פרובנס בלב השרון

חומרים טבעיים וצבעוניות רגועה משתלבים בחזותו של הבית המשפחתי ומקנים לו ארומה פרובנסית ומימד חמים ומזמין.

אדריכלות ועיצוב פנים: שירלי דן | צילום: גלעד רדט

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו
המעצבת שירלי דן, מבעלי אחד ממשרדי האדריכלות המובילים בארץ האחראי על תכנון וביצוע של מאות בתי יוקרה ווילות ברחבי הארץ בכלל ובאיזור גוש דן והשרון בפרט. באתמחתה אף הספר המצליח "בבית עם שירלי דן" שכתבה וערכה אורלי רובינזון. הבית סוקר ומציג את מיטב הפרוייקטים של האדריכלית.

 
 


הדיירים:


הבית הינו ביתה הפרטי של דן ומשפחתה במושב הפסטורלי עין ורד שבשרון. תחום הבניה והאדריכלות זורם גם בעורקיו של בן זוגה של דן, גבי, המתמחה בניהול ופיקוח בניה והוא גם השותף שלה בחברה. לבני הזוג כאמור 4 ילדים.

הבית:


הקונספט שנבחר לבית משפחת דן, הוא שילוב בין פרובאנס המודרנית המשדרת תחושה כפרית אירופאית לבין ישראל של שנות האלפיים. הבית עצמו משתרע על פני 400 מ"ר בנוים על שטח של חצי דונם. בקומת הכניסה ממוקם נמצא חדר משפחה גדול ולצדו מטבח שבו יציאה לגינה. באופן טבעי, זהו החלק הפעיל ביותר בבית, כשבצידה השני של המבואה ממוקם האזור הציבורי של הבית, הכולל פינת אוכל וסלון פתוח לבריכה. בקומה הראשונה, בעלת תקרת העץ הגלויה ורצפת עץ אלון עתיק מפירוקים, ניצב גשר שמפריד בין אגף ההורים לאגף הילדים. סוויטת ההורים כוללת חדר ארונות, שדרכו גם נכנסים למקלחת זוגית בעלת מערכת סטריאו עמידה במים ורצפה מעץ טיק ומעברו השני של אותו הגשר, נמצאות סוויטות של הילדים, שכוללים גם מקלחת משותפת לכולם ונגיעות אישיות בכל חדר.

 
 
 


מה היה חשוב לדיירים?


לבני הזוג היה חשוב בראש ובראשונה לייצר תחושה ביתית, חמימה ומזמינה שתשרה תחושה נעימה לבני המשפחה ולאורחיהם. בית נוח, פרקטי המשתלב היטב בסביבה הכפרית הנינוחה. אחד מעקרונות התכנון המנחים של דן שעובר כחוט השני בכל הבתים עליהם היא אמונה הוא הקישור בין החוץ לפנים. דן השכילה להכניס את הטבע הביתה על ידי תכנון החללים עם הפנים לגינה ולבריכת השחייה, אלמנט שבאופן ישיר משפיע על אופי הבית פנים וחוץ כאחד. דן בחרה לעבוד עם סכמת צבעים וחומרים כפריים קלאסים, צבעוניות חמה ונעימה, עם זאת הקפידה דן לשלב באופן מוקפד ומדוייק צבעוניות בהירה יותר שבשילוב עם האור הטבעי שחודר הביתה מהחוץ מייצרת תחושה פתוחה ואוורירית. לבני המשפחה האוהבים היה חשוב לייצר תחושה של "ביחד" ועם זאת לשמור על פרטיות כל אחד מבני המשפחה. בשל כך יצרה דן בקומת המגורים גשר שמעבר להיותו פנינה ארכיטקטונית הוא גם אלמנט המפריד ותוחם בין אגף הילדים לאגף ההורים. החדרים כולם מרווחים ופתוחים כאמור ככל שניתן לנוף הנשקף.

 
 


הקונספט העיצובי:


דן נשענה על עולמות התוכן של בתי האבן בפרובאנס אך הקפידה לשלב בו אלמנטים עיצוביים המותאמים לסביבה הטבעית של הבית ולימנו אנו. הבית עצמו מתוכנן בצורת ח´ המאפשרת קיומו של פטיו שקוף הנשקף היטב מכל מקום, בקומת הכניסה ובקומת המגורים כאחד. דן בחרה כאמור לעבוד עם חומרים המותאמים מבחינת האקלים והעמידות למציאות הישראלית ועם זאת יתכתבו עם העיצוב הכפרי. עץ על מוצריו הוא אחד החומרים הדומיננטים בבית, אליו מצטרפים הבריקים האופיינים לסגנון האירופאי הקלאסי. עם זאת, יצרה דן טוויסט מתוחכם ע"י שילוב של ריהוט ואיבזור מודרני לצד ריהוט קלאסי הנאמן לקונספט של הבית.

 
 

על השיפוץ:


באופן מפתיע בני הזוג דן מתארים את התהליך שרבים מגדירים כקשה מנשוא כתהליך חוויתי מאתגר ומהנה. חלוקת התפקידים היתה ברורה, שירלי היתה אחראית על התכנון והעיצוב וגבי בן זוגה על תהליכי הבניה והפיקוח ההדוק שאת תוצאותיו המוקפדות ניתן לראות בבירור. תהליך השיפוץ ערך כ- 14 חודשים מרגע סיום תהליך התכנון וקבלת היתירי בניה. גם לאורך תהליך הבניה מה שהנחה בכל רגע נתון את בני הזוג הוא יצירת קן משפחתי חם ואוהב, ההפך הגמור מ"מוזיאון", הידיעה כי החלום עומד להפוך למציאות דירבנו וקידמו את התהליך כולו. הבית כאמור משלב עיצוב כפרי לצד פרקטיקה. מטרת העל היתה "לא להפוך לעבדים של הבית", על כן, לאורך התהליך עצמו הקפידו בני הזוג לבצע בחירות מושכלות של חומרים המצריכים מינימום התעסקות ואחזקה.



 


אולי יעניין אתכם גם:


לצפייה בבתים מעוצבים נוספים
איך תעשו זאת בעצמכם



תגובות לכתבה

חזור מעלה