ויהי אור! שיפוץ יחידת מרתף במושב עזריקם - מגזין עיצוב | הדירה - פורטל לעיצוב הבית
 
 
  1. הדירה
  2. מגזין עיצוב
  3. הצצה לבתים מעוצבים
  4. ויהי אור! שיפוץ יחידת מרתף במושב עזריקם

ויהי אור! שיפוץ יחידת מרתף במושב עזריקם

זוג צעיר פנה לאדריכלית נועה גבע שתעזור להם להפוך יחידת מרתף חשוכה, קטנה ומוזנחת לחלל מואר, חמים ומזמין.

עיצוב ואדריכלות: נועה גבע | צילום: יוליה שלומנזון

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו

פרטי הפרוייקט:


סוג הנכס: יחידת מרתף
גודל הדירה: 60 מ´ר מרתף + 100 מ´ר חצר
מיקום: מושב עזריקם
הדיירים: זוג צעיר ללא ילדים
תקציב: 15,000 ש"ח

החלל ששופץ ומה נעשה בו:


נעשה שיפוץ יסודי של קירות הבית שסבלו מרטיבות ומפגעי האדמה וכל הבית נצבע מחדש, תוך הלבשה ואבזור מתאימים.

 

מה הייתה המחשבה מאחורי התכנון:


קיבלנו יחידת מרתף מוזנחת ועם הרבה ליקוים בקירות ובריצוף בעקבות חדירות מים ואיטום שלא בוצע כראוי בזמן הבנייה. כמ כן, היחידה הייתה חסרת אור טבעי ואוורור ועמוסה בריהוט מסיבי שהקטין את החלל.

בגלל שחלל המרתף לא זוכה לקבל הרבה אור שמש, המטרה העליונה הייתה להאיר ולפתוח את החלל. יצרנו זאת ע"י שימוש בסקלת צבעים בהירה ליצירת תחושת גודל. הצבע השולט בכל הבית הוא הלבן על כל גווניו והטקסטורות שלו, שימוש בחומרים טבעיים לתחושת חמימות ביתית המשתלבת עם הבסיס הכפרי של הבית הממוקם בשטחי השדות הפתוחים של המושב.
יצרנו עבור הפרויקט לוח השראה של סגנון מודרני אך עם זאת טבעי ליצירת מראה צעיר ורענן המתאים לאופי של בני הזוג.

לפני ואחרילפני ואחרי 

על העיצוב:


מאחר ומדובר בדירתם הראשונה של בני הזוג הצעיר, התקציב שהופקד היה מוגבל מאוד ומאתגר. בהתאם לכך, עיצוב בר השגה ופתרונות יצירתיים ליוו את כל הפרויקט:
פינת האוכל - הכנו אותה בעצמנו ע"י יציקת פלטת בטון מלבנית ובניית רגלים מפרופיל מתכת בצורת X אותם צבענו בספריי שחור.

 

שדרגנו אלמנטים בסיסיים שקנינו באיקאה כמו למשל רגלי חמור שקנינו ב-35 ש"ח, צבענו בלבן וחיברנו להם פלטה לבנה ליצירת האלמנט השולט בחדר העבודה.
יצרנו רהיטים חדשים ´יש מאין´ כמו למשל הכנת סולם מדפים למבואת הכניסה שהורכב משתי פלטות פורמייקה לבנות בגדלים שונים שהוכנו ע"י נגר לפי מידה והנחתם על סולם ישן שמצאנו זרוק ברחוב.
דוגמא נוספת היא הכנת מגירת אחסון לחדר העבודה ע"י חיבור של רגלי פלסטיק למזוודה ישנה שהייתה ברשותנו.

שדרוג סולם ישן שדרוג סולם ישן  

מה נעשה בסלון?


נבחרה מערכת ישיבה מזמינה בגוון בהיר בתוספת כריות רכות ושמיכות התכרבלות. הוספנו שטיחון פרווה והדומים בגוונים טבעיים ליצירת תחושה ביתית וחמה.
נישת שברי הזכוכית הצהובה המקורית הוחלפה בטיח עדין בגוון בז´ עליו שולבו אקססוריז בקווים גאומטרים כהים היוצרים קונטרסט המשלים את החלל.
כמעמד טלוויזיה הוספנו כוורת עם קופסאות המוסיפות מקום אחסון שהיה חסר בבית לאביזרים משלימים.

 

מה נעשה בחדר השינה?


יחידת הזוג תוכננה כדי לתת לזוג הרגשה של חופשה תמידית. על כן, נעשה שימוש במזרן איכותי, מצעים בהירים עשירים בטקסטורות והרבה כריות בגדלים שונים המכניסות רוך ועדינות לחלל.
ליד המיטה הונחה סלסלת קש לכריות ומנורת פחם גאומטרית לשטיפה חמימה ומעומעמת של החלל.

 

מה הייתה ההוצאה הכי כבדה?


ההוצאה הכי משמעותית הייתה תיקון קירות המרתף מרטיבות, נפיחות ועובש.


טיפים והמלצות של המעצבת:


כשמעצבים בתקציב מוגבל ניתן למצוא אלמנטים בסיסיים שאפשר להשיג בזול ולשדרג אותם באופן עצמאי.
בעיצוב חלל קטן או חשוך, רצוי להשתמש בצבעים בהירים להגדלת החלל ולהארתו.
להשקיע חשיבות לא רק בנראות החלל אלא גם באיכותו: איטום תקין, בידוד איכותי, שמונעים הרבה הוצאות עתידיות בלתי צפויות.

 

צרו קשר עם נועה גבע: 054-2555353

לעמוד האינסטגרם>>

אולי יעניין אתכם גם:


לצפייה בבתים מעוצבים נוספים
איך תעשו זאת בעצמכם

תגובות לכתבה

חזור מעלה