1. הדירה
  2. מגזין עיצוב
  3. הצצה לבתים מעוצבים
  4. הבית הבוגר בדניה

הבית הבוגר בדניה

זוג בגיל הזהב פנה למעצבות בשמת אלמגור ואורלי גונן שטיינגרט ששיתפו פעולה והפכו בית מיושן לבית נעים, מודרני ופונקציונאלי.

תכנון ועיצוב פנים: בשמת אלמגור ואורלי גונן שטיינגרט | צילום: אסף הבר

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו
מול שמורת הר הכרמל שוכן בית דו-משפחתי אשר נבנה בסוף שנות ה-70. לדיירים, זוג בגיל הזהב, 4 ילדים בוגרים ו-8 נכדים. הבית נמצא בלב שכונת דניה היוקרתית והפסטורלית בחיפה, הנהנית משקט קסום ומקרבה לכל מרכזי הבילוי והתרבות.
הבית, הבנוי על מגרש צר וארוך על צלע ההר ומתפרש על פני שלוש קומות בשטח של 300 מ"ר, עבר שיפוץ כללי שלא הותיר כל זכר לחלוקה הפנימית המקורית או לחזותו.

 

מה הייתה הדרישה של בעלי הבית:


דרישתם המרכזית של בעלי הבית הייתה בית נעים ומזמין לאירוח וגיבוש משפחתי ופי 2 ארונות אחסון לעומת ביתם הקודם. התוצאה הסופית היא בית בעיצוב מודרני אך קלאסי תוך הקפדה על פרטי גמר ופונקציונאליות, העונה באופן מושלם לצרכים ולדרישות של בעלי הבית.

 

תיאור כללי של השיפוץ:


כלל החלוקה הפנימית של הבית תוכננה מחדש. מדרגות חיצוניות נבנו כדי לייצר גישה נוחה לגינה שעד כה לא היתה אליה גישה נוחה. חציבה בהר לצורך יצירת טראסות גדולות ופתחי אוורור לקומה שלמה שהייתה מצוייה תחת ההר. יציקה של הגינה ובניית דק גדול "מצפור" הפונה אל שמורת הר הכרמל. כלל הפתחים תוכננו מחדש. אין זכר לבית הקודם.

 
 

אז מה נעשה בקומת הכניסה:


הבית כולל גינה, דק, גקוזי גדול, פטיו וגולת הכותרת - מרפסת סלון אשר צופה אל נוף הואדי - המחברת את הבית אל ההתרחשות החיצונית.
קומת הכניסה מכילה מטבח עם אי ישיבה ל-6 אנשים, סלון, מרפסת צמודה ופינת אוכל עם שולחן אבירים אשר הובא מביתם הקודם של בני הזוג. האלמנט התכנוני של קומת הכניסה מאפשר חדירת אור, זרימת חללים ומבטים ארוכים בתוך הבית ומחוצה לו.

 
 
 
 

ומה בקומת הביניים:


קומת הביניים שהוקדשה לחדר השינה של בעלי הבית מכילה חדר רחצה עם מקלחון, שירותים ואמבטיה הפונה לנוף הרים וים. בנוסף, בקומת הביניים קיימים חדר ארונות מפנק ופינת עבודה אינטימית וספרייה. עוד בקומה: שני חדרי אירוח עם יציאה לפטיו עם חדר רחצה ושירותים צמודים.

 
 

והקומה התחתונה:


הקומה התחתונה הוקדשה עבור חדר עבודה של בעל הבית לצד חלל לבילוי, פנאי ומשחק בן 70 מ"ר ובו חדר כושר, לצד אזורי מפגש וחדר רחצה לילדים. לחדר הצפייה בטלוויזיה תוכננו ספות מודולריות ממזרנים אשר יכולים להיפתח וכך לאכלס ללילה את כל 8 הנכדים של בעלי הבית.

חדר כושר או פינת משחק לנכדים?חדר כושר או פינת משחק לנכדים? 

דבר המעצבות וטיפ:


"חוויה מאתגרת של תכנון ועיצוב של בית עם שטח נרחב במיקום עם עוצמה של שמורת טבע של הר הכרמל. אתגר המרכזי בתכנון היה חלוקת הבית לחללים ייעודיים לפי תפקודים וצרכים של משפחה רחבה של ילדים ונכדים מרובים. היה תענוג לעבוד מול בעלי הבית שאיפשרו לנו בביטחון לתכנן ולבחור את עצב הבית. הייתה לנו את הזכות לעבוד מול בעלי בית פתוחים לרעיונות, אנרגטיים, מלאים באהבה ושמחת חיים."

טיפ:
לא להכניס את החוץ פנימה בכל מחיר, לשמור על הקשר עם החוץ תוך שמירה על פרטיות הדיירים.

להכניס את החוץ מבלי לוותר על הפרטיותלהכניס את החוץ מבלי לוותר על הפרטיות 

צרו קשר עם המעצבות:
אורלי גונן שטיינגרט: 050-6726362
בשמת אלמגור: 054-8344112

אולי יעניין אתכם גם:


לצפייה בבתים מעוצבים נוספים
איך תעשו זאת בעצמכם

תגובות לכתבה

חזור מעלה