1. הדירה
  2. מגזין עיצוב
  3. הצצה לבתים מעוצבים
  4. 50 גוונים של לבן

50 גוונים של לבן

האדריכלית איריס אבנרי-דביר לקחה דירת גג סטנדרטית, סגורה וחשוכה בהרצליה והפכה אותה למרחב מואר, מזמין ופתוח.

אדריכלית: איריס אבנרי-דביר | צילום: רן ארדה

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו

פרטי הפרוייקט:


סוג הנכס: דופלקס דירת גג
גודל הדירה: 160 מ"ר
מיקום: הרצליה
הדיירים: אשה ושתי בנותיה המתבגרות

הדירות הסטנדרטיות של פעם בעלות יתרונות רבים בדמות חדרים מרווחים, אך החיסרון העיקרי בבנייה המסורתית הישנה הוא בחדרים הסגורים, אשר מקטינים ויזואלית את הדירה, ומחשיכים אותה. כזו היתה דירת הפנטהאוז שתכננתי לאם ולשתי בנותיה המתבגרות, בהרצליה. הדירה, בת 20, היתה בעלת גרם מדרגות סטנדרטי, מטבח סגור ומרפסת קטנה מאוד.

 

מה נעשה:


הקומה התחתונה עברה שינוי מסיבי, בחרתי להזיז את מיקום השירותים והמקלחת ולשבור קירות רבים. השלב הראשון היה לפתוח את הדירה ככל האפשר, לחלל ציבורי משותף, וליצור מרפסת רחבת ידיים. התוצאה מרהיבה, ולא מסגירה לרגע את גודלה האמיתי של הדירה. בקומה התחתונה החללים הציבוריים כמו המטבח, פינת האוכל, המרפסת והסלון, וכן שירותי אורחים, חדר כביסה, חדר עבודה וחלל אחסון מתחת למדרגות. בקומה העליונה ממוקמים שני חדרי הילדות, חדר רחצה עבורן שיוצא למרפסת נוספת, אליה יש גישה גם מסוויטת האם.

 
 

נכנסים ברגל ימין:


דלת הכניסה נפתחת אל תוך חלל אלגנטי, כשהבולט מכל הוא יציאה לעבר מרפסת מרווחת, המשקיפה לנוף אורבני יפהפה. חזית המרפסת שנפתחה כליל מכניסה בחן תחושת אווריריות ומרחב אל תוך הבית. שימוש חוזר בחיפוי לבנים בקיר שמאחורי הספה בסלון ובקיר המרפסת מעניק לחלל שפה אחידה ותחושת זרימה והמשכיות. משמאל, הכניסה למטבח, שכעת פתוח לחדר המגורים ולפינת האוכל. בחלל, שבו מוקמו בעבר שירותי האורחים, יש עמוד קונסטרוקטיבי שהיה אילוץ, אך בחרתי להפוך אותו ליתרון, והוא מסייע בהפרדת והגדרת החללים השונים, ויוצר מעין חיץ בין איזור העבודה במטבח, לבין חדר הכביסה, שממוקם בכוך נסתר. המטבח מעוצב בלבן ובו משחקים בין גימורי מט ומבריק, וכן דלפק עבודה גדול, עם מקומות ישיבה נוחים לישיבה יומיומית.
מול המטבח חדר עבודה, ולצדו מדרגות עץ המובילות לקומה העליונה. המדרגות, שהיו סגורות קודם לכן, נפתחו ונתחמו בזכוכית, באופן שמסייע להכניס אור ואוויר מלמעלה, אל מרכז הדירה. מתחת לגרם המדרגות נוצל החלל לטובת מקומות אחסון.

פינת עבודה פתוחהפינת עבודה פתוחה 
 

קווים נקיים ורעננים:


חללי הבית כולו בקווים נקיים, ובגווני לבן נקי ורענן, שמאירים את הדירה ומדגישים כל פרט ופרט בה. רתמתי את התאורה כדי להבליט ולהדגיש אלמנטים מסוימים בחלל, כמו לדוגמה תאורה צהובה מאחורי הטלויזיה, תאורת אווירה אפ-לייט, במרפסת, מאחורי הספה, שמאירה באלגנטיות את קיר הלבנים.
על מנת "לחמם" את גווני הלבן הקרים במהותם, חופתה הרצפה באריחי בטון גדולים, שנותנים תחושה של חומר וטקסטורה. פריטי ריהוט, תאורה ואביזרים משלימים וכן קירות האבן בסלון ובמרפסת מוסיפים אף הם תחושת חמימות ואינטימיות לחלל. טפט פסים כסוף בחדר השינה מכניס אלגנטיות וזוהר, מבלי לפגוע במראה הנקי.

 

שימוש בקיים לצד החדש:


אני מאמינה שאופי הדיירים צריך להשתקף בפנים הבית, ולכן המסגרת הנייטרלית של חללי הבית מהווה כר נפלא לשיבוץ אביזרים וחפצים שונים, ולהדגשתם בחלל. בהתאם לזאת, אחד מהחפצים האישיים של בעלת הבית, שידת מגירות חומה וישנה, קיבל חיים חדשים, נצבע בלבן ומוקם בחדר העבודה, כאלמנט כניסה מרוחק. שאר האלמנטים, בפיזור מדויק שמדגיש את האלגנטיות ואת החן של הבית, מקבלים ביטוי נפלא, ואת הכבוד הראוי להם.

 

צרו קשר עם המעצבת: 054-8081528

אולי יעניין אתכם גם:


לצפייה בבתים מעוצבים נוספים
איך תעשו זאת בעצמכם

תגובות לכתבה

חזור מעלה