1. הדירה
  2. מגזין עיצוב
  3. הצצה לבתים מעוצבים
  4. מושקע, להשקעה

מושקע, להשקעה

בעוד שבמרבית הפרויקטים מתמודדים מתכננים עם דרישות קונקרטיות העונות על מאווייהם וטעמם של בעלי הבתים, במקרה של בתים המיועדים להשקעה, ההתאמה לצרכי הקהל הרחב היא קריטית למכירה מהירה ובטוחה. כך גם במקרה של הבית אותו תכנן ועיצב האדריכל רון שפיגל בלב שכונה ותיקה ופסטורלית באחת מערי המרכז.

תכנון ועיצוב: אדריכל רון שפיגל I צילום: רגב כלף

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו

קצת על הבית:

סיפורו של הבית מתחיל במגרש בלב אחת מערי המרכז. זה עמד במשך שנים ארוכות שומם פרט למרתף שנבנה בזמנו והוחלט שלא להוסיף ולבנות מעליו. עם השנים השתנתה המגמה. בעליו החליטו להפיח בו חיים חדשים ולבנות בו בית להשקעה שיועמד למכירה. לצורך העניין פנו בעלי המגרש לאדריכל רון שפיגל, בעלי המשרד ´רון שפיגל אדריכלים´, שהשכיל ליצור, על פני תוואי שטח קטן, וילה מוארת, מרווחת ומהוקצעת בת 4 קומות המותאמת לדרישות קהל הרוכשים באיזור.
'פינת ישיבה קזואלית מזמינה במיוחד' 

תהליך התכנון:

כחלק מתהליך התכנון העקרוני נעשתה חשיבה מקיפה על צרכי המשפחה הישראלית וכן על מוטיבים עיצוביים שיקלעו לטעם המקומי. בתוך כך, ניכר תכנון חלל מרכזי פתוח, אוורירי ומואר מבעדו נשקפת גינה המותאמת לבילוי ואירוח. שטחו של המגרש הוא כ-330 מ"ר עליו ממקום הבית, עתה בן 4 קומות, על פני שטח של כ-350 מ"ר הנפרסים על פני קומת מרתף, קומת כניסה, קומת מגורים וכן עליית גג בו ממוקמת סוויטת שינה המיועדת לבעלי הבית.
'מבט לחלל הסלון'  
'מבט לעיצוב חלל המטבח'  
בכדי להתמודד עם שטח המגרש הלא גדול, בחר שפיגל ליצור נסיגה של המבנה וליצור צורת´ ר´ בו שני שטחי חוץ נפרדים, אחד מהם היא גינה גדולה במרכזו, הנשקפת מחלקו הארי של הבית ובפרט מאיזור המטבח, פינת האוכל והסלון.

שפיגל הקפיד ליצור שילוב מאוזן בין נפחים, מימדים וחומרים שיחד יוצרים חלל מודרני רחב ידיים ועם זאת חמים ומזמין. כך למשל ניכר השימוש בצבעוניות הקירות הבהירה אל מול פרופילי הפתחים השחורים, הויטרינות והמעקות השקופים וגרמי המדרגות שחופו עץ אלון טבעי.

מה נעשה בסלון:

עם הכניסה לבית נגלה חלל כפול של כ-6 מטרים שמעמיק את תחושת הגודל והגובה של המרחב על אף שמבחינת מטראז´ אינו מאוד גדול. המטבח פתוח חלקים לאיזור הסלון ופינת האוכל מה שמאפשר מחד תקשורת בין האגפים ומאידך פרטיות. רצפת גרניט הפורצלן שנראית כאבן טבעית ומעניקה אף היא מימד של חום, גם היא תורמת לתחושת הגודל בזכות שימוש באריחים גדולים של 120/60 ס"מ. על מנת ליצור זרימה המשכית בחלל גרם המדרגות הנישא מקומת המרתף ועד עליית הגג בציר חשוף ורציף, הוסט הצידה. בכך הוא מותיר את החלל פתוח ובד בבד נותן הדגש ארכיטקטוני המשמש כ-FOCAL POINT. זאת ועוד, בסמוך לגרם נבנתה מעלית פנימית שבמתכוון נסתרת כמה שיותר מהעין וכמעט ונטמעת בקיר המעטפת הפנימית.

אחת מגולות הכותרת בבית הינו חלל החוץ שכאמור חולק לשני מנות עקרוניות. הבריכה הצרה והאלגנטית נגלית מבעד שתיים מפאות הבית. לצידה פינת ישיבה קז´ואלית מזמינה במיוחד הניצבת על משטח דק המוביל לאיזור פינת האוכל.

מה נעשה בחדרי השינה:

בקומת המגורים, בנוסף לחדרי השינה תוכנן מאסטר בדרום נוסף בכדי להתאים את הבית למס´ תקופות בחיי המשפחה. כך שאם מדובר במשפחה עם ילדים קטנים, יוכלו ההורים לישון איתם באותה הקומה וכשגדלים הילדים, לעלות למעלה.
'תחושת צימר עם מרפסת מרווחת' 
'זרימה המשכית בחלל גרם המדרגות' 

מה נעשה בגג:

חלל הגג נוצל בצורה מיטבית ע"י יצירת "מאסטר-בדרום" גדול עם תחושת צימר עם מרפסת מרווחת הפונה לשטח פתוח. על אף שבפועל תקרת החלל אינה גבוהה במיוחד, שיפועי הגג מייצרים תחושה אוורירית במיוחד. כך גם קורות העץ שנצבעו בלבן, גוון שמעניק אשליה של מרחב וגובה והולם את פלטת הצבעים שבחר שפיגל לבית כולו. פתח היציאה למרפסת האינטימית תוכנן כהד לשיפועי הגג. שפיגל בחר לייצר מפתח שמסתיים בזווית, גם הוא מעניק תחושה של גובה והמשכיות.


הרהיטים שנבחרו לכל אחד מחללי הבית מתאימים למגוון רחב של תמות עיצוב אהובות בשוק. הם משלבים בין גווים גיאומטרים ישרים לחומריות טבעית חמימה ובפלטת צבעים ניטרלית ועם זאת מזמינה.

תגובות לכתבה

חזור מעלה