1. הדירה
  2. מגזין עיצוב
  3. הצצה לבתים מעוצבים
  4. מהפרבר לעיר

מהפרבר לעיר

בני זוג בתקופה השלישית של חייהם, עברו מבית פרטי בראשון לציון לדירת 5 חדרים בקומה ה-26 של מגדל מגורים חדש ומודרני מעל נוף אורבני בתנועה מתמדת מה שהיווה השראה לתכנונה של יפעת הובר.

תכנון ועיצוב: יפעת הובר | צילום: יואב פלד - Peled Studio

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו
האדריכלית ומעצבת הפנים יפעת הובר התבקשה לתכנן ולעצב את דירת "הרווקים" של זוג הורים שביקשו לעדכן את סביבת ביתם לתקופה השלישית של החיים. מבית פרטי בראשון לציון עברו בני הזוג אל דירת 5 חדרים בשטח של כ-140 מ"ר בקומה ה-26 של מגדל מגורים חדש ומודרני. הדירה שתוכננה והותאמה לתקופת החיים הבאה כללה שינויים פנימיים להגדלת אגף ההורים שבוצעו על חשבון ביטול חדר שינה סמוך. שני חדרים נוספים הותאמו לביקור הילדים כשאלו יגיעו מרחבי העולם לחגים.

הציצו פנימה:


כבר מהכניסה לדירה מתגלה נוף עירוני עוצר נשימה הנפרש לים. הנוף חודר לדירה דרך ויטרינה הפרושה מקיר לקיר, עם מסגרות שחורות ביציאה למרפסת. האור החודר לחלל הציבורי מדגיש את אווירת הלופט העירוני והחם שבדירה.

נוף אורבנינוף אורבני 

מטבח מעורר תיאבון:


הכניסה לדירה מקבילה לארון אחסון ארוך התואם לארונות המטבח כשקיר המטבח שממולו חופה בלוחות אלון טבעי. הקיר המחופה מאחד ומגדיר את אזור המטבח ופינת האוכל הפתוח לסלון. העבודה במטבח מתבצעת על משטח שיש בצבע שחור הפונה לנוף הפתוח.
ארונות המטבח הגובלים עם פינת האוכל תוכננו משני צידי המשטח, כך שלאורך פינת האוכל ארונות המטבח משמשים לאחסון בקבוקי יין, כוסות לאירוח ומקרר יינות. שולחן פינת האוכל נבחר על ידי יפעת בגוון בהיר כדי להאיר את האזור הפנימי בדירה ואילו רגלי המתכת שלו הותאמו לרגל המתכת שבפינת האכילה הזוגית ששולבה במשטח העבודה שבמטבח.

 
 

סלון וחלומות על טיולים:


היפוך כיוון הישיבה המקורי בסלון אפשר כניסה רחבה לחלל ופתח את אזור היציאה למרפסת המערבית. הספה עוצבה במראה כפרי מודרני, כשמאחוריה מוקמה קומודה צרה בגובה הספה מעץ אלון טבעי, להעמדת מזכרות מהטיולים הרבים שהזוג מתכנן לעשות בעתיד. בשולחנות הסלון שולבו החומרים והצבעים שנבחרו בחלל הציבורי. מערכת השמע הוסתרה בארון שבמסדרון, יחד עם מגירות ייעודיות להטענת המחשבים של בני הזוג, תליית מעילים וכובעים.
התאורה שנבחרה לחלל הציבורי נבחרה בקפידה ב´קמחי תאורה´ ומדגישה ומגדירה את האזורים השונים, כמו גם את התמונות שנבחרו על ידי המעצבת מהמבחר שהביאו בני הזוג מהבית הקודם.

 

חדר שינה ושאר ירקות:


המעצבת הצניעה את הכניסה לאגף ההורים מהמסדרון הכללי והיא נעשית דרך דלת עץ עם ידית שקועה המשולבת בארונות הקיר שבחדר השינה. עיצוב חדר השינה רך ונקי: קיר המסך בעל המסגרות השחורות רוכך בווילון חשמלי כפול שמווסת את האור וכניסת הנוף לחדר. רצפת הפרקט, הנגרות הבהירה והקיר המטויח בצבע בטון משלימים את המראה הנעים.
סיפור זיכרון ילדותו של בעל הבית, שהיה מתבונן שעות ממרפסת בית הוריו על המנופים בנמל חיפה, הוביל את הובר לתכנן קומודה ארוכה ונמוכה שנועדה לאחסון נעליים אך משמשת בנוסף גם כמשטח ישיבה לצפייה בנוף האורבני הייחודי, כמו עבודות הקמת תחנת הרכבת העירונית והתנועה המהפנטת של הרכבים בכבישי איילון המתפתלים. התאורה שנבחרה לחדר השינה משלבת גופים שקועים באזור הארונות וגופי קיר לתאורה כללית ואווירה. מנורות הקריאה נבחרו ומוקמו להתאמה מושלמת לנוחות הקריאה של בעלי הבית.

 

חדר האמבט המפנק:


המעבר לחדר הרחצה מקביל לארונות הבגדים, לצד מראה רחבה וחלון דרומי המולבש בווילון רך. את דלת הכניסה לחדר הרחצה מיקמה הובר מול קיר המסך כדי שהנוף יופיע וילווה את הדיירים. המקלחון, עם רצפת הקוריאן רחבת הידיים, מוקם בצמוד לקיר המסך להעצמת חווית השימוש. בתכנון חדר הרחצה שמה המעצבת דגש גם על הנוחות. נישה קיימת עוצבה ושולבה בה קופסת מדפים פתוחה מעץ טבעי ומדרגה נכנסת למקלחון למיקום בקבוקי השמפו. הרצפה המצוירת משלימה את העיצוב, יחד עם קורה שטויחה בצבע הבטון שבחדר השינה.

 

צרו קשר עם המעצבת: 054-2069282

אולי יעניין אתכם גם:


לצפייה בבתים מעוצבים נוספים
איך תעשו זאת בעצמכם

תגובות לכתבה

חזור מעלה