משפחה מודרנית - מגזין עיצוב | הדירה - פורטל לעיצוב הבית
 
 
  1. הדירה
  2. מגזין עיצוב
  3. הצצה לבתים מעוצבים
  4. משפחה מודרנית

משפחה מודרנית

לבקשת המשפחה עוצבה הווילה ברעננה בסגנון חדשני ומודרני, מבלי לוותר על ההווי המשפחתי.

כתבה: יערית טרבלסי I צילום: אלי גיטלמן

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו
כשמעצבי הפנים ערן אלמוג ורעות כהן ממשרד "אלמוג כהן אדריכלות ועיצוב פנים", החלו לתכנן את עיצוב הפנים של הווילה המשפחתית ברעננה עמדה לנגד עיניהם המטרה לשלב בין סגנון עיצובי מינימליסטי, נקי ומודרני מחד ובין שמירה על הפרקטיות, המפגש וההווי המשפחתי.

התוצאה: חללים משותפים גדולים ומוארים באור טבעי, צבעים נקיים ורכים, פתרונות אחסון רבים ונסתרים ושילוב של אלמנטים "חמים".

 


עיצוב מודרני ומשפחתי


הבית שייך למשפחה בעלת שבעה נפשות - הורים ושבעה ילדים (שתי בנות וחמישה בנים).
"אם המשפחה היא בת יחידה שעלתה לישראל מארה"ב וחלמה על משפחה גדולה ומאוחדת", מסבירה מעצבת הפנים רעות כהן. "היה לה מאוד חשוב שהבית יהיה פרקטי, מרווח ונוח, שיזכיר את סגנון החיים שלה בבית ילדותה, אך יחד עם זאת שישמור על הקשר והאיחוד המשפחתי והחלום הזה שלה הוא שעמד לנגד עינינו לאורך כל הדרך".

כדי לשמור על הקשר בין בני המשפחה, ביקשה האם שלא יהיה חדר נפרד לכל אחד מהילדים, אלא לכל שני ילדים יחד. בנוסף, עוצבו חללים משותפים המשמשים לבילוי משותף ובמרכז המטבח הוצב אי בחלל פתוח, שעליו יכולים לשבת בני המשפחה ולאכול יחד את ארוחת הבוקר.

 
 
 


ישנים יחד ושותפים למטלות הבית


חדרי השינה של הילדים ממוקמים בקומה העליונה, שבה יש גם חדר רחצה משותף לכל הילדים וחדר כביסה גדול שממנו ניתן לצאת אל מרפסת כביסה. לדברי מעצב הפנים ערן אלמוג: "להורים היה חשוב מאוד שהילדים לא יתבודדו בחדרים שלהם, ולכן חדרי השינה של הילדים עוצבו לשימוש פרקטי מאוד של שינה והכנת שיעורי בית, חדר הרחצה גדול ומרווח וכולל שני כיורים וחדר הכביסה משמש את כל בני המשפחה, כך שכולם נוטלים חלק במטלות הבית ונפגשים בחדר המשחקים השיתופי".
בנוסף לחדרים, יש בקומה העליונה גם מרפסת שמש גדולה עם ריהוט גן, שפונה אל החצר ומשמשת את הילדים ואת חבריהם.

 
 

חלל משחקים משותף


קומת המרתף יועדה לחלל פנאי משותף ועוצבה בהתאם. "כשעיצבנו את חלל הפנאי היה חשוב לנו להפוך אותו למקום משפחתי מאוד, שבו יבלו בני המשפחה אחד עם השני, יצחקו ויגשימו לאם את חלום המשפחה הגדולה והמאושרת", אומרים אלמוג וכהן. "בעידן הטכנולוגי של היום קל מאוד להתנתק והיה לנו חשוב מאוד למצוא את הדרך לשלב את הטכנולוגיה בחלל מבלי לגרוע מהביחד".

לאחר מחשבה רבה חלל הפנאי המשפחתי עוצב כך שהוא כולל אזור צפייה עם מערכת קולנוע ביתי משוכללת ומשחקי מולטימדיה, ואזור משחקייה שבו כדורגל שולחן ופינג פונג שולחן. בנוסף לחלל הפנאי יש בקומת המרתף גם חדר אורחים וחדר רחצה נוסף.


ה´טריקים´ שהעניקו לחדר השינה של ההורים אשליית גודל


חדר השינה של ההורים מוקם בקומת הכניסה ועוצב בסגנון נקי ומודרני, תוך שילוב טקסטורה ואלמנטים שיעניקו לחלל אווירה חמימה ורומנטית. "בשל הקרבה של חדר ההורים למטבח הגדול, השטח שלו היה קטן והיה חשוב לנו לנצל אותו היטב וליצור אשליית גודל ומרחב", מסבירים כהן ואלמוג.

"כדי ליצור אשליה של חלל גדול יותר, בחרנו בארון זכוכית-מראה שחור עם טלוויזיה שמובנית בדלת הארון, כך שכשהטלוויזיה אינה דולקת נראית דלת הארון כמראה בלבד. בנוסף פתחנו את חדר הרחצה אל תוך החלל, תוך שימוש בדלת זכוכית עם פס של זכוכית חלבית באמצע שיסתיר את האזורים המוצנעים, אבל ישאיר את תחושת המרחב. כדי להכניס לחלל חום ורומנטיות שילבנו על הקיר בריקים בגוון לבן והשתמשנו בגופי תאורה שניתנים לעמעום, כך שאפשר לשלוט בכמות האור בין אם זה אור רך, אור אווירה וכו´".

 
 

שמח במטבח...


מעבר לאי שהוצב במרכז המטבח וכדי שהמטבח יהיה פרקטי לשימוש בני המשפחה, הוא תוכנן כך שיכיל מקומות אחסון רבים ונסתרים. "למרות שהאינסטינקט הראשוני היה ללכת על מטבח בצבע לבן שיתכתב עם סגנון העיצוב הנקי של הבית, בחרנו לעצב את המטבח בגוון תכלת רך, שהכניס צבע ואור לחלל אך עדיין שומר על הקו הנקי", אומר אלמוג.

 
 
 
 


חמימות של בית


בעלת הבית רצתה שהבית יעוצב בסגנון מודרני ונקי, אך ביקשה לשלב בו רכות וחמימות ולכן בחרו כהן ואלמוג לשלב דלת כניסה גדולה ופינת אוכל מעץ טבעי. "העץ הטבעי מכניס לחלל חמימות ושובר את הקור של הסגנון המודרני", אומרים כהן ואלמוג. "כדי ליצור מראה הרמוני בחרנו לשלב את העץ בדלת הכניסה ובפינת האוכל, כך שיישמר האיזון העדין בין המודרניות והמשפחתיות".

אחסון נסתר במדרגות


המדרגות יצרו "חלל מת", שאותו הפכו מעצבי הפנים כהן ואלמוג ליחידת אחסון נסתרת, באמצעות שימוש בארון ללא ידיות (דלתות בפתיחת TOUTCH).

 


ניצול מרבי של התאורה הטבעית


כדי להכניס אור טבעי פנימה, השתמשו כהן ואלמוג בחלונות גבוהים במיוחד ובווילונות רומאיים עם גלילה נסתרת. "בסלון יש שתי ויטרינות זכוכית גדולות שמהן ניתן לצאת לחצר, כך שיש נוף לחצר ונכנס המון אור טבעי פנימה", מסבירים כהן ואלמוג. "בחדרי הילדים השתמשנו בחלונות גבוהים, כששם החלק התחתון של החלון הוא קבוע ומשמש כמעקה בטיחות. הווילונות הרומאים מאפשרים לווסת ולשמור על האור בצורה אלגנטית ונקייה".

חצר גדולה ומשפחתית


הסגנון המודרני, הנקי והמשפחתי לא פסח גם על החצר הגדולה, שבצידה הוצב על משטח דק ג´קוזי עגול (HOT TAB) גדול שמתאים לעשרה אנשים ומחומם בחורף. רחבת הדשא מרווחת גם היא, כדי שיהיה לילדים כיף לשחק עליה ומתחת לעץ מוקם ספסל שמעניק אווירה פסטורלית.

"כדי לעצב את הבית כך שיתאים לחלומות ולצרכים היומיומיים של המשפחה, היה לנו חשוב מאוד לחקור ולהבין איך הם חיים, על מה הם לא יכולים לוותר ועל מה הם חולמים", מסכמים כהן ואלמוג. "לאורך כל הדרך היה לנו חשוב להיות בקשר עם בני המשפחה, לשמוע אותם, לראות איך הם מתנהלים ומתוך זה עיצבנו להם בית שיתאים להם גם מבחינת פרקטיקה וגם מבחינת ההרמוניה ותמונת העיצוב השלמה".

 
 


צרו קשר עם אלמוג כהן אדריכלות ועיצוב פנים: 053-6113585

לפרטים נוספים>>


תגובות לכתבה

חזור מעלה