשהבחירה בפרקט בגוון אלון מוסיפה חמימות לבית, ומרככת את התחושה המתקבלת.


עיצוב המטבח


עבור המטבח נבחרה סכימת "פס" מאורכת ואלגנטית. בין המטבח לסלון ישנה פתיחות וזרימה. עמוד קונסטרוקטיבי שנותר במקומו נעטף וכוסה במחיצה מרחבית, העוזרת להסוות את חוסר הסדר הטבעי שנוצר מדי פעם במטבח הפעיל הטיפוסי. בנוסף, מכילה המחיצה בתוכה מספר שימושים: מצידה האחד-הטלויזיה אל כיוון הסלון, ומצידה השני-נישת המקרר, המזווה ויחידת איחסון עליונה. פינת האוכל מתפקדת כחוליה מקשרת בין המטבח לסלון וממוקמת ביניהם.



עיצוב הסלון


הסלון מתהדר בקירות לבנים ובחלונות גדולים, טובלים בנוף ובירוק. התמונות שעל הקיר, כריות הספה, והשטיח הגיאומטרי מספקים כולם נגיעות של צבעוניות שמחה לחלל הלבן. הנמכות תקרה ופסי תאורה נסתרת והיקפית, מדגישים את הנפחים הגיאומטריים בדירה. פריטי נגרות נמוכה נותנים מענה לצורך בחלל איחסון רב ולתוספת מקומות ישיבה בסלון.

 
 
 


עיצוב חדרי השינה


בחדר השינה הראשי עוצב ראש מיטה מאריחי ענק דמויי בטון. בנוסף, תוכננה תאורה רכה המשלבת בין גוף תאורה תלוי, גופים צמודי קיר ותאורה נסתרת. חדר ארונות גדול, המתוכנן על פי דרישות המשפחה, מקשר בין חדר השינה לבין חדר הרחצה של יחידת ההורים.


מה נעשה בחדרי הילדים?


בחדרי הילדים תוכננו קירות הפנים והנגרות כך שהארונות ימוקמו בנישה ייעודית, ולא יבלטו אל חלל החדר. בחדר השינה של שני האחים הגדולים יותר, בן ובת, נבחרה סכימת צבעים ניטראלית של כחולים, ירוקים וצהובים. בחדר התינוקת נבחרה סכימה רכה יותר של ורודים ואדומים. בשני החדרים שולבו פריטי סטיילינג מחנויות רשת, אל מול פריטים בעבודת יד ובעיצוב אישי.

 
 


עיצוב חדרי הרחצה


עבור חדרי הרחצה נבחרו אריחי רצפה כהים ואריחי חיפוי קיר לבנים וצחים. מראות גדולות במיוחד תורמות לתחושת הגודל בחדרי הרחצה. כל חדר רחצה אופיין בארון רחצה צבעוני בעל גוון שונה וייחודי לאותו החדר.

 


עיצוב חללים נוספים


חדר העבודה תוכנן כך שישרת את בני הזוג העובדים מהבית. גם כאן נותר עמוד מבני על מקומו, הוא תוחם נישת שירות מלאת מדפים ויחידות איחסון סגורות שתוכננה בחדר. מול שולחן העבודה הזוגי נצבע קיר אחד בסגול לילך רגוע, המחמיא לגווני העץ והלבן שנבחרו לחדר זה.
משיקולי תקציב וכן יציבות מבנית, הוחלט על השארת העמודים הקונסטרוקטיביים בדירה. התכנון כולו מתגמש ומתמודד עם נוכחות העמודים במיקומים שונים בדירה, תוך ניצולם לטובת כל אזור ואזור.
מרפסת קלה, בשטח של 12 מ"ר, תוכננה ונוספה אל הדירה במהלך השיפוץ. המהלך הדגיש מאוד את הקשר בין פנים הדירה לבין הוואדי הירוק מעליו היא ממוקמת.



קרדיטים


צילום: הגר דופלט
נגרות: נגריית רוני
ריצופים, חיפויים וכלים סניטריים: טופולסקי
מרפסת קלה: רטיג הנדסה
תאורה: לוגו תאורה



אולי יעניין אתכם גם:


לצפייה בבתים מעוצבים נוספים
איך תעשו זאת בעצמכם

תגובות לכתבה

חזור מעלה