1. הדירה
  2. מגזין עיצוב
  3. הצצה לבתים מעוצבים
  4. היי דרומה: הצצה לבית מעוצב ביישוב גבעות בר

היי דרומה: הצצה לבית מעוצב ביישוב גבעות בר

מלון בוטיק שיהיה מותאם לצרכים של שלושה ילדים קטנים ולאירוח מרובה היה הקונספט עליו בנתה מעצבת הפנים, מיטל שנרך, את משכנה הפרטי. הבריכה הגדולה נשקפת מכל פינה בבית והריהוט והעיצוב אינם מסגירים נוכחות של ילדים קטנים. עבורם, נבנתה ממלכה פרטית הנשקפת מויטרינה גדולה בסלון המאפשרת שקט ופרטיות לשני הצדדים

מאת שלומית סאם-אקרמן | צילום דרור כץ | וידאו יאיר קיסרי, Adira TV | תאריך 21.3.2011

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו
הסגנון האורבני והנקי המאפיין את רוב עבודותיה של מעצבת הפנים מיטל שנרך, יושם באופן טבעי גם בביתה הפרטי. הצבעים המונוכרומטיים, המינימליזם, הריהוט המודרני המאפייינים את העיצוב הכללי של הבית משתלבים עם האני מאמין של שנרך הדוגל בפשטות, שלמות ויזואלית והתייחסות לפרטים הקטנים והגדולים כאחד.
הבית, השוכן ביישוב גבעות בר שליד באר שבע משתרע על שטח של 820 מ"ר, מתוכם כ-250 מ"ר בנויים המתפרסים על קומה אחת הכוללת 5 חדרי שינה וסלון.
בבית מתגוררת משפחה עם שלושה ילדים קטנים הנוהגת לארח הרבה ולכן כל התכנון שלו הושתת על שני אלמנטים אלו- יצירת מרחבים גדולים לאירוח המתאימים גם להתנהלות יומיומית נוחה ומחבקת של הילדים הקטנים.

הסלון


התאמת הבית לאירוח ולצרכים של ילדים קטנים מומחשת בצורה המובהקת ביותר בסלון. החלל גדול ומרווח ומכיל שתי ספות גדולות ("סולטן רהיטים", יבנה) הניצבות האחת מול השנייה ומאפשרות דיאלוג נוח ונעים לדיירים למתארחים בבית.
הגוונים השולטים הם שחור, לבן ואפור המשתלבים ברהיטים ובריצוף הבית המאופיינים בקו מאוד מודרני ונקי. כדי לתת אפקט קצת מחמם לחלל נוספו רהיטים מעץ בגוון אגוז, תאורה קירית ווילון לבן מבד נשפך המקנים לחלל אווירה יותר ביתית וחמימה.

ריהוט מינימליסטי, קווים נקיים ושילוב של שלושה צבעים מרכזיים- שחור לבן ואפור. סלון הבית (צילום: דרור כץ)ריהוט מינימליסטי, קווים נקיים ושילוב של שלושה צבעים מרכזיים- שחור לבן ואפור. סלון הבית (צילום: דרור כץ) 

חדר המשפחה


ההחלטה לא ליצור חדר משפחה פתוח הממוקם כהמשך לסלון נבעה בעיקר מן הרצון לשמור על שקט וסדר בחלל הציבורי. העובדה כי חיים בבית ילדים קטנים הזקוקים למרחב נוח למשחקים וצפייה בטלוויזיה הצריכה איזשהו חלל המיועד לכך וכפתרון מיקמה שנרך את החדר בסמוך לסלון, סגרה אותו כחדר נפרד והוסיפה חלון גדול המאפשר להיות בקשר עין מתמיד עם הילדים. פתרון זה, מסתבר, נמצא כאידיאלי לשני הצדדים-גם הילדים נהנים מפרטיות ומחופש להרעיש וגם ההורים נהנים משקט ומסדר יחסי בסלון.

חלון הצצה בסלון פונה לחדר המשפחה ומאפשר שקט, סדר ופרטיות לשני הצדדים. (צילום: דרור כץ)חלון הצצה בסלון פונה לחדר המשפחה ומאפשר שקט, סדר ופרטיות לשני הצדדים. (צילום: דרור כץ) 

המטבח


המטבח הוא לב ליבו של הבית ובו מבלים הדיירים במרבית היום. בתכנון שלו הושם דגש על האי אשר ניצב במרכזו ומהווה את משטח העבודה המרכזי במטבח ובנוסף משמש גם כדלפק ישיבה לדיירי הבית. האי פונה גם לסלון ומאפשר עבודה תוך כדי אירוח ללא צורך להפנות גב לאורחים.
הסגנון אשר נבחר למטבח ("פייב דיזיין", נתיבות) הוא מודרני והעובדה כי הידיות וכל מוצרי החשמל הם אינטגרליים מוסיפה לו מראה נקי ומינימליסטי עוד יותר.
כדי לשמור על התקרה הגבוהה נקייה ככל האפשר ללא הנמכות לצורכי תאורה או מיזוג נבנתה תעלת מיזוג מפח מגולוון אשר נותרה חשופה מה שמקנה לחלל מראה אורבני מובהק.
בסמוך למטבח ניצבת פינת האוכל אשר עוצבה כולה באווירה שונה מחלל המטבח. מגוונים בהירים ומראה קר אשר נבחר למטבח, בפינת האוכל הציבה שנרך שולחן גדול מעץ זוברנו מאסיבי ואליו צרפה כורסאות מעור בצבע שחור היוצרים מראה מאוד דרמטי בחלל.

מטבח מודרני בקו נקי עם ידיות ומוצרי חשמל אינטגרליים. (צילום: דרור כץ)<br/>מטבח מודרני בקו נקי עם ידיות ומוצרי חשמל אינטגרליים. (צילום: דרור כץ)
 

שירותי האורחים


גם בשירותי האורחים השפה העיצובית קצת שונה מן הסלון או המטבח. הצבעים השולטים בחלל זה הם אדום, אשר נבחר לארון ולמראה המעוטרת בסגנון קלאסי ואפור שלמעשה בא לידי ביטוי בטיח האקרילי המכסה את כל קירות החלל ותואם את הטיח של חזית הבית.
בשל קרבתו לבריכת הבית, נוסף לחדר השירותים גם מקלחון המשמש את האורחים המבלים בבריכה.
באמצעות נישות גבס קטנות יצרה שנרך מקומות אחסון קטנים לגלילי הנייר המהווים פתרון עיצובי ופונקציונאלי כאחד.

משחק בין שני צבעים מרכזיים- אפור ואדום. שימוש בטיח המכסה גם את חזית הבית ויוצר התכתבות בין שני האזורים ומקלחון המשמש את האורחים המבלים בבריכה. (צילום: דרור כץ)משחק בין שני צבעים מרכזיים- אפור ואדום. שימוש בטיח המכסה גם את חזית הבית ויוצר התכתבות בין שני האזורים ומקלחון המשמש את האורחים המבלים בבריכה. (צילום: דרור כץ) 

סוויטת ההורים


בניגוד לחללים הציבוריים בבית, ביחידת ההורים כמו בכל חדרי השינה, הקו העיצובי הופך רך וחמים יותר. הריהוט עשוי מעץ וכך גם רצפת הפרקט, הוילונות ושאר הטקסטיל הם בקו יותר רומנטי וחמים והתאורה הופכת חמה יותר.
כפתרון לחדר ארונות שלא יהווה חדר נפרד ולא יכיל יחידות מדפים פתוחות נבנה קיר לבנים גדול הממוקם בגב המיטה ויוצר הפרדה בין אזור השינה לאזור ההלבשה. חציצה זו למעשה מאפשרת פרטיות רבה יותר עבור זה שמתלבש או מתאפר ובנוסף יוצר מראה יותר מסודר ומאורגן בכל חלל השינה הואיל וכל הבגדים סגורים בתוך ארון קיר גדול.
מבחינת התאורה בחדר, לא נעשה שימוש בגוף תאורה מרכזי אלא בשני גופים תלויים הניצבים משני צידי המיטה, מנורת רגל עומדת ובנוסף שורת ספוטים מתכווננת המאירה הן את פינת ההלבשה והן את חדר השינה.

הויתור על חדר הארונות בחדר השינה הוביל לפשרה בצורת קיר לבנים גדול המפריד בין אזור השינה לאזור ההלבשה והאיפור. (צילום: דרור כץ)הויתור על חדר הארונות בחדר השינה הוביל לפשרה בצורת קיר לבנים גדול המפריד בין אזור השינה לאזור ההלבשה והאיפור. (צילום: דרור כץ) 

החצר


העובדה כי כל הבית בנוי על מפלס אחד אפשרה לשנרך לבנות אותו מסביב לחצר המכילה בריכה גדולה.
בתכנון הבית רצתה שנרך ליצור בבית אווירה של מלון בוטיק בו מכל חלל משתקפת הבריכה ואכן בכל חדר בבית מן הסלון ועד לחדרי השינה ישנה ויטרינה גדולה המשקיפה לחצר.

סגנון החצר הוא מינימליסטי ומאופיין גם הוא בקווים נקיים, רמז לבאים מה צפוי להם בתוך הבית. הכניסה רחבה מאוד, מדרגות דק מובילות אל דלת הכניסה שהיא בעלת גודל סטנדרטי, אולם חיפויי הקיר בקו אפס לדלת יוצרים אשליה כי מדובר במפתח גדול בהרבה ממה שהוא בפועל.

מבט על חזית הבית מן החצר המכילה בריכה גדולה, אלמנט שימושי בחום הקופח של אזור הדרום. (צילום: דרור כץ)מבט על חזית הבית מן החצר המכילה בריכה גדולה, אלמנט שימושי בחום הקופח של אזור הדרום. (צילום: דרור כץ) 

תגובות לכתבה

חזור מעלה