1. הדירה
  2. מגזין עיצוב
  3. הצצה לבתים מעוצבים
  4. שיפוץ דירה בחיפה

שיפוץ דירה בחיפה

משפחה צעירה משכונת רמת אלון שבכרמל רצתה בית שיהווה עבורם מקום מפלט בו יוכלו להרגע, לבלות יחד וגם לארח והמעצבת אורלי גונן שטיינגרט ענתה להם על כל הדרישות...

עיצוב ותכנון פנים: אורלי גונן שטיינגרט | צילום: אסף הבר

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו

פרטי הפרוייקט:


סוג הנכס: דירת 4 חדרים
גודל הדירה: 80 מ"ר
מיקום: שכונת רמת אלון בחיפה
הדיירים: זוג הורים בשנות ה-30 לחייהם ושלושת ילדיהם הקטנים
משך השיפוץ: 6 חודשים.
עלות השיפוץ: כ-200,000 ש"ח שכללו תכנון ועיצוב, החלפת תשתיות חשמל ואינסטלציה, תאורה, מטבח נגרות, ריהוט, מוצרי חשמל ופריטים משלימים.

 

ההורים עובדים שעות ארוכות בתחום ההייטק והבית עבורם הוא מקום להרגע, מקום בו הם נהנים משהייה משותפת ומשחק עם ילדיהם וכן הם מרבים לארח משפחה וחברים.
הדירה נמצאת בשכונת רמת אלון בחיפה מוקפת בנייני מגורים וביניהם צמחייה גבוהה, היא ממוקמת בקומה שנייה בבניין שנבנה בשנות השמונים וכוללת 3 חדרי שינה ו-2 חדרי רחצה.

 

החזון לשיפוץ:


למשפחה היה סדר עדיפויות ברור שהעדיף התייחסות בשיפוץ לאזור הציבורי וחדרי הרחצה. כמו כן הם ביקשו תכנון ועיצוב עדכני, פונקציונלי ובלתי פורמלי שהאווירה בו תהיה נינוחה והרמונית בצבעוניות מתונה, מוארת ככל האפשר באור טבעי. תוך שימת דגש על רצונה בהפרדה ברורה בין האזורים הפרטיים והציבוריים בדירה.
הזוג ביקש שהאזור הציבורי הכולל מטבח, פינת אוכל ואירוח יהיה "פתוח" ככל האפשר ויאפשר קשר עיין בין מרכיביו פנימה ובכך להיות בקשר עין עם הילדים המשחקים בו.
ובקשר מרבי עם החוץ, הזוג אף ביקש לשמור על הקשר בין פינת האירוח לגינה המקושרים בגרם מדרגות חיצוני לבניין ובניית תשתית למרפסת עתידית שהיציאה אליה תהייה אף היא מאזור זה.
בני הזוג ביקשו ליצור במטבח מקומות אחסון רבים ככל האפשר ומקום אכילה לכלל המשפחה שישמש גם כמשטח עבודה נוסף. כמו כן פינת אוכל, שבה יוכלו לארח.
בחלל האירוח ביקשו שיכלול טלוויזיה וספרייה.

מקום אחסון וגם ישיבה במטבחמקום אחסון וגם ישיבה במטבח 

מה נעשה:


פתיחת כלל הפתחים לרוחב ולאורך, הדבר היחיד שנשאר מהדירה כפי שנראתה לפני השיפוץ הוא המעטפת החיצונית של הקירות. כלל התאורה ומערכת החשמל והאינסטלציה תוכננה מחדש. המטבח תוכנן מחדש ועמו מיקומי הכיור והבישול.

 
מבט מהסלון למטבחמבט מהסלון למטבח 

על התכנון:


האתגר המרכזי בתכנון היה תכנונה של מרפסת קונזולית (אשר תבוצע בעתיד) עם אילוץ של פתחה מאזור הסלון (בשל מדרגות לגינה שעוברות מתחתיה) ועדיין לשמר אזור ציבורי מרווח ונעים המתאים לאירוח ולחיי יומיום של המשפחה.
המגמה העיקרית בתכנון והעיצוב הייתה לייצר OPEN SPACE של החלל הציבורי קרי מטבח-סלון-פינת אוכל, המופרדים פיזית זה מזה אך שזורים זה בזה בשימוש בולט באותה השפה והדגשה בעזרת תאורה עדינה אשר ממסגרת את אזור הסלון. החשש הגדול של בעלי הדירה הוא שלא יהיה מספיק שטחי אחסון בשל מעבר מדירה גדולה יותר בשטחה ולכן המטבח מנצל את מלוא גובה הדירה לשטחי אחסון וממשיך את הקו העיצובי המודרני-תעשייתי עם משטחי עבודה דמויי בטון. הדירה כמו דירות רבות בישראל פונה לנוף לבניינים. מה שנקרא "נוף אורבני") חשוב היה להם להרגיש שהבית מפנק ונוח. מקום להרגע בו. את הקו העיצובי משלימה כוננית פתוחה אשר תוכננה והותאמה במיוחד עבור הדירה ובוצעה על ידי מסגר מפלטות, רשת ועמודים מברזל שחור חלוד בגימור לכה מט, המשלימה את המראה התעשייתי המחוספס ומעצימה את הקיר בחיפוי עץ טבעי אשר מחבר בין אזור האירוח והצפיה בטלויזיה (סלון) לפינת האוכל ורמז להמשך לחללים הפרטיים.
תכנון התאורה החדש הכניס אור מרוכך לדירה ובנוסף פעולת פתיחת הפתחים מהרצפה בזיגוג חלבי תרמה רבות לכניסת אור טבעי לדירה, תחושת רווחה ופרטיות אל מול נוף השכנים.

סלון מלא שיקסלון מלא שיק 
 

מה היו האתגרים:


אחת ההתמודדויות המאתגרות בדירה היתה תכנון מחדש של חדר רחצה צמוד לחדר ההורים בשטח של 2.5 מ"ר. שימוש באריחים עזים מצויירים אוריינטאלים בריצוף והן בחיפוי של אזור המקלחון עד לתקרה. פתח והגדיל את החלל ויזואלית.

חדר רחצהחדר רחצה 

דברי המעצבת:


"לבעלת הדירה טעם כה משובח שהיה תענוג לעבוד איתה, היא היתה פתוחה מאוד לצבעים חדשים ורעיונות, פתיחות שהבנתי שנבעה רבות מהמקום בו מבלה את רוב זמנה, משרד של חברת הייטק גדולה אשר מעוצב בטוב טעם אשר ממנה נבעה נכונותה להעיז ולהאמין בדרך בה בחרנו."

צרו קשר עם המעצבת: 050-6726362


אולי יעניין אתכם גם:


לצפייה בבתים מעוצבים נוספים
איך תעשו זאת בעצמכם

תגובות לכתבה

חזור מעלה