1. הדירה
  2. מגזין עיצוב
  3. הצצה לבתים מעוצבים
  4. הבית הצעיר בדניה

הבית הצעיר בדניה

זוג באמצע שנות ה-30 לחייהם החליט להעביר את ביתם המיושן בשכונת דניה בחיפה מהפך של ממש!

תכנון ועיצוב פנים: בשמת אלמגור ואורלי גונן שטיינגרט | צילום: אסף הבר

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו
"הבית הצעיר" נבנה בשנות ה-70 בשכונת דניה שבחיפה ותוכנן מחדש על כל 300 מ"ר של שלוש קומותיו עבור משפחה צעירה.

מבנה הבית:


הבית בנוי על מדרון ההר ומחולק לשלושה מפלסים במגרש צר וארוך:
מפלס הכניסה כולל את החלל הציבורי - מטבח וסלון ממנו יוצאים אל מרפסת של 20 מ"ר היושבת על הנוף הירוק של יערות הכרמל.
במפלס האמצעי ממוקמים חדר ההורים עם מרפסת הפונה אל הנוף, אליו צמוד חדר רחצה עם מקלחון ואמבטיה גדולה ומפנקת הפונה עם חלון תמונה לנוף, פינת עבודה לבעלת הבית וחדר שינה לילדה.
במפלס התחתון תוכנן חלל בעל אופציה לתפקודים משתנים: חדר עבודה/חדר שינה לילדים.

שימוש בנוף הירוקשימוש בנוף הירוק 

החזון העיצובי:


המטרה אותה ביקשו להשיג בעלי הבית כאשר פנו אל מעצבת הפנים בשמת אלמגור הייתה למקסם את השטח הפנימי או "למצוא מקום" בחלל לכל הפונקציות כך שיענו על צרכיהם: חדר הורים מפנק עם מקלחת רחבה, חדר ילדים צמוד לו, חללי עבודה לכל אחד מהם ובנוסף ליצור אזורי שירות ואחסון רבים. במילים אחרות להתאימו עבור משפחה מתרחבת. כמו כן היה חשוב להם ליצור חללים רחבים ומרחב מאוורר, על ידי פתיחת פתחים גדולים על מנת להכניס את הנוף היפיפה של הרי הכרמל וכן אור טבעי אל הבית.
בהמשך לתהליך התכנון, הבית עבר עיצוב פנים וסטיילינג על ידי מעצבת הפנים אורלי גונן - שטיינגרט במטרה להפכו למודרני ועדכני. ליצור בית צעיר ובועט שמביא לידי ביטוי את האופי השמח של הדיירים על ידי שילוב של חומריות מעניינת שכוללת עץ, ברזל, טקסטיל, טפטים, גופי תאורה, צבע וחפצים מעניינים.

 

תיאור כללי של השיפוץ:


כשאומרים "שיפוץ מן היסוד" מתכוונים לסוג השיפוץ שעבר הבית הזה.
הוא כלל תכנון מחודש של כל אחת מהקומות. כל הקירות הפנימיים נהרסו והבית עבר מהפך. החללים תוכננו מחדש בהתאמה לצרכי הדיירים. בנוסף התשתיות שהיו מיושנות מאוד הוחלפו במלואן - חשמל, אינסטלציה, מיזוג אוויר. הריצוף נעקר ונבנתה תוספת שהרחיבה את הכניסה.
תוכננו מדרגות חיצוניות המחברות את החניה אל שני המפלסים התחתונים כך שניתן להגיע אליהם לא רק דרך הבית אלא גם בצורה ישירה מבחוץ.

קומת הכניסה:


קומת הכניסה הורחבה ותוכננה כניסה מחודשת ורחבת ידיים לבית. כבר בכניסה נשקף הנוף היפה מהמרפסות של הסלון הנפרש מלפנים. המטבח הישן נהרס קליל וכך גם הקירות שסגרו אותו. נבנה מזווה/מחסן קטן לצד המטבח. בהמשך הכניסה ולפני הסלון נסגרה מרפסת צידית קטנה ואינטימית הפונה לנוף.

שיפוץ המטבח:


המטבח הממוקם לצד הכניסה לבית, תוכנן מחדש בצורתו המודרנית כשבמרכזו אי גדול במיוחד שמשמש כשולחן האוכל המרכזי. המטבח הוא לב הבית, החלק הפועם בו ולכן נדרש אי רחב ידיים.

 

חלל המשפחה והאירוח:


הסלון עצמו רחב ידיים וגדול והוא חולק בעזרת הלבשה וריהוט לאזור משחק ולאזור אירוח וצפייה בטלוויזיה. מהסלון יוצאת מרפסת רחבת ידיים המשקיפה על הנוף. הפרקט דמוי אלון בגוון כהה מחמם את מראה הסלון ומדגיש את אורכו. בירידה של חצי מפלס לכיוון קומת המגורים מצויים שירותי האורחים.

 
 

שיפוץ המפלס השני:


קומת המגורים במפלס השני חולקה לשניים: בחלק שפונה אל הנוף תוכנן חדר ההורים, המקלחת הצמודה לו וחדר הילדים. האתגר התכנוני היה למקסם את השטח הארוך והצר מבלי "לאבד" את החלל הפנימי.

חדר ההורים:


חדר ההורים מוקם בחלקו הפנימי כך שהוא זכה לוויטרינה רחבה היוצאת אל מרפסת צמודה הפונה אל הנוף. לחדר זה צמודה מקלחת רחבת ידיים עם אמבטיה שמעליה חלון גדול אל הנוף. את הכניסה לחדר ההורים נוצלה על ידי יצירת מבואה רחבה שיועדה לפינת העבודה של בעלת הבית ולארונות אחסון ושירות. באזור זה ניצב ארון נעליים שתוכנן במדויק לכל מידה וסוג של נעל.

חדר השינה פונה לנוףחדר השינה פונה לנוף 
 

חדר הילדים:


אל חדר ההורים צמוד חדר ילדים. הוא חדר קטן יחסית אולם ההרגשה בו היא של מרחב היות ותוכנן בו חלון לאורכה של כול החזית הפונה אל הנוף - מה שנותן תחושה של אורך ומכניס המון אור וירוק.

פינת עבודה וארון נעליים מותאםפינת עבודה וארון נעליים מותאם 

שיפוץ המפלס התחתון:


במפלס התחתון תוכנן חדר עבודה לבעל הבית. במקור החלל הזה שימש כאזור תפעולי של הבית. הייתה ממוקמת בו מערכת חימום על סולר שהוסרה כמובן, החלל נסגר, הורחב בו החלון והוא הפך חדר לכל דבר.

דבר המעצבות:


בשמת: "החוויה המרכזית שלי מהתהליך היא של תכנון מאוד מדוקדק שדרש חשיבה על כל אזור ופינה בחלל. זו היתה התמודדות עם בית מאוד גדול ומיושן שעל מנת להפכו לרלוונטי, עדכני ופונקציונאלי לדייריו היה צורך לתכנן מחדש את המערך הפנימי שלו על כל פרטיו. האתגר המרכזי היה למקם את הפונקציות הנדרשות בהתחשב במבנה צר וארוך עם שלושה כיווני אוויר בלבד."

אורלי: "האתגר המרכזי היה ליצור בית שמשדר הרמוניה ויחד עם זאת יהיה מספיק מעניין ואקלקטי המשלב חומריות מעניינת. החוויה של חיפוש ודיוק הבחירות וחשיבה על כל פריט שישתלבו לכדי יצירה אחת המשתלבת עם התכנון ומחמיאה לבית. עיצוב הפנים והסטיילינג לבית מאופיינת בשילוב מרתק של פריטים, גופי תאורה, שידות והדומים ישנים וינטאג´ ששופצו וחודשו עם פריטים חדשים שנבחרו בקפידה. שילוב היוצר מראה של בית אורבני, צבעוני, דינמי וצעיר עם הרבה אופי ונשמה. הבית החשוך והמיושן הפך בתום שיפוץ מאסיבי לבית מואר, תוסס וחם. את המראה הצעיר משלימים פריטים צבעוניים, נגרות מודרנית וגופי תאורה אקלקטיים שחלקם מודרניים וחלקם נשמרו מהבית המקורי, שופצו וחודשו. העיצוב הוא צעיר, עדכני ובועט."
עוד הן מוסיפות: "אחד הפריטים המעניינים בבית הם כסאות הבר במטבח. את הכסאות מצאנו בדרכנו לספק ווילונות. הם היו זרוקים בזבל. מיד זיהנו את הפוטנציאל, סחבנו אותם (חתיכת משקל!), העמסנו ושיגרנו לריפוד מחודש. הם נראים כמו סוכריות של צבע מסביב לשולחן ומוסיפים לשיק הצעיר של הבית."

כיסאות הבר הפכו לסוכריות המאירות את המטבחכיסאות הבר הפכו לסוכריות המאירות את המטבח 

צרו קשר עם המעצבות:
אורלי גונן שטיינגרט: 050-6726362
בשמת אלמגור: 054-8344112

אולי יעניין אתכם גם:


לצפייה בבתים מעוצבים נוספים
איך תעשו זאת בעצמכם

תגובות לכתבה

חזור מעלה