1. הדירה
  2. מגזין עיצוב
  3. הצצה לבתים מעוצבים
  4. הדירה למרגלות הר הכרמל

הדירה למרגלות הר הכרמל

למרגלות הר הכרמל בשכונה חדשה במבואות הדרומיים של חיפה, ממוקמת דירת 5 חדרים עם מרפסת שכבר עם הכניסה אליה נחשפים לעיצוב חם, ביתי ומזמין.

עיצוב פנים: אורלי הורוביץ | קרדיט יח"ץ אליתה ליוינג

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו
הדיירים הינם זוג מקסים בעל 4 ילדים בוגרים אשר החליטו לאחר עזיבת הילדים את הקן על מעבר מבית פרטי דו קומתי לדירה חד מפלסית בבניין עם מעלית. לאחר רכישת הדירה פנתה בעלת הבית אל מעצבת הפנים אורלי הורביץ בבקשה ללוות אותם בתהליך תכנון ועיצוב דירתם החדשה.

בביתם הקודם לא הייתה ניכרת השקעה כלשהי בעיצוב ותכנון הבית והם התגוררו בבית במשך שנים כפי שרכשו אותו מהקבלן. כמו כן, הבית היה עמוס בריהוט כבד ובפרטי דקורציה תמונות ומזכרות רבים מידי שנאספו במהלך השנים דבר אשר יצר תחושה של כבדות ומחנק.

 

בפרויקט זה, הדגישה בעלת הבית כי בדירתה החדשה היא לא תסתפק בסטנדרט הקבלני אלא כי היא מעוניינת לתכנן ולעצב את הדירה בהתאם לצרכיהם ולהשקיע בסטנדרט גבוה.
הקונספט שנבחר לעיצוב הדירה היה מודרני, קליל ועכשווי עם נגיעות בסגנון סקנדינבי. נבחר ריצוף דמוי פרקט עץ לכל חלקי הבית כולל למרפסת ע"מ ליצור מראה הרמוני ולתת תחושת המשכיות. הדגש היה על יצירת מראה נקי ולא עמוס תוך בחירה ושימוש בחומרים בהירים בפרטי הריהוט עם נגיעות קלות של צבע ושילוב של אלמנטים דקורטיביים בקירות ופרטי הדקורציה אשר ישדרו אסתטיקה מוקפדת יחד עם תחושת נעימה ולא מנוכרת.

בידיעה שכל מה שהיה בעצם בבית הישן לא יוכנס לדירה החדשה, יצאנו לדרך התכנון "על הנייר". הדירה בת 120 מ"ר הייתה בעלת תכנון די סטנדרטי ולכן כדבר ראשון הוצעו להם חלופות שונות עבור העמדת החלל.

הכניסה לבית:


דלת הכניסה לדירה "חשפה" את הבאים ישירות אל תוך החלל הציבורי ללא שום הקדמה ומבואה, דבר אשר מאוד הפריע לבעלת הבית, על כן ע"מ ליצור אזור "כניסה" מופרד תוכננה כוננית נגרות במראה אוורירי, אשר מצד אחד תהווה חוצץ בין אזור הכניסה לסלון ובמקביל תהיה פונקציונלית ע"י כך שבחלקה העליון תוכננו מדפים פתוחים להנחת פרטי דקורציה ובחלקה התחתון ארון 2 דלתות לאחסון. חלק זה תוכנן כך, שמצידו הפונה אל הכניסה תהיה מגירה להנחת מפתחות/דואר וכו´ ודלת אחת נפתחת לאחסון תיקים וכו´ והשנייה "דמי" ומצדו השני הפונה אל הסלון שוב דלת אחת לאחסון והשנייה "דמי".

 

עיצוב המטבח:


המטבח אשר היה חלל די קטן במקור שונה ע"י כך שבוטלו שירותי האורחים ובמקומם גדל שטח המטבח שאפשר תכנון פונקציונלי יותר. נוצרה צלע אחת ארוכה שבה תוכננו ארונות גבוהים המכילים בתוכם מזווה ואת המקרר ויחידת התנור והמיקרו, בהמשך, אזור עבודה הכולל את הכיריים ומעליהם שתי קלאפות צבעוניות המכילות קולט אדים נסתר, וכן אזור עבודה נוסף המכיל את הכיור ומדיח ובהמשכו צלע נוספת המשמשת לאחסון פונקציונלי ומעליה מדפים פתוחים לדקורציה. בקצה הצלע הזו תוכנן דלפק אכילה קטן בגובה ישיבה של שולחן אשר ישמש את בני הזוג ביום יום. ארונות המטבח הותאמו בגמר צבע ובגוון בהיר למראה קליל וכדי לתת קצת "צבע" ונקודת עניין, לחלל הותאם גוון ירקרק לקלאפות ולמדפים הפתוחים. התאורה במטבח תוכננה מבעוד מועד והותאמה כך שימוקמו שני פסי צבירה מאונכים אחד לשני שיהוו את מקור האור לחלל כולו ובאזור הדלפק נתלו מהתקרה שני גופי תאורה קטנים לתאורה ממוקדת ולאלמנט דקורטיבי אשר נראה גם מהסלון. גופי תאורה אלו נבחרו בגוון שחור ע"מ ליצור קונטרסט ועניין בחלל כולו.

 

פינת האוכל:


מרבית מפרטי הריהוט לבית נרכשו ברשת אליתה ליוינג על מנת להכניס מימד של יוקרה לתוך חלל הבית. בפינת האוכל אשר גדלה אף היא והוסתה ממקומה המקורי וחוצצת בין האזור הציבורי לאזור החדרים, תוכננה הנמכת גבס למיזוג ובה גם תוכננו גופי תאורה שקועים בצד המוביל אל החדרים ולאיור שמעל שולחן האוכל הותאמו שלישית גופי תאורה מזכוכית עם בסיס שחור. שולחן האוכל אשר נבחר הותאם במראה מודרני קליל עם רגלי מתכת ופלטה עליונה מפורניר אלון למראה חמים, אליו הותאמו כסאות מרופדים ונוחים בגווני אפור. בעלת הבית דרשה פתרון נוסף לאחסון, לכלי האירוח ועל כן נבחרה שידה גדולה מותאמת עם שני מדפים דקורטיביים מעליה.

 

חדר השינה:


בחדר השינה של ההורים נעשה שינוי גם כן והוא הוגדל על חשבון החדר הסמוך לו כך שנוצר מקום לארון הזזה גדול ומרשים עם טלוויזיה, לכל אורך הקיר במקום חדר ארונות צר וצפוף אשר היה מתוכנן במקור. בנוסף הוגדל חדר הרחצה הצמוד כך שייוצר מקום למקלחון גדול וארונית מרווחת לכיור עם נישה קטנה מעליה למיקום מדפים. החיפויים והריצופים נבחרו בגווני אפור–בז´ למראה רגוע והארון אשר הוזמן במיוחד מנגר הותאם בגוון זהה לגוון אריחי הקיר, המדפים נצבעו בגוון צהוב חרדלי לשבירת המראה המונוכרמטי וליצירת עניין.

 

חדר הרחצה:


חדר הרחצה הכללי עבר גם הוא מתיחת פנים, האמבטיה בוטלה ובמקומה נוצר מקלחון פינתי מרווח ומקום לארון כיור גדול במיוחד. לריצוף נבחרו אריחי גרניט פורצלן עם שילוב של אריחים מצויירים בגוווני כחול אשר רוצפו לאורך ארון הכיור כמעין שטיח והמשיכו לטפס גם על הקיר המאונך לו ליצירת חזית מעניינת, הקיר הנוסף חופה אף הוא באריחים מצויירים בעלי דוגמא המשתלבת עם אריחי הרצפה, עליו מוקם ארון גדול בנגרות מיוחדת אשר הוזמן אף הוא בגוון כחול תואם. שילוב הצבעים יוצר מראה נעים ורגוע כיאה לחדר אמבטיה מפנק.

 

קרדיט ריהוט: אליתה ליוינג

אולי יעניין אתכם גם:


לצפייה בבתים מעוצבים נוספים
איך תעשו זאת בעצמכם

תגובות לכתבה

חזור מעלה