נפלאות המטבח הכשר!

המעצבות, שירלי דן וורד שני, ערכו עבורנו דגשים חשובים לתכנון מטבח כשר.

"תכנון מטבח כשר יכול להיות משימה לא פשוטה, אך חיונית עבור הרבה משפחות. המטבח, מעצם היותו לב הבית, מרכז תרבותי ולא רק מקום בו אנו אוכלים, חייב ורצוי שיהיה מעוצב כראוי, לצד פונקציונאלי. כזה שמאכלס בכיף את בני המשפחה ומאפשר להם לשהות בו זמן ממושך, הרבה מעבר לזמן האוכל", מסבירים מומחי חברת דקור.

מטבח משני במצב פתוח | מטבחי דקור | צילום: יחצ דקור
מטבח משני במצב פתוח | מטבחי דקור | צילום: יחצ דקור


תכנון מטבח כשר

קיימים מספר פרמטרים חשובים ליצירת מטבח כשר ומושלם:

  1. הקפדה על כשרות, הקפדה על אסתטיות ותכנון נכון ומוקפד של המטבח, על מנת להוציא מגודלו את המרב, גם אם מדובר בדירה ובמטבח קטן. בתכנון מטבח כשר המטרה ברורה – לשמור על הכשרות, אך תכנון נכון ויסודי, יחסוך זמן ואנרגיות. בזכות התכנון ניתן להכניס למטבח מקום יעוד לשני כיורים, על מנת ליצור הפרדה מוחלטת וכשרה בין בשר וחלב וגם יהפוך את העבודה בו להרבה יותר נוחה, ובפרט שטיפת כלים אחרי ארוחות בהן כל הבית נוכח.

  2. תכנון נכון יפנה מקום לשני מדיחים שיעזרו להתמודד עם כלים מלוכלכים רבים תוך שמירה על כשרות. אפשרות לתכנן מקום לשני תנורים, שיעזרו מאוד בבישול לפני שבת, יפנו זמן רב בתכנון והכנת הארוחות.

  3. בתכנון נכון של המטבח ניתן למצוא גם פתרונות מגוונים לאירוח של אנשים רבים ולמשפחות ברוכות ילדים.

  4. תכנון נכון וקפדני של המטבח מאפשר לנו שבעת השבת, בעזרת דלתות חכמות, מעוצבות ואחידות אפשר לסגור את המטבח ולא יהיה ניתן לראות את חלל החדר.

  5. קיימות אפשרויות תכנון נוספות בסדר גודל קטן יותר, כמו כיור מעוצב ומתוכנן כך שניתן יהיה לסגור אותו עם לוחות מעוצבים, כדי להחביא את כל הכלים עד צאת שבת. למשל, אפשרויות כמו עיצוב מודולרי של שטחי עבודה וברי ישיבה באופן הנוח והאסתטי ביותר, וכמובן שולחנות שיגדלו במחי יד אך יחסכו מקום בשאר הזמן.
תכנון שחר: רוזנפלד אדריכלים | מטבחי דקור | צילום: שי אפשטיין
תכנון שחר: רוזנפלד אדריכלים | מטבחי דקור | צילום: שי אפשטיין

המטבח מתפקד כלב הבית

לדברי המעצבת שירלי דן "ראשית צריך להבין את המשפחה. כל משפחה בהתאם למידת הכשרות שלה- אחת תעדיף רק שני כיורים, משפחה אחרת מחמירה יותר תעדיף ממש אזור חלבי במטבח ואזור בשרי ובסופו של דבר הכל פעמיים. אני צריכה להבין את הצרכים ובהתאם לכך להבין כמה שטח לייעד למטבח.
בכל אחד מהאזורים יהיה מדיח, מיקרוגל, תנור וכיור. כך שצריך להקצות שטח גדול גם לצורכי אחסון. באזור החלבי אני אשתדל לשים גם פינת קפה.
במשפחות המסורתיות והדתיות שיש הרבה ילדים, לא תמיד כדאי למקם אי. פתרון איכותי הוא למקם במרכז המטבח שולחן שאפשר להכניס סביבו הרבה מקומות ישיבה. בארוחות שישי/חגים יושבים סביב שולחן האוכל, שתמיד צריך להיות עם אפשרויות הרחבה.
המטבח הדתי והחילוני גם יחד מתפקדים עבורי כלב ליבו של הבית. אחד המקומות החשובים למשפחה. אחד המקומות המאחדים. יש פעמים שאני מנצלת את המרתף למטבח נוסף - לרוב פסח. יש בתים שמעדיפים גם 3 מטבחים - ראשי שמחולק לבשרי וחלבי, מטבח גינה ומטבח משני שיכול לשמש כמטבח לפסח.
במטבחים המודרניים המטבח נראה כמו חלק מהקיר, אפשר להחביא שם מטבח ואז גם לא נעמיס על המראה של המטבח בכללותו. היום המטבחים מאוד מושקעים. לרוב אצל הקהל הדתי המטבח מאוד פעיל וחשוב לא רק בארוחות חג אלא גם ביום יום".

עיצוב ואדריכלות: קורין לוי | מטבחי דקור | צילום: אינסה ביננבאום
עיצוב ואדריכלות: קורין לוי | מטבחי דקור | צילום: אינסה ביננבאום

המטבח כמרכז תרבותי בחגים

לדברי המעצבת ורד שני: "יש לשים תשומת לב לחגים - חלבי ובשרי - זה הדגש המרכזי.
חשוב לנו שיהיו שתי מגירות לסכום. כמובן כלים לחלב ובשר - במטבח עצמו. הכיור יכול להיות מחולק ומופרד באמצע או שני כיורים.
מבחינת תנורים - יש משפחות שעושות שימוש בשני תנורים. כאשר מדובר בשיפוץ בית חדש, חשוב שפרטי הנגרות יתכתבו עם המטבח ויהיו מיועדים לכל נושא היהדות כמו פמוטים, כלי כסף למיניהם ועוד. משפחות דתיות מארחות הרבה, המטבח מאוד מרכזי עבורם, לכן הן לא מוותרות על מטבח ופינות אוכל גדולות ומרווחות.
מטבח נסתר פחות רלוונטי לקהל הדתי, כי השימוש בו הוא תדיר. מטבח נסתר מהווה אופציה נפלאה למשפחות שמאוד חשוב להן לשמור על נקיון ויזואלי.
המטבח היום כל כך יפה שהוא רהיט בפני עצמו וברוב הבתים יעדיפו לפתוח אותו לרווחה".

עיצוב ואדריכלות: קורין לוי | מטבחי דקור | צילום: אינסה ביננבאום
עיצוב ואדריכלות: קורין לוי | מטבחי דקור | צילום: אינסה ביננבאום

אודות דקור - DECOR

דקור נותנת מענה כולל לעיצוב הבית - מטבחים, ארונות קיר, דלתות פנים דלתות כניסה, ארונות אמבטיה ועבודות קוריאן ייחודיות.

חזור מעלה