החיפוש המתמיד אחר שימושיות, יצירת נוחות והפיכת המטבח לאזור אירוח לכל דבר, הובילו את המטבחים של היום לעשירים ויזואלית ופונקציונאלית.
רינה אלקובי, מעצבת הבית של "דקור", לא מכבר השיקה סניף חדש בהרצליה עם קולקציית
רעננה, המותאמת לעיצוב הבית הישראלי בעידן החדש.
אונייה על הגל
ביקור בסניף החדש והמרהיב של דקור, ישאיר את חובבי העיצוב, הבישול והאירוח פעורי פה. בסניף מוצג בגאווה מטבח "האונייה" הייחודי, המורכב מאי המשלב מסך LCD עולה ויורד, שממוקם בין משטח העבודה והישיבה וכוורת עשוית קוריאן, המזמינה לשלב בתוכה בקבוקי יין.
הדפס פייזלי מעטר את משטחי הקוריאן ומשטחי הזכוכית של האי, ויחד עם תאורת הלד- האירוח במטבח הופך מושלם.
מולו עומד בגאון מטבח "הגל החדש", בעל זוויות מעוגלות במראה רטרו מעודן. אי עשוי קוריאן עולה ויורד בלחיצת כפתור משמש כבאר ושולחן אוכל כאחד.
המעוטרים הדפסי תחרה וגימורי זכוכית חושפים פתרונות אחסון חדשניים נשלפים.
אלקובי מספרת על מודלים שונים של מטבח; "ישנו למשל מטבח רפלקטיבי הבנוי כולו גימורים מבהיקים- כמו ארון מראות אחד גדול, המעשיר ומגדיל את החלל. במטבח משולבים משטחי זכוכית עם הדפסים, משטח שיש יוקרתי, תאורה אינטגראלית בכל הארונות ולראשונה גם כיור וכיריים צמודים".
הפתעה אובייקטיבית
טוויסט חדש מבית היוצר של דקור, הוא להפתיע באובייקטים שמפלסים את דרכם למטבח:
ספסל מטבח בעיצוב קלאסי-מודרני-הספסל משלב מראה משפחתי ואווירת בית ספר של ´בית קטן בערבה´. המטבח בנוי עץ לארצ´ אצילי, שיובא לראשונה לארץ מברזיל, לצד עץ ליבנה בלבן ברבורי.
שולחן וספסל ניו לק-אלו מתהדרים במשטח נירוסטה מבהיק.
מטבח שנות ה-50-מטבח זה בנוי בצורת מזנון מבית סבתא. רגליו הויקטוריאניות של שולחן האוכל מעוררים פרספקטיבה מחודשת על עיצוב שנות החמישים ומרככים את אווירת החידושים המודרניים במטבח.
הקוריאן שולט
הקוריאן הוא מוטיב חוזר במטבחים רבים של דקור ונחשב לאחד החומרים האלגנטיים ביותר במטבח המודרני. לדברי אלקובי, יתרונו הגדול ביותר של הקוריאן הוא האפשרות לקבל משטח העשוי יציקה אחת, כולל הפתחים לכיורים, וזאת ללא כל סימני חיבור- אפשרות שאינה קיימת במשטחים מקבילים משיש. בעזרת תכונותיו הייחודיות של הקוריאן, הלקוח יכול לקבוע את גודל המשטח, בכל צורה הנדסית ובכל פרופיל, ללא כל הגבלה ובאופן הפשוט והיעיל ביותר. בנוסף, הקוריאן אינו סופג, עמיד למים ולחות, קל לניקיון, ובעזרת טיפול מיוחד ופשוט- משטח הקוריאן יקבל מראה חדש ומבריק, גם אחרי עשרים שנות שימוש.
טיפים לבחירת מטבח
אלקובי מספקת כמה טיפים שיעזרו לכם בבחירת המטבח הבא:
מבנה החלל-רצוי לבדוק ראשית את מבנה חלל המטבח, את גודלו ואת פתחיו. אם ברצוננו ליצור אי מרכזי במטבח, חשוב שישארו מעברים נוחים וזרימה בחלל. האזור צריך להיות לפחות בגודל שבין 3.5x3.5 ל- 4x4.
תאורה טבעית-כדאי לקחת בחשבון את מיקום וגודל החלונות במטבח. אם ברצוננו לרכוש מטבח מעץ כהה, חשוב שיהיו בו חלונות גדולים, כדי שהמטבח לא יראה צפוף ו"כבד". אם בחלל המטבח יש מעט חלונות, רצוי שנשתמש במטבחים בהירים יותר, היוצרים אשליה של מטבח מרווח וקליל.
נקודות חשובות-מומלץ ביותר שיהיו נקודות חשמל, מים וגז המתאימות למבנה העיצובי של המטבח המבוקש. זאת, על מנת שלא נצטרך לעשות שינויים רבים, הכרוכים בהוצאות כספיות מיותרות.
העיקר, לא לפחד כלל-לא לחשוש משינויי דפוס אליהם התרגלנו בתפיסה ובחשיבה של ´איך מטבח צריך להיות´. אם בעבר היינו מורגלים למטבחים בצורת ר´ או ח´, היום האלמנטים והפרזול הפנימי השתנו ומושקעת בהם מחשבה רבה של ניצול מקום ואחסון חכם ששינו את צורת המטבח. אין צורך להעמיס בארונות עליונים או מוסתרים, שאינם מקנים לנו יעילות ונוחות, רק בגלל שזה היה הסטנדרט המקובל בעבר. מומלץ להיפתח לחדשנות ומודרניזציה גם במטבח.