תודה!
הרשמתך נקלטה בהצלחה!
למרות שסגירת מרפסות הוא פרויקט בנייה פשוט יחסית, עולות סביבו שאלות רבות: האם יש צורך בהיתר בנייה עבור סגירת מרפסת? האם חובה לקבל אישור מהשכנים; כיצד ניתן להשיג פטור מארנונה למרפסת ועוד שאלות רבות אחרות.
השמיים הם הגבול, בתנאי שמקפידים על תכנון נכון
סגירת מרפסת - האם זה חוקי בכלל?
הנה כמה תשובות חשובות בנוגע לחוקיות העניין: כל תוספת למבנה חייבת באישור בנייה, גם אם אינה קשורה למבנה עצמו. האישור ניתן על ידי וועדת התכנון והבנייה ברשות המקומית. כל רשות קובעת תנאים והגבלות כראות עיניה ורק במקרים בהם קבעה הוועדה כי התוספת לא מוגדרת כמבנה קבע, אין צורך באישור בנייה.
סגירת מרפסות - כל מה שרציתם לדעת הסכמת השכנים היא תנאי הכרחי לסגירת מרפסות. כמו כן, חשוב לדעת ששטח מרפסת לא נכלל בחישובי הארנונה. לעומת זאת, מבנה קבע בהחלט מחושב בארנונה לכן חשוב מאוד לפני התחלת השיפוץ, לברר מול הרשות את התנאים לקבל אישור בנייה. במידה ולא פעלתם בהתאם אתם עלולים לקבל צו הריסה ואף קנס גבוה.
האם כל מרפסת ניתנת לסגירה?
כל פרויקט בנייה שהוא חייב להתחשב בהשלכות על המבנה כולו ובהיבטים ההנדסיים. כך לדוגמא, בנייה ´רגילה´ (יציקות בטון, שימוש בבלוקים וכדומה) אינה מותרת במרפסות מסוג קונזולה - מרפסות אשר בולטות מחוץ למבנה. לכן, מומלץ מאוד להיעזר כבר בתחילת התהליך במהנדס מוסמך.
כמה זה עולה לנו ומה בדבר השיקולים העיצוביים?
העלויות של סגירת מרפסת נעות בין 200 ל-1,000 שקלים לכל מטר מרובע, כמובן בתלות בחומרים בהם תשתמשו. לדוגמא, סגירת אלומיניום אשר כוללת בעיקר פרופילי מתכת וזכוכית תהיה זולה יותר מבניית חדר מבטון יצוק.
מקפידים על עיצוב שיתאים לשאר הבניין עיצוב מרפסת חייב כמובן להתחשב במראה הבניין, בחומרים ובצבעים השולטים בו. כשמעצבים מרפסת שמש לדוגמא, צריך לחשוב על פרטים כמו האם החלונות הגדולים משתלבים בסגנון המבנה הקיים. התאמה מדויקת ככל האפשר תסייע גם בהשגת ההסכמה הדרושה מהשכנים. לסיכום, גם בשל המחיר וגם למען השקט הסביבתי כדאי לתכנן את היבטי הפרויקט השונים ובכלל העיצוב מראש.
רוצים לראות עוד? לכתבות שיפוץ נוספות לחצו כאן
תגובות לכתבה