1. הדירה
  2. מגזין עיצוב
  3. על עיצוב ומה שחשוב
  4. חלום של דירה

חלום של דירה

המעצבת נגה ארנסון, שידרגה באופן אופטימלי סוויטה הנפרשת על שטח של כ-115 מ"ר הנמצאת בבניין יוקרתי בלב תל-אביב, לסוויטה רחבה ומרשימה. התוצאה לפניכם.

עיצוב פנים: נגה ארנסון I צילום: שי אפשטיין

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו
לפני העיצוב, הדירה הייתה מחולקת לסלון, מטבח נפרד וסגור, סוויטת הורים, שני חדרי שינה נוספים, שירותי אורחים וחדר רחצה כללי.

הלקוחות



זוג מקסים בגיל הזהב, שרכש את הדירה במטרה להתאימה לצרכיהם העתידיים. לכן, העיצוב החדש שם דגש על שינוי החללים, כך
שהם יהיו נגישים ומרווחים לכיסא גלגלים במקרה הצורך, ויכללו אגף למטפל הכולל חדר רחצה, שני חדרי עבודה ושירותי אורחים.

השינוי התכנוני



הפתרון האדריכלי של ארנסון, המתמחה בעיצוב פנים ללקוחות בגיל השלישי, היה ניצול מקסימלי של חלל הדירה. כתוצאה מכך, חדר השינה שהיה צמוד לסלון נהרס ובמקומו נבנה מטבח חדש. שינוי זה יצר חלל ציבורי רחב ושינה לחלוטין את התחושה המתקבלת כשנכנסים לדירה.

המטבח החדש משתלב באופן הרמוני עם הסלון, ומאפשר לשוהים בו ליהנות מהנוף העירוני המדהים ועדיין להישאר מחוברים למתרחש בתוך הבית.
מבט לסלון מבט לסלון  
מבט נוסף בסלון מבט נוסף בסלון  
המטבח חולק לשני אזורים: האחד – כולל ארונות גבוהים ופינת קפה ואילו החלק השני - כולל משטח עבודה המופרד מהסלון באמצעות קיר נמוך. כך, כל מי שעובד במטבח יכול לראות את המתרחש בסלון וליהנות מהנוף הנשקף מהוויטרינה הגדולה.
מבט למטבח מבט למטבח  
חיפוי הקיר האדום והבוהק אשר נבחר על על ידי בעל הבית, משקף את רוחם הצעירה של הדיירים ומשתלב בצורה נהדרת עם פלטת הצבעים הייחודית של הבית - כחול, טורקיז ואדום. ושני כיסאות הבר האדומים משלימים את העיצוב בחלק זה של הבית.

פינת האוכל תוכננה צמוד למטבח והיא כוללת שני ארונות תאומים בעלי נפח אחסון גדול. לארונות יש משטחים עליונים המשמשים בזמן אירוח להנחת כלי ההגשה ואילו ביומיום הם משמשים להנחת כלי נוי.
'פינת האוכל תוכננה צמוד למטבח' 
מבט נוסף לפינת אוכל מבט נוסף לפינת אוכל  
לסלון נוספה ספריה מעוצבת, א-סימטרית ובעלת גב צבעוני, המצביעה על הססגוניות של הזוג ומשמשת כחלון ראווה לחייהם המלאים והעשירים. הספרייה מאכלסת את הספרים ויצירות האומנות שנאספו ע"י בני הזוג שחיו שנים רבות בחו"ל ומעידות על מגוון תרבותי עשיר.
ספרייה מעוצבת ספרייה מעוצבת  
האגף המיועד למטפל, תוכנן באזור המטבח הישן ונוסף לו חדר רחצה צמוד. הכניסה לאגף זה, עוברת דרך מבואה קטנה הצמודה לכניסה לבית, זאת במטרה לייצר הפרדה ופרטיות לדיירי הבית.
חדר שינה מעוצבחדר שינה מעוצב 
על מנת לנצל את חדר השינה ובכדי ליצור חדר מרווח ונוח, נהרסו חדר הארונות והרחצה ובמקום חדר הארונות הישן נבנה ארון קיר גדול.
חדר שינה חדר שינה  
חדר העבודה המקורי נותר במקומו, אולם הדלת הוחלפה לדלת רחבה המאפשרת מעבר לכיסא גלגלים.
לעומת זאת, חדר העבודה השני הוסב לשימוש רב תכליתי. שכן, הוא חלק מהסלון ביום-יום, חדר עבודה בשעת הצורך, ומעת לעת כחדר אורחים המצריך פרטיות, במיוחד כאשר הנכדים מגיעים לביקור. לכן, בתכנון החדש, חדר זה הוצמד לסלון עם דלת כיס נסתרת גדולה למדי, אשר לרוב נשארת פתוחה ומחברת אותו לסלון.
'לסלון נוספה ספרייה מעוצבת' 
שירותי האורחים שהיו צפופים וגם קרובים לסלון הורחבו ונוספה להם כניסה נסתרת.

התוצאה



התכנון והעיצוב המוקפדים של נגה ארנסון, בשילוב הטאצ´ הייחודי של זוג הדיירים. שידרגו לחלוטין את הדירה מסוויטה קטנטונת ושני חדרי שינה, לסוויטה מפנקת, שלושה חדרי שינה, חלל ציבורי גדול ומלא אור ושפע שטחי אחסון.

לפרויקטים נוספים של נגה ארנסון לחצו כאן>>

תגובות לכתבה

חזור מעלה