מרוקו, מקסיקו, יוון ומה שביניהן

אקלקטיות של תרבויות, צבעים וחומרים, מרכיב את ביתה של משפחה צעירה. האדריכלית יעל עודד מאפשרת לנו הצצה מרתקת לביתה הפרטי ומציגה בית מודרני, חם וחובק עולם, הקשוב לאהבותיהם של בני הבית

מאת אפרת בראשי | אדריכלית יעל עודד | סטילס ווידאו איתי סיקולסקי | תאריך 1.8.08

ביתם של האדריכלית

יעל עודד

ומשפחתה, הממוקם ברמת השרון, נבנה ב- 5 חודשים בלבד. כל זאת, תודות לשיטת בנייה אירופאית שאיננה קונבנציונאלית במחוזותינו ומתבססת על טכנולוגיה מודרנית, לפיה הבטון מבחוץ והגבס מבפנים. השיטה מעניקה בידוד חיצוני מקסימאלי ובנייה מדויקת של קירות בקווים ישרים, שאינה מתאפשרת לחלוטין ב"בנייה רטובה" באמצעות בלוקים. עיצובו הכללי של הבית נעים ולא מנוכר, משרה אווירה חמימה, מזמינה ונוחה להפליא. סגנונו האקלקטי, מתבסס על שילוב התרבויות מרוקו, מקסיקו ויוון, הניכרות בצבעוניותן.

 משטח מאורך ומקורה, המשמש כאזור אירוח אידיאלי וכפינת מרבץ נעימה, (צילום: איתי סיקולסקי)
משטח מאורך ומקורה, המשמש כאזור אירוח אידיאלי וכפינת מרבץ נעימה, (צילום: איתי סיקולסקי)


"בישראל, אין מאפיינים המעידים על בית מקומי, כזה או אחר" אומרת יעל, "לכן, תכנונו של הבית נעשה תוך ניסיון להגיע למראה אסתטי של מאפייני תרבויות שונות, המתאימות לאקלים ולנוף הישראלי". העיקרון המנחה היה, מיזוג בין כל המרכיבים באופן בלתי צורם ושאינו מעתיק את המוטיבים, אלא שואל אותם ומרמז עליהם.

הבית כולל קומת קרקע ומרתף, בו ממוקמים חדר מוסיקה וחדר עבודה. כבר בכניסה לבית נחשפת השפעה מרוקאית, באמצעות

דלת כניסה מעץ

, מאסיבית ומעוטרת גילופים, ובריכת דגים שעל פי תורת הפאנג שוואי תורמת להרמוניה וזרימה. צבעוניותם הפנימית של החללים הציבוריים מושתתת על צבעי אדמה מגוונים, כאשר החומרים העיקריים הם טיח, ברזל ורצפות טראצו, שעשויות מחומר חזק ועמיד למדי.

המטבח בנוי כאי נייד, המאפשר אינטראקציה חיונית בין הנוכחים, (צילום: איתי סיקולסקי)
המטבח בנוי כאי נייד, המאפשר אינטראקציה חיונית בין הנוכחים, (צילום: איתי סיקולסקי)

הריהוט בבית אינו מתבסס על סגנון אחיד. יעל מעידה על עצמה כסולדת מ"סטים" והתאמות מדויקות של פריטים, ולפיכך יצרה קו עיצובי נוח למחייה שאיננו מגביל. המטבח בנוי כאי נייד מרכזי, המאפשר אינטראקציה חיונית בין הנוכחים בו. הוא עשוי עץ, נראה כרהיט עצמאי ומהווה הפרדה בין חלל זה לסלון.

בסלון ניכר משחק מפתיע של מפלסים, המשווים תחושה של מרחב גדול יותר מהמציאות. המעקה המעוצב, משמש כאורנמנט אדריכלי פונקציונאלי שמגיע מן האסלאם, ונעשה על ידי יעל משיקולים דקורטיביים בלבד. גם התאורה מותאמת לאווירה הכללית בבית. יעל, שמתמחה בתאורה, הקפידה לשלב אור יום ברמה מקסימלית ומחושבת יחד עם

גופי תאורה

דקורטיביים. דלת הזכוכית שממוקמת בסלון, עטוית ויטראג´ צבעוני ומאפשרת יציאה למדשאה גדולה וירוקה.

בסלון ניכר משחק מפתיע של מפלסים, המשווים תחושה של מרחב גדול, (צילום: איתי סיקולסקי)
בסלון ניכר משחק מפתיע של מפלסים, המשווים תחושה של מרחב גדול, (צילום: איתי סיקולסקי)

בגינה משטח מאורך, מרוצף ומקורה, המשמש כאזור אירוח אידיאלי וכפינת מרבץ נעימה על ספה בנויה. במרכז המשטח קשת מחודדת, המזכירה אדריכלות גותית ומתכתבת עם ארצות האסלאם.

ניכר כי שילוב התרבויות בבית, הפך אותו למקום חם ונעים. העיניים גומעות את היופי המיוחד שמשתנה מכל זווית, ומותירות טעם של עוד לשוהים בו.

חזור מעלה