1. הדירה
  2. מגזין עיצוב
  3. הצצה לבתים מעוצבים
  4. שיפוץ מספרה בראש פינה

שיפוץ מספרה בראש פינה

מעצב השיער יוסי חג´ג´ עבד כמה שנים במרכז ופתח מספרה עצמאית בראש פינה. בכדי להפוך אותה למקום נעים שישקף את כשרונו ויגרום ללקוחות שלו להרגיש בסטייל מהרגע הראשון הוא פנה למעצבת איילה יוסף ויחד הם סגננו הרבה יותר משיער...

עיצוב: איילה יוסף | צילום: ליאור חורש

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו

פרטי הפרוייקט:


סוג הנכס: מבנה פרטי
מיקום: ראש פינה, רח´ התמרים 2 (מוזמנים ללכת ולראות במו עינייכם...)
גודל המבנה: 50 מ"ר
הלקוח: מספרת "JOSEF" של יוסי חג´ג´
תקציב: 100,000 ש"ח

הלקוח, יוסי ביקש מספרה שתשקף את הסגנון שלו, צעיר, עדכני, מודרני אך יחד עם זאת שתהיה אוירה ביתית, אינטימית וחמה.

 

מה הייתה המחשבה מאחורי התכנון:


חלל המספרה שוכן במבנה אבן ישן הטובל בירוק האופייני לבנייה הראשונית של ראש פינה.
המבנה הלהיב אותי מאוד והמטרה הייתה לשמר את אופיו המיוחד בשילוב עם טעמו וצרכיו של הלקוח, בתוך המספרה היה קיר אבן מקורי אותו שילבתי בעיצוב. האתגר היה לשמר את הקיר כמו שהוא יחד עם עיצוב מודרני יותר. את הרצפה המקורית שהייתה פרקט לימינציה החלפתי בבטון מוחלק, לקירות בחרתי צבע אקרילי סוויד של טמבור בגוון קנווס מעודן שישתלב עם קיר האבן ועדיין ייתן מראה נקי ומודרני. הרהיטים הוזמנו מנגר לפי תכנון שהותאם לצרכי המספרה. היה לי חשוב לשלב פריטים שיתנו אופי מיוחד למקום, את שולחן ההמתנה בניתי משלוש מזוודות וינטאג´ שנרכשו בשוק הפשפשים, לצידו תכננתי ספסל מבד ירוק ועל קיר האבן מדפי תצוגה בגדלים שונים שלא יסתירו את הקיר ובמקביל יימשכו תשומת לב אליו ואל המוצרים. מלבד תאורת עבודה שצריכה להיות פרקטית בחרתי מנורות קיר מתכווננות ממתכת ומסגרות מראה מברזל שחור שיתנו נגיעה מודרנית לחלל ויתכתבו עם ציוד העבודה במספרה. מתוך התחשבות בתקציב הקיים שמרתי על החלוקה המקורית של החלל והתמקדתי בעיקר בסטיילינג ושילוב של צבעים וחומרים שיוצרים הרמוניה.

קיר האבן המקוריקיר האבן המקורי 
משוק לשיקמשוק לשיק 

קצת על בחירת הצבעים והחומרים:


מכיוון שהמבנה ממוקם בראש פינה ובעל אופי קסום משלו היה חשוב לי לשמר את הייחוד שלו ולשלב את הרצון של הבעלים למקום עדכני ומודרני, החומרים שהשתמשתי הם: בטון מוחלק לרצפה, לקירות בחרתי באפקט סוויד של טמבור בגוון קנווס מעודן, את פינת ההמתנה והקבלה תכננתי מעץ אלון טיבעי. לעמדות העבודה בחרתי מראות עם מסגרת ברזל ושידות בגוון שחור שיתנו דגש מודרני וחדשני. באיזור החפיפה שהוא איזור רטוב ומשמש אחסון לצבעים וחומרים כימיים תכננתי ארון מחופה בפורמייקה קלה לניקוי אשר אינה סופגת חומרים. בחירת החומרים והגוונים נעשתה מתוך מחשבה של שילוב בין הסגנון המודרני שהלקוח רצה לבין האופי המיוחד של המבנה והמיקום שלו.

 
 

המלצות המעצבת:


בחלל מסחרי חשוב שיהיה בידול, שיהיה בלתי נשכח וייצג את העסק ומה שהוא משרת בצורה הטובה ביותר. בעיצוב כזה חייבים לקחת בחשבון פרמטרים רבים, העיצוב צריך להיות פונקצויונאלי ובחירת החומרים צריכה להתאים לאופי העבודה והמקום, יש לשים דגש על סידור החלל ועל תאורה נכונה, העיצוב צריך לשרת קהל יעד רחב ולהיות רלוונטי לאורך זמן.
כאשר התקציב מוגבל חשוב לעשות סדרי עדיפויות ולתמחר הכל לפני תחילת העבודה כדי שלא יהיו "הפתעות" בהמשך הדרך.

 

צרו קשר עם המעצבת: 050-8553603

קרדיטים:


צילום: ליאור חורש
תאורה: מחסני תאורה
צבע: טמבור
ציוד מספרה: ניו ליין קוסמטיקס בע"מ
נגרות: שמעון ביטון, י.ש. מטבחים ופרוייקטים. צפת

אולי יעניין אתכם גם:


לצפייה בבתים מעוצבים נוספים
איך תעשו זאת בעצמכם

תגובות לכתבה

חזור מעלה