1. הדירה
  2. מגזין עיצוב
  3. הצצה לבתים מעוצבים
  4. הבית בגני תקוה

הבית בגני תקוה

שירה מוסקל והדס רוט מסטודיו הלל אדריכלות, שיתפו אותנו בפרויקט של בית חלומי מלא חן שעשה לנו טוב על הלב.

צילום: לירן שמש

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו

פרטי הפרוייקט


שטח המגרש: 500 מ"ר
שטח הבית: 250 מ"ר בחמישה חצאי מפלסים
הדיירים: זוג + 4 ילדים צעירים

 

בני הזוג רכשו את הבית וחלמו על שיפוץ מהפכני. הם התאהבו במיקום ובגינה המרווחת וזיהו את הפוטנציאל שבנכס. יחד עם זאת היו מלאי חששות בנוגע לעלויות השיפוץ.
מסגרת התקציב לשיפוץ הזה היתה ידועה ומוחלטת. המשימה המאתגרת היתה להצליח ליצור עבורם את בית החלומות שלהם במסגרת הזו.
אנחנו רואות במשימה כזאת חלק אינטגרלי מהתהליך היצירתי שאנו מובילות.
מניסיוננו ועל בסיס היכרות עם הזוג והמשפחה והכרות עם הבית אנחנו יודעות לייעץ ולנווט את הפרויקט למוקדי ההשקעה הנכונים.
בתפיסה התכנונית שלנו התכנית שתיבחר חייבת להיות תכנית מנצחת, כזאת שתפתור את הבעיות ותענה על הדרישות בצורה הטובה ביותר.
מעבר לכך בבחירת חומרי הגמר יש הרבה חופש פעולה ומקום לתעדוף. אנחנו חושבות שכדאי לרכז מאמצים בקומה המרכזית במרחב המשותף ולעיתים, משיקולי תקציב, לצמצם ולהתכנס בקומת חדרי השינה והמרתף.
גם בבחירות חומרי הגמר אפשר להשקיע בראוי להדגשה והבלטה ולהתפשר במוצרים שאינם בעלי חשיבות לתחושה או לשימושיות בבית.
כך במקרה הזה יעצנו לבני הזוג להתמקד במפלס המרכזי ולבצע שינויים מינוריים, "קוסמטיים" בעיקר, בקומת חדרי הילדים.
כך הצלחנו ליצור מוצר שלם, מלא ריהוט, עשיר בטקסטיל ובפריטים אהובים תוך כדי עמידה בתקציב שהוגדר.

 
 


תיאור המבנה:


הכניסה לבית היא ממפלס תחתון כך שצריך לעלות חצי קומה כדי להגיע למפלס הסלון והמטבח. מפלס הכניסה מכיל מבואה קטנה, חדר ושרותי אורחים. ממפלס זה ניתן לרדת לקומת המרתף אשר נמצאת מתחת לסלון.
קומת הסלון מכילה גם מטבח ופינת אוכל וממנה עולים חצי קומה ליחידת ההורים הנמצאת מעל למבואת הכניסה.
מעליה, חצי קומה נוספת מעל, נמצאת קומת חדרי הילדים המכילה ארבעה חדרים מרווחים וחדר רחצה וכביסה כשבניהם מבואה מרווחת.

 

פירוט העבודות:


המשימה שלנו היתה לחזק את הקשר בין המפלסים השונים ואת הקשר בין הבית לגינה שמסביב. מעבר לכך כמובן שמטרת העל היתה להתאים את הבית לצרכי הדיירים ולפתור את הבעיות המרכזיות שלו.
במפלס הכניסה יצרנו מבואת כניסה מרווחת וצבעונית במיוחד.
חשוב היה לנו ליצור מבואה מעניינת וייחודית שתהווה מעין כרטיס ביקור כהקדמה לבית שלו. אריחי רצפה מצוירים ואוטנטיים בגווני תכלת ואפור ממשיכים מהמבואה פנימה לשירותי האורחים ומשתלבים נפלא עם הדלת החדשה והתכולה. לבני הזכוכית המיושנות הוחלפו בחלונות קבועים עם פרופיל בלגי ברזל.

 

את הקירות שמפרידים בין מפלס הכניסה לקומת הסלון בחרנו להרוס ולהחליף במחיצת זכוכית. כך ניתן להציץ מהכניסה הישר להמשך ונוצרה זרימה הרמונית של החלל.
הקומה המרכזית תוכננה בצורה שמאפשרת הצבה טובה של כל פונקציה בחלל ופתיחה מקסימלית לחצר.
בחרנו לחלק את החלל לארבעה מתחמים השזורים זה בזה.
המטבח ופינת האוכל החליפו מיקומים ובכך התאפשר תכנון של מטבח מרווח עם שפע של מקומות אחסון ואי עבודה ואכילה במרכזו.
פינת האוכל הועברה לקצה המפלס במפגש עם החצר, מוקפת חלונות ופתחים.
הסלון תופס את מירב המרחב כשבמרכזו קמין בנוי ומעליו מסך טלויזיה.
הפינה הרביעית היא פינת מנוחה וקריאה, מעין מתחם נלווה לסלון רק אינטימי יותר.
הקומה כולה בחומרים טבעיים ועל זמניים ובגוונים חמים בעלי צבעוניות עדינה.
הריצוף בפרקט אלון, החלונות בפרופיל בלגי ברזל בגוון בהיר ובריקים בהירים מחפים את העמוד הקונסטרוקטיבי שנותר במרכז האי ומסביב לקמין.
גווני התכלת והכחול שזורים בעבודות הנגרות האותנטית.
החצר שובת לב בפשטותה ובמרחב הנדיב שהיא מציעה למנוחה ולמשחק. משטח דק רחב ידיים משמש לישיבה בפינת אוכל ובסלון חוץ מפנק.
פרגולה תלויה עשויה קורות עץ בהירות מכסה את המשטח כולו.
מסביב משטחי הדשא והצמחייה היפה משלימים את המסגרת.
יחידת ההורים דרשה התייחסות מיוחדת מאחר וסבלה מצפיפות וסגירות והלקוחה ביקשה מאתנו לתת דגש מיוחד לנושא אחסון הבגדים.
הצלחנו ליצור יחידה שממקסמת את תחושת המרחב הנתון ומאפשרת חלוקה נכונה של מקומות האחסון.

 


יצרנו חלל שינה נעים עם ראש מיטה מתחת לחלון רחב הצופה לירוק שבחוץ.
את קיר המיטה בחרנו להדגיש בטפט אותנטי, אלמנט שמקנה לחדר את אופיו המיוחד.
לצד המיטה מיקמנו ארון אחסון משולב עם מדפים פתוחים. מול הכניסה מיקמנו שידת מגירות ואיפור ובהמשך החלל חדר ארונות פתוח וכניסה וכניסה לחדר רחצה מרווח.
חדר הרחצה במראה טבעי אותנטי. הרצפה שנבחרה, רצפת קורות עץ בגוון שמנת מיושן משתלבת עם אריחי חיפוי בהירים וגדולים.
חלק מהקירות נצבעו בשליכט צבעוני עדין ויחד עם הארון הכפרי החדר מזמין ומפנק.
קומת חדרי הילדים עברה שינוי סולידי יותר. החדרים נותרו כמעט במבנה המקורי שלהם וחלונות המקוריים נשארו מטעמי חסכון.
הפרקט שנבחר הוא סינטטי שהותאם לפרקט הטבעי בקומת הסלון ובמדרגות.
בין חדרי הילדים יצרנו מבואת משחקים נעימה שבקציה פינת עבודה הצופה אל החצר והחוץ.
חדר הרחצה של הילדים מפתיע ברצפת שחור לבן קלאסית ומושך את סקאלת הגוונים של הבית לכיוון אחר שמשתלב נפלא בחגיגת הצבעים.

 


לסיכום:


עברנו יחד עם המשפחה חוויה חיובית ונפלאה.
היה לנו חיבור מושלם מהרגע הראשון אשר בא לידי ביטוי בתקשורת טובה ובהתאמה בהעדפות ובבחירות העיצוביות.
בני הזוג חילקו ביניהם תחומי אחריות ונעזרו גם באביה של הלקוחה לפיקוח וניהול.

כולנו יחד הרגשנו צוות מנצח. ביחד הצלחנו לייצר את המהפכה בזמן ובתקציב שנדרש ולקבל תוצאה מדהימה שאהובה על כולנו.

 

אולי יעניין אתכם גם:


לצפייה בבתים מעוצבים נוספים
איך תעשו זאת בעצמכם

תגובות לכתבה

חזור מעלה