1. הדירה
  2. מגזין עיצוב
  3. הצצה לבתים מעוצבים
  4. נסטור בא לבקר: איך שופצה הדירה לשימור בתל אביב?

נסטור בא לבקר: איך שופצה הדירה לשימור בתל אביב?

350 אלף ₪ היה התקציב לשיפוץ הדירה לשימור בתל אביב שהיסטוריה אדריכלית מפוארת ניצבת מאחוריה. תשתיות החשמל והאינסטלציה הוחלפו, שינויים מבניים נעשו בדירה והיא עוצבה מחדש עד לרמת הריהוט והאבזור. האדריכל, נסטור סנדבנק, שהגיע על תקן חבר וגם מבקר השיפוץ יצא עם כמה תובנות שבהחלט ראויות לשימור

מאת שלומית סאם-אקרמן | צילום וידאו יאיר קיסרי, עריכה עידן הובל | תאריך 26.6.2011

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו
76 שנים עברו מאז נבנה הבניין בפינת הרחובות מזא"ה ודרך בגין בתל אביב ועובדת היותו חלק מן הסגנון האדריכלי של "העיר הלבנה" הפך אותו עם הזמן לבניין לשימור עם היסטוריה אדריכלית עשירה ומפוארת.
הבניין, המכונה בניין רקאנטי, מאופיין בקווים נקיים עם מרפסות מעוגלות שכל שינוי בחזית הבניין אסור בתכלית, עד לרמת ההחלפה של מסגרות החלונות בבתים עצמם.

תקציב מוגבל


אדריכלית הפנים, ורד שביט, נדרשה לתכנן מחדש דירה בת שני חדרים בבניין הכוללת סלון וחדר שינה לזוג צרפתים בשנות ה-20 לחייהם שדרישותיהם העיקריות היו חלל מרווח ונוח בסגנון מודרני וצעיר.
הדירה, המשתרעת של שטח של 75 מ"ר, שופצה בעבר באופן חלקי ביותר וסבלה מבעיות אינסטלציה מורכבות ומתשתית חשמל מיושנת ביותר.

מקומות אחסון דלים ומשטח עבודה מצומצם מאוד. המטבח לפני השיפוץמקומות אחסון דלים ומשטח עבודה מצומצם מאוד. המטבח לפני השיפוץ 
במסגרת תקציב של 350 אלף ₪ הייתה צריכה שביט להחליף את כל התשתיות, לעשות שינויים מבניים בדירה ולמעשה לעצב אותה מחדש עד רמת הריהוט והאבזור.
האדריכל נסטור סנדבנק שהגיע על תקן חבר וגם מבקר השיפוץ יצא עם כמה תובנות שבהחלט ראויות לשימור.

המטבח


מטבח פתוח הפונה לסלון אמנם פחות שכיח בדירות ישנות, אך בדירה שנבנתה בשנות ה-30, התכנון המקורי דווקא דגל באופן ספייס. במטבח לפני השיפוץ היו מספר ארונות בודדים שלא אפשרו אחסון רב מידי, כמו כן משטח העבודה היה קטן ולא מרווח.
מאחר ובני הזוג הגרים בדירה הם חובבי בישול היה חשוב להם ליצור חלל נוח לעבודה בו ניתן יהיה לעבוד במקביל ובנוסף שיכיל מקומות אחסון רבים ככל האפשר.
את השטח הסמוך לכניסה לבית ניצלה שביט עבור ארונות מטבח גדולים אותם גם הוסיפה מתחת למשטח העבודה ומתחת לאי העומד במרכז החלל.
הארונות הנבחרים עשויים מפורמייקה לבנה עם קו מאוד נקי ומינימליסטי כשמשטח העבודה הנבחר עשוי משיש בגוון אפור כהה אשר נותן קונטרסט ללבן הבוהק.

רצוי שיהיה מרחק של לפחות 1.10 מרצוי שיהיה מרחק של לפחות 1.10 מ' בין המקרר לאי. המטבח לאחר השיפוץ 
*נסטור המנטור: המרחק בין המקרר לאי העומד מולו צר מידי ומקשה על מעבר נוח וזורם, במקרים מעיין אלו כדאי לקחת מרחק של מינימום 1.10 מ´ ביניהם. כמו כן, ציר הפתיחה של המקרר הפוך לכיוון המטבח עניין שמסרבל את העבודה עוד יותר.

הסלון


דרישותיהם של בני הזוג ליצור אווירה מודרנית אך חמימה בחלל באה לידי ביטוי בסלון באופן המובהק ביותר. קיר בריקים אפור המשתרע מן הכניסה לבית וממשיך אל תוך חלל הרחצה יוצר אווירה מאוד אורבנית ומצד שני רצפת הפרקט בשילוב השטיח הפרסי ושולחן הסלון מעץ אגוז יוצרים אווירה מאוד חמימה וביתית.
סלון הדירה פונה למרפסת קטנה המכניסה אור טבעי רב לחלל כשכל מסגרות החלון והתריסים מעץ שלא ניתן היה להחליפם מאחר ומדובר בבניין לשימור, שופצו ונצבעו על מנת להעניק להם מראה עדכני ומחודש יותר.

שילוב בין אווירה אורבנית וחמימה בחלל. הסלון לאחר השיפוץשילוב בין אווירה אורבנית וחמימה בחלל. הסלון לאחר השיפוץ 
*נסטור המנטור: מיקום הספה, עם הגב למטבח, אינו מזמין כל כך. כשספה ממוקמת עם הפנים לכניסה לבית נוצרת תחושה יותר מזמינה ולכן רצוי היה למקם את הטלוויזיה על קיר אחר או אפילו לבנות לה יחידה עצמאית בפני עצמה שהיא זו שתיצור את ההפרדה בין החללים שניסו ליצור כאן.

חדר הרחצה


הרבה עבודות אינסטלציה נדרשו כדי להפוך את החלל הזה לאיך שהוא נראה היום. השירותים היו ממוקמים בפינה אחרת וכדי ליצור את השיפוע הרצוי היה צריך ליצור הגבהה וזו הסיבה שהם ממוקמים כעת על מעין מדרגה קטנה בסמוך למקלחון הזוגי.
שביט עשתה שימוש בחומרים שונים על מנת לעצב את החלל. לכל האזור הרטוב בחרה באריחי גרניט פורצלן בגוון אפור כהה שמנגד, באזור היבש, בחרה בקיר טיח בגוון שמנת שמעניק מראה טבעי ולא סטנדרטי. במקום האמבטיה נבחר מקלחון זוגי גדול מאוד המרוצף באריחי פסיפס בגודל 30 על 30 ס"מ של מילסטון שנותנים טאצ´ מאוד יוקרתי ואלגנטי לחלל.

האסלה הניצבת על המדרגה מושכת את תשומת הלב ולכן היה רצוי ליצור לה מחיצה או לבחור באסלה מעוצבת במיוחדהאסלה הניצבת על המדרגה מושכת את תשומת הלב ולכן היה רצוי ליצור לה מחיצה או לבחור באסלה מעוצבת במיוחד 
* נסטור המנטור: ההגבהה של האסלה הייתה חיונית בגלל הצורך בשיפוע, אבל מיקומה כעת על מדרגה גבוהה מבליטה אותה ויוצרת פוקוס מיותר. במקרה כזה או שהייתי עושה מעיין מחיצת זכוכית שהייתה מעט מסווה אותה או לחילופין הייתי בוחר באסלה פיסולית, מעוצבת במיוחד שתמשוך את הפוקוס הראוי לה מהסיבה הנכונה.

חדר שינה


חדר השינה כשמו כן הוא, משרת את בני הזוג בעיקר לשינה. טלוויזיה לא הייתה נחוצה להם ואפילו על שידות לילה בצידי המיטה ביקשו בני הזוג לוותר שכן מבחינתם קריאת ספר אינה חלק מטקס ההירדמות שלהם. על אף הדרישות, בכל זאת הכינה שביט תשתית של תאורה משיני צידי המיטה במידה וביום מן הימים כן תתווסף לשם מנורת לילה ובנוסף הכינה תשתית חשמלית בתוך הארון למקרה וירצו להתקין בתוכן מסך טלוויזיה.
* נסטור המנטור: שידות לילה הן משהו שלא כדאי לוותר עליו. גם אם הלקוח חושב שהוא יכול לחיות בלעדיהם תמיד יימצא הדבר שהוא ירצה להניח ליד המיטה והוא ייאלץ להניח אותו על הרצפה, מה גם ששידה יפה תמיד מוסיפה איזשהו נופך עיצובי נוסף לחלל.

חדר גדול ומרווח עם מרפסת סגורה צמודה אליו. חדר השינה לפני השיפוץחדר גדול ומרווח עם מרפסת סגורה צמודה אליו. חדר השינה לפני השיפוץ 

חדר עבודה


מרפסת סגורה שהייתה צמודה לחדר השינה הוסבה לחדר עבודה קטן ואינטימי המכיל שולחן וכורסא מעוצבת מבד קטיפה ירוק.
את ההפרדה בין שני החללים יוצרת ויטרינה גדולה, עם פרופיל אלומיניום בגוון זהוב ווילון גדול בעל שתי שכבות למקרה בהם ירצו בני הזוג פרטיות באחד החללים או לחילופין החשכה מוחלטת.

מימין: המרפסת אשר הוסבה לחדר העבודה, משמאל: חדר השינה לאחר השיפוץמימין: המרפסת אשר הוסבה לחדר העבודה, משמאל: חדר השינה לאחר השיפוץ 
*נסטור המנטור: הויטרינה יוצרת מחיצה שמבליטה יתר על המידה את חדר העבודה כמרפסת סגורה. ניתן היה לעשות מחיצה שהיא למעשה דלת מתקפלת הנכנסת לתוך הקיר ואינה נראית לעין כשהיא פתוחה, כך הייתה נוצרת תחושה אמיתית של אופן ספייס גדול ומרווח.


יש לכם שאלות בנושאי עיצוב ושיפוץ? שאלו את המומחים שלנו:
> פורום עיצוב פנים
> פורום שיפוצים

תגובות לכתבה

חזור מעלה