1. הדירה
  2. מגזין עיצוב
  3. על עיצוב ומה שחשוב
  4. חוויה קולינארית

חוויה קולינארית

חווית הקנייה הופכת למוחשית וברורה כאשר נכנסים ל"דומו" - ספרייה מעוצבת, כלי מטבח מכל הסוגים והמינים, וניחוחות מעוררי תיאבון, יעשו לכם חשק להגיע הביתה ולהתחיל לבשל

מאת קרן בר לב | צילום יח"צ | תאריך 04.01.10

מבצעים ועודפים ישירות למייל - הירשמו עכשיו
אי אפשר להישאר אדישים, בין אם אתם אוהבים לבשל ולארח ובין אם לא, למבחר המרשים של הכלים והאביזרים למטבח בחנויות רשת "דומו". "אנחנו שמים דגש גדול על חווית הקנייה, הבישול והאירוח של הלקוח", מסבירה אילנית אבי- גיא, קניינית הרשת, את תפיסת החברה. "לא כל סנטימטר רבוע הוא שטח מכירה פרופר".

"דומו" עובדת על כל החושים; המגוון העצום במחלקות הרשת, החל בחובקי מפיות וכלה במכונות קפה, מעורר את העין ומגרה את הדמיון, המוכרים המנוסים והמקצועיים תמיד מוכנים להסביר על כל מוצר, והלקוח מוזמן להתנסות במוצרים במקום. בימים בהם נמצא השף של הרשת, אפשר גם להריח ניחוחות של תבשילים חמים – ואפילו לטעום.

'שמים דגש גדול על חווית הקנייה, הבישול והאירוח של הלקוח', מבחר כלי הגשה ברשת 'דומו', (צילום: יח'צ) 

עץ או פלסטיק?


"דומו" לא ממתגת את עצמה כחנות שף, אבל גם בשלנים מקצועיים ימצאו בה את מבוקשם, בעוד שחובבים יוכלו למצוא כאן מגוון מוצרים המתאימים לכל מטרה ולכל כיס. אילנית מספרת כי אנשי המכירות של הרשת עוברים הדרכות ומקבלים מידע על כל מוצר חדש שמגיע לחנויות, כך הם יכולים לייעץ במקצועיות לכל לקוח המתלבט בין כף עץ, פלסטיק או סיליקון.

'מגוון מוצרים המתאימים לכל מטרה ולכל כיס', מגלען דובדבנים, לרכוש ברשת 'דומו', (צילום: יח'צ) 

שף צמוד


מעבר להדגמות בחנות, השף המקצועי של הרשת גם נפגש עם לקוחות המעוניינים לקבל את דעתו המקצועית. לדוגמא, במקרה שלקוח מעוניין לחדש את מלאי הסירים שלו ואינו יודע באילו מוצרים לבחור, הוא מוזמן לתאם פגישה עם השף שיוכל לסייע לו בכך.

"בתקופת החגים יש לנו גם מעצבת המגיעה לחנות ועובדת עם הלקוחות. אם ללקוח יש בבית מערכת כלי אוכל והוא מעוניין לשלב אותה עם מוצרים אחרים, היא נותנת לו רעיונות", מספרת אילנית. "אנחנו לא נמכור ללקוח משהו שהוא לא צריך. אם מישהו מחפש סכין והוא לא ממש מבין בסכינים, אנחנו לא ניתן לו את זאת שעולה 1,500 ₪, אלא את זאת שמתאימה לצרכים שלו".

'הלקוחות מוזמנים לתאם פגישת ייעוץ מקצועי עם שף ומעצבת', חנות רשת 'דומו', (צילום: יח'צ) 

"אצבע על הדופק"


בכל מה שקשור למוצרים חדשניים ומובילים, רשת "דומו" שומרת אצבע על הדופק ומביאה חידושים לכל המחלקות בחנות. להלן מספר טרנדים מהמחלקות השונות:

> סיליקון- סיליקון הוא חומר ההולך ומשתלט בשנים האחרונות על כל פינה במטבח. אחרי תבניות הסיליקון המטרפות, מגיע תורם של סירי הסיליקון, אותם ניתן לחמם גם במיקרו, גם בתנור וגם על הכיריים. ב"דומו" תמצאו גם ג´אדג´ט חדש - שפורפרת סיליקון המשמשת כשקית זילוף וניתנת לחימום.
> "נון-סטיק"- במחלקת הסירים והמחבתות אפשר למצוא את החידוש האחרון בתחום ציפויי הנון-סטיק- ציפוי בהתזת חול, יחד עם הציפויים הקרמיים שהחליפו לאחרונה את הטפלון. לתחום זה נכנסים גם הצבעים – אפשר למצוא היום ב"דומו" סירי יציקה לבנים של "שטאוב", סירי אלומיניום צבעוניים של "ברנדז" ומחבתות אדומות עם ציפוי קרמי לבן של "ביאלטי".
> צלחות אובליות- במחלקת כלי האוכל תמצאו את הדבר הבא בתחום – צלחות אובאליות. כך, למשל, אפשר לסדר את שלושת החלקים לכל סועד בצורת פרח מקסים, שיפיל את האורחים שלכם מהכיסא.

'חידושים בכל מחלקות החנות', סיר אפור - 3 קומות, לרכוש ברשת 'דומו', (צילום: יח'צ) 

ספריית הפנטזיות


הכל מתחיל, כמובן, בפנטזיה. אם אין לכם אחת, ב"דומו" ישמחו לספק לכם רעיונות. בכל חנויות הרשת ניתן למצוא ספריית ספרי בישול בעברית, אנגלית ושפות אחרות, כמו גם ספרים העוסקים בעיצוב שולחנות ובאירוח. כמו כל ספרייה שמכבדת את עצמה, יש בה ספרי בישול לכל נישה – ספרים לבישולי קדירה, ספרי אפיית לחם או מתכונים דלי קלוריות.

כלי מיוחד לייבוש כלים, רשת כלי מיוחד לייבוש כלים, רשת 'דומו', (צילום: יח'צ) 

בחנות בקניון "שבעת הכוכבים" הגדילו לעשות והפכו את הספרייה לסלון אמיתי, עם פינות ישיבה, כורסאות נוחות, שטיחים ומגזינים מתחום האוכל. "זה כלי עבודה גם בשבילנו", מסבירה אילנית, "אנחנו יכולים להציע ללקוח רעיונות מתוך הספרים ולהדגים על מוצרים בחנות".
אז לא משנה אם אתם בשלנים מקצועיים או מתקשים בהכנת ביצת-עין, אם שולחן החג שלכם מרשים או שהמפה לא מתאימה לראנר – מ"דומו" לא תצאו מבולבלים.

מספריים לחסה, ניתן למצוא בחנויות רשת מספריים לחסה, ניתן למצוא בחנויות רשת 'דומו', (צילום: יח'צ) 

תגובות לכתבה

חזור מעלה