1. הדירה
  2. מגזין עיצוב
  3. הצצה לבתים מעוצבים
  4. קדימה, הביתה...

קדימה, הביתה...

בני הזוג רכשו את ביתם בקדימה כמשפחה צעירה ועכשיו משבגרו הילדים הם החליטו שהגיע הזמן להתאים את הבית לצרכיהם החדשים.

אדריכלות ועיצוב: הלל אדריכלות ועיצוב פנים I צילום: לירן שמש

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו

פרטי הפרוייקט:


סוג הנכס: בית פרטי
גודל הדירה: 250 מ"ר
גודל המגרש: 325 מ"ר
מיקום: קדימה
הדיירים: זוג + 3 ילדים בוגרים; בן חייל, שתי בנות סטודנטית ותלמידת חטיבה.

מתחילים מהתחלה:


בני הזוג מקדימה גרו בבית נחמד דו-משפחתי אותו רכשו כמשפחה צעירה. עם הזמן והשנים שעברו, הצרכים שלהם השתנו, העיצוב הפך להיות מיושן בעיניהם והם הגיעו למשרד של הלל אדריכלות ועיצוב פנים מלאי רצון לשינוי והתחדשות, שם מיד זיהו מאפיינים מיוחדים לפרויקט כזה של שינוי מהפכני בבית המגורים הנוכחי.
התהליך שעוברים בני הזוג עד לקבלת ההחלטה לא פשוט, מדובר בבית בו הם גרים, המשרת אותם נאמנה ובסך הכל עונה על חלק מדרישותיהם. בית שניתן לכאורה להסתפק בו כפי שהוא. היכולת לקבל החלטה כלכלית להשקעה בשינוי כזה מעידה על החשיבות הרבה שמקנים בני הזוג לסביבת המגורים שלהם בהווה ובעתיד.

קומת הכניסה קיבלה דגש מיוחדקומת הכניסה קיבלה דגש מיוחד 

ידע בסיסי וראש פתוח:


כאשר המיקום של הבית מתאים והמבנה או השטח שלו בעלי פוטנציאל והתאמה לצרכים למרות מגבלותיו - יש בסיס להנעת התהליך.
היתרון הגדול הוא כמות הידע שמחזיקים בעלי הבית בנוגע לכיווני אויר ואור מניסיונם האישי. הם יודעים לשים דגש על חולשות וחוזקות של הבית הקיים. אנחנו כמתכננות מבקשות מהם לשתף אותנו בידע הזה בנוסף לנתונים לגבי הצרכים והשאיפות בנוגע לבית המחודש.
מצאנו שרוב המשפחות שעוברות תהליך כזה יודעות להעריך אסתטיקה, יופי ותכנון נכון. כדי לקבל החלטה על שינוי כל כך משמעותי, שדורש השקעה רבה כלכלית ולוגיסטית, כולל מעבר לדיור חלופי, חייבת להיות הכרה בערך המוסף המשמעותי שבית מתאים ויפה מקנה לדייריו.
כאן אנחנו נכנסות לתמונה. אנחנו תמיד שמחות להוביל פרויקט שבמהותו מעיד על אהבתם של הלקוחות לעיצוב ויופי. האתגר הוא גדול והרצון שלנו הוא ליצור שינוי משמעותי ואמיתי עבור הלקוחות ובמקביל להביא להשבחה בערך הנכס.

מטבח מלא באור טבעימטבח מלא באור טבעי 
 

אז על מה חשוב לשים דגש:


הבית בעל שלושה מפלסים וכדי להתמודד עם התקציב הנתון גיבשנו יחד עם הלקוחות כמה החלטות עקרוניות.
היה לנו חשוב להקפיד על שינויים פנימיים בלבד, ללא תוספת שטח כדי לא להיכנס לתהליך של רישוי. בראש סדר העדיפויות שלנו עמד תכנון נכון וללא פשרות עבור כל מפלס. כן ראינו לנכון ליצור סטנדרטים שונים של גמר במפלסים השונים.

הוחלט שקומת הכניסה תזכה למירב ההשקעה ברמת הגמרים ואילו קומות החדרים והמרתף-יטופלו עד אחרון הפרטים אבל בסטנדרט מעט צנוע יותר. הדבר בא לידי ביטוי למשל בבחירה בחלונות בלגי ברזל עדינים בקומת הקרקע ובהחלטה על חלונות בלגי -אלומיניום בקומות האחרות.

נכנסים ברגל ימיןנכנסים ברגל ימין 

קומת הקרקע:


בטיפול בקומת הקרקע שמנו דגש על יצירת סדר. הגדרה מחדש של הפונקציות השונות: סלון, פינת אוכל ומטבח ברחבי הקומה. את הפתחים התאמנו למיקומים החדשים והרחבנו כלפי הגינה היפה. את שרותי האורחים הממוקמים בצורה בולטת בכניסה לא ניתן היה להזיז למקום אחר לכן בחרנו עבורם דלת כניסה שנראית כמו מראה ומטשטשת את הנוכחות שלהם. המדרגות המקוריות היו מאוד דומיננטיות והצלחנו לעדן אותן מעט באמצעות חלוקה מחדש של מספר מדרגות ומעקה חדש בשילוב של זכוכית וברזל.

פינת האוכלפינת האוכל 

החומרים שנבחרו הם חומרים טבעיים וקלאסיים - ללא תאריך תפוגה. רצפת אבן יריחו בגדלים משתנים, מדרגות עץ אלון, נגרות בשילוב של עץ וצבעוניות עדינה. הגינה זכתה לטיפולו המסור של שלומי פריינטה מחברת נטעים.

קומת חדרי השינה:


בקומת החדרים הקפדנו ליצור מעין מבואה נעימה שמקרינה אוירה שמחה על החלל כולו. מכאן ניתן להמשיך שמאלה לחדריהן של שתי הבנות או ימינה ליחידת השינה של ההורים. ביניהם מפריד חדר הרחצה הכללי בעל שתי הדלתות. הוא משמש גם כחדר רחצה אינטימי עם כניסה מחדרה של הבת הצעירה.

חדר השינה של אחת הבנותחדר השינה של אחת הבנות 
 

יחידת ההורים:


יחידת ההורים שיצרנו נעימה ומרווחת. כדי למקסם את ניצול השטח בחרנו לאפשר גישה לחדר הכביסה מחדר הרחצה של ההורים. כך הצלחנו לספח שטח נוסף לחדר ולייצר חלל מרווח לשינה ובהמשך חדר ארונות פתוח לחלל. מהחדר יש יציאה למרפסת שמש אינטימית.

יחידת ההוריםיחידת ההורים 

קומת המרתף:


במרתף יצרנו יחידה לבן הגדול הכוללת חדר שינה בממ"ד, מטבחון, חדר רחצה וסלון גדול ומרווח. בחלל הזה מיקמנו גם ספריה גדולה ודומיננטית.

ספרייה דומיננטית במרתףספרייה דומיננטית במרתף 

דברי האדריכליות:


"תהליך השיפוץ היה יעיל וממוקד. החיבור עם הלקוחה היה מעולה וההחלטות העיצוביות התקבלו פה אחד.
על מנת לעבוד נכון בפרויקט כזה אנו ממליצות לבחור ולהזמין את המוצרים והעבודות לפני תחילת העבודות בשטח. כך ניתן לייצר תוכניות בזמן ולעמוד בלוחות הזמנים של הפרויקט.
לאחר חמישה חודשי שיפוץ אינטנסיביים חזרה המשפחה לבית חדש לכל דבר ועניין מרמת התשתיות ועד לגמרים ופרטי הריהוט. עבור המשפחה זו חוויה מדהימה לחזור לבית המוכר ולגלות חווית מגורים אחרת לגמרי בכל הרמות: באווירה, בנוחות, בשימושיות וביופי.
עבורנו, זהו סיפוק גדול לראות ולשמוע את התגובות, ליהנות מהיופי שביצירה ולהמשיך טעונות באנרגיה חיובית לדבר הגדול הבא."

 

אולי יעניין אתכם גם:


לצפייה בבתים מעוצבים נוספים
איך תעשו זאת בעצמכם




תגובות לכתבה

חזור מעלה