1. הדירה
  2. מגזין עיצוב
  3. הצצה לבתים מעוצבים
  4. מפגש בין ישן לחדש

מפגש בין ישן לחדש

בני הזוג רכשו שטח עליו בין בין למעלה מ- 50 שנה שדרש שיפוץ השניים התאהבו במרחב החיצוני האותנטי והשלו, בני הזוג החליטו שלא לשפצו או לשנותו כלל כך שהשיפוץ המאסיבי התמקד בבית עצמו והתוצאות מרהיבות!

תכנון ועיצוב: מעצבת הפנים מיטל צימבר. צילום: נדב פקט

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו
בני הזוג בחרו לספק עבורם ועבור ילדיהם סביבת מגורים כפרית בלב העיר. לשם כך רכשו שטח עליו בין בין למעלה מ-50 שנה שדרש שיפוץ נרחב. השניים התאהבו במרחב החיצוני האותנטי והשלו והוא זה שהכריע את הכף. הם החליטו שלא לשפצו או לשנותו כלל כך שהשיפוץ המאסיבי התמקד בבית עצמו.

 

טרם השיפוץ היה הבית מוזנח וכלל אלמנטים מיושנים כדוגמת קירות שפריץ ומרצפות סומסום שבשל תזוזות המבנה לאורך השנים היו במפלס לא אחיד. החלונות הכהים העיבו על הקשר בין חוץ ופנים וגרמו לבית להיות חשוך וקטן מכפי שהוא באמת. בתכנון החדש יצרנו חללים שאינם נגלים באחת: הפונקציות השונות בחלל הציפורי (פינת האוכל, הסלון והמטבח) תחומים כיחידות נפרדות אך עדיין נגלים באופן חלקי מה שמייצר מחד תחושה נעימה ואינטימית ועדיין מותיר את החלל פתוח ואוורירי. השיפוץ הגדול – כלל החלפת אינסטלציה, החלפת תשתיות החשמל, יצירת חדרי רחצה חדשים, החלפת הריצופים, יצירת גרם מדרגות ואלומיניום.

 

על פני המגרש ממוקם במרחב מה מהבית עצמו ביתן נוסף ששימש את בעלי הבית הקודמים כיחידת דיור, שם גם כיבסו. אחת ההמלצות המרכזיות לבעלי הבית החדשים, שניהם בעלי מקצועות חופשיים שמתלבשים למשרותיהם באופן אלגנטי ומרבים לכבס ולגהץ על בסיס יומיומי, היתה לנכס שטח לחדר כביסה בשטח הבית בו ממוקמות גם יחידות אחסון. מעברו השני של החלל מוקמה ספריית ספרי קודש ותמונות משפחתיות. זהו ציר אינטימי וייחודי שהופך עבורם את המבנה לבית העונה על צרכיהם ומאווייהם.

 

בני הזוג שומרי מצוות ועל כן לאורך כל תהליך התכנון הקפדנו להתייחס להיבט זה. הבית כולו מחווט לשעוני שבת שתוכנתו במדויק מה ידלוק מתי ובאיזה היקף וכמובן במטבח נעשתה הפרדה ברורה בין החלבי לבשרי.

 

עבור החלל הציבורי בחרנו במרצפות גדולות מימדים בגוון אפור חם. ברחבי הבית שילבנו אלמנטים רבים מעץ שמכניסים גם את החמימות ומסייעות לחלל להפוך לביתי ומזמין. גרם המדרגות הישן לא עמד בתקן ורום המהלך היה גבוה מהמותר ועל כן לא נוח. שינינו את צורת המדרגות כך שנוכל לפתור את עניין הגבהים ומגרם בשיפוע חד עברנו לגרם בצורת האות L. המדרגות נראות כמרחפות ומותירות את חלל הסלון מאוורר. ככלל, ברחבי הבית שילבנו אלמנטים בצורניות גיאומטרית ותלת מימדית (כדוגמת חיפויי הקיר וגופי התאורה) ונגיעות של צבע שמייצרות הדגשים בחלל.
תקרת חדר השינה של ההורים, שממוקם בקומה השניה, גבוהה במיוחד (כ-4.5 מטרים) ובשיפוע חד. יצרנו ארון בגדים המשמש גם כמעבר לחדר הרחצה של השנים.

 

ליצירת קשר חייגו : 053-8097421

תגובות לכתבה

חזור מעלה