1. הדירה
  2. מגזין עיצוב
  3. הצצה לבתים מעוצבים
  4. הבית הספונטני

הבית הספונטני

בית בן 30 שנה בתל-אביב, עבר מתיחת פנים בכדי להתאים את עצמו למשפחה שאוהבת לארח.

עיצוב פנים: שרון ארמר | צילום: סוזי לוינסון

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו

פרטי הפרוייקט


מיקום: תל ברוך, תל אביב.

סוג הנכס: בית בן 30 שנה לערך שעבר שיפוץ לפני 12 שנה ע"י הדיירים הקודמים.

גודל: חצי דונם, 400 מ"ר בנוי מחולק לקומות ומפלסים

הדיירים: זוג עם ארבעה ילדים קטנים הגדול בן 13 והקטנה בת כמה חודשים.

בתהליך השיפוץ האם היתה בהריון, הבעל עצמאי, מרבה לנסוע לחו"ל, לכן בתקופת השיפוץ היה פחות נוכח.

 
 

לבעלי הבית היה מאוד חשוב בית חם ונעים, קלאסי איכותי אך לא פלצני.

הזוג מארח המון על בסיס יומי, כך שתמיד יש מלא ילדים בבית. השיפוץ נמשך 5 חודשים.

הבית הושאר במבנה המקורי מכיוון שהחלוקה התאימה מאוד לצורכי המשפחה, כמובן שהפתחים הוגדלו המרתף חולק וכו.


הלקוחות קנו את הבית וחשבו להשכיר אותו לשנה שנתיים ורק לאחר מכן להתחיל שיפוץ ולעבור לגור בו. הם הכניסו קבלן שיצבע את כל הבית וביצע עוד כל מיני תיקונים, תוך כדי ובהחלטה של רגע, בעלי הבית החליטו לעבור לגור בו.


 
 

יום בהיר אחד התקשרה הלקוחה למעצבת הפנים שרון ארמר, לחוצה ומבולבלת לאחר שקיבלה המלצה מחברה ואמרה שהיא צריכה מעצבת "היום"! שיש קבלן בבית, שבעלה בחול, שהיא בהריון ואין לה מושג מה לעשות.

המעצבת שרון ארמר חשבה לעצמה שככה לא עובדים אבל הפתיעה את עצמה ובגלל שהיא גרה בקרבת מקום ואמרה לבעלת הבית שתקפוץ לכמה דקות לראות במה מדובר.


עוד מספרת ארמר "בפועל נשארתי כמה שעות, סגרנו הכל והתחלנו לעבוד במרץ "שיפוץ תוך כדי תנועה". היה לזה יתרון אדיר בכך שכל ההחלטות והקניות נסגרו במקום, העבודה זרמה בניהולו של אבי כהן קבלן מחיפה שעובד עם המשפחה הרבה שנים והגיע כל בוקר לתל אביב".


 
 

הבית בנוי כך, שבקומת הכניסה ממוקמים מטבח, שרותי אורחים, חדר מזווה, פינת אוכל וסלון עם חלל גבוה. המטבח מאוד פונקציונלי ומזמין עם אי גדול המתאים לפחות ל 6 סועדים ממולו חדר מזווה עם ארונות גבוהים שם מרוכז האוכל, מה שאפשר למעצבת להשאיר את המטבח עם ארונות נמוכים כדי ליצור אוירה מאוד נעימה ולא עמוסה הנותנת דגש לגובה של החלל.

חלון המטבח הורחב וכך גם דלת הכניסה שהיו בפרופורציות לא נכונות לחלל.


 

חצי קומה למעלה ממוקמים 4 חדרי ילדים ושני חדרי רחצה. שני החדרים של הילדים הגדולים היו בנויים מחדר ומרפסת קטנה. המרפסות בוטלו, לטובת הגדלת החדרים ונישות לארונות קיר.

עולים עוד חצי קומה, שם ממוקמת קומת ספרייה ופינת עבודה שבעצם פתוחה לחלל של המטבח, עולים עוד חצי קומה ומגיעים לחדר הורים וחדר רחצה מפנק.

בנוסף בבית קיימת חצר קידמית וחצר אחורית, שתיהן עוצבו באווירה משפחתית נעימה, המאפשרת לבני המשפחה ולחברים להנעים את זמנם בפנים ומחוץ לבית.


 
 
 

חדרי הרחצה עוצבו בסגנון התואם את הקונספט בכללותו. ארמר בחרה לעבוד עם מוצרי הסניטריה, החיפויים והריצופים של חברת ´חלמיש´ והשכילה ליצור מארג של אלמנטים שמשלבים בין המראה הנקי לחמימות מעודנת.


 

עוד מסבירה ארמר "תהליך השיפוץ היה יוצא דופן בנעימותו, כן עם בעלי הבית המקסימים וכן עם בעלי מקצוע וספקים בשילוב הכי מוצלח שיכול להיות. למדתי שלעתים ספונטניות אכן משתלמת.


קרדיטים:


צילום: סוזי לוינסון

חיפויים וסניטריה: חלמיש


אולי יעניין אתכם גם:


לצפייה בבתים מעוצבים נוספים

איך תעשו זאת בעצמכם

תגובות לכתבה

חזור מעלה