לרפד או להיפרד?

הדילמה האם לרפד את הספה או להחליף בחדשה מתעוררת בדרך כלל כשהכתמים עליה מתחילים לבלוט והבד מתחיל להישחק, אולם מסתבר כי ריפוד ספות מחדש הוא לא תמיד הפתרון הזול. עלות ריפוד של מערכת ישיבה יכולה להגיע לאלפי שקלים והיא משתנה בהתאם לסוג הבד ולטיב עבודה. אז באילו מקרים עדיף להחליף את הסלון ומתי כדאי לשמור על הנדוניה של סבתא?

מאת טליה לוין | צילום יח"צ | תאריך 18.11.2010

קניית

מערכות ישיבה לסלון

כרוכה לרוב בהוצאה של אלפי שקלים. בלאי טבעי, כתמים, השחתה של הריהוט על ידי בעל חיים מעלה לא פעם את הדילמה האם להחליף את כל מערכת הישיבה או שמא לרפד אותה מחדש וכשמדובר ברהיט בעל ערך סנטימנטלי או כורסא נוחה במיוחד שקשה לנו להיפרד ממנה, הדילמה הופכת קשה עוד יותר.

כמה זה עולה לנו?

הריפוד שהפך בשנים האחרונות לפופולארי במיוחד אמנם מאפשר לכם לחדש ולשדרג רהיט קיים באמצעות מגוון רחב של בדים אולם מסתבר כי לא תמיד הוא מהווה את הפתרון הזול.

ריפוד ספות דו מושביות מתחיל מ-1000 ש"ח לעבודה בלבד, על זה יש להוסיף את מחיר הבד שנע בין 100 ₪ למטר בד פשוט ועד ל-600 ₪ למטר בד יוקרתי יותר ומעלה.

ריפוד ספות עור מייקר את התהליך ורק מחיר העבודה כבר גבוה ב-50% לערך. מחיר העור עצמו, המחושב על פי יריעות, נע בין 1200 ל-2000 ₪ ליחידה כך שריפוד ספה דו מושבית המצריכה מינימום שתי יחידות, יעלה מינימום 4000 ₪, כולל עבודה.

הריפוד הזול ביותר הוא של כסאות. מאחר שלרוב יש צורך בריפוד של מושב בלבד המחירים נעים סביב ה-100 שקלים לכיסא, כולל עבודה.

ציון קמיל, רפד מקצועי ותיק, ממליץ לרפד ספות איכותיות בלבד ולא להשקיע בריהוט זול. במידה והשקעתם בקניה של סלון איכותי מומלץ לא להחליף אותו כשהוא מתבלה אלא לרפד אותו. "מערכות הישיבה שהיו מיוצרות לפני עשור ואפילו יותר הן ברובן איכותיות הרבה יותר מהמערכות הזולות שאנחנו מוצאים היום בשוק", טוען קמיל, "המערכות הזולות הן ברובן באיכות ירודה והספוג שממלא אותן נוטה להתפורר מהר מאוד לכן במקרים אלו דווקא הייתי ממליץ לקנות סלון חדש ולא לרפד".

טבעי או סינטטי?

בדי הריפוד הקיימים בשוק רבים ומגוונים ועשויים מסוגים שונים כמו משי, קטיפה, פשתן, כותנה וכמובן בדים סינטטיים זולים יותר המגיעים בשלל טקסטורות וצבעים.

כל בד מאפשר לכם לעצב ולסגנן את מערכת הישיבה שלכם באופן שונה, אולם לפני שאתם ממהרים לבחור את הבד חשבו קודם לאן הוא מיועד- למערכת סלון שלמה או לכורסא בודדת? לכריות או לכיסאות בפינת האוכל?

כל צבע וסוג של בד יכולים ליצור אווירה אחרת בבית, לכן מומלץ לקחת בחשבון גם את הצבעים של שאר רהיטי החדר. למראה קלאסי יתאימו בדים חלקים או כאלו עם דוגמא וטקסטורה עדינה.

לאווירה קלילה ומודרנית יותר עדיפים בדים עם דוגמאות או הדפסים גיאומטריים גדולים. הבדים המומלצים לסגנון זה הם פשתן, כותנה ואפילו משי, הם מעניקים לספה או לכורסא מראה קליל ורענן, וחשוב לא פחות- הם נעימים מאוד למגע. החיסרון שלהם הוא בעדינותם הרבה הגורמת לשחיקה מהירה יותר, כמו כן, ניתן לנקות אותם רק על ידי ניקוי יבש.

"כיום, הגבולות בבחירת סוג הבד היטשטשו וכבר אין חוקים נוקשים לגבי התאמה של סוג בד מסוים לרהיט מסוים", טוען גיא ליפסון מרפדיית "גיא חידוש רהיטים", "אם בעבר הרבו להשתמש בעיקר בבדי כותנה, היום ישנו מגוון מאוד גדול של בדים סינטטיים שחלקם איכותיים מאוד ואף בעלי יתרון יחסי על פני הבדים הטבעיים בעמידות הגבוהה שלהם ובעובדה שהם הרבה יותר קלים לניקוי ומונעים חדירה של נוזלים לתוך הבד".

כאמור, גם ספות עור ניתן לחדש אולם המחיר הגבוה לא תמיד הופך את העניין למשתלם. אולם, במקרים בהם ישנה שחיקה נקודתית או קרע במקום מסוים, מתברר כי ישנה אפשרות לרפד רק חלק מן הספה כמו למשל המשענות או המושב ובכך לחסוך לא מעט שקלים.

התאימו את סוג הבד לסגנון החיים שלכם

עמית ליבק מעצב ראשי בחברת וילונות אורגד המייבאת ומייצרת בדי ריפוד, מסביר כי לפני בחירת הבד יש לקחת בחשבון את סגנון החיים בבית ואת אופי הדיירים בו. כך למשל, אם מדובר בבית עם ילדים קטנים מומלץ לבחור בבד בעל רמת שחיקה טובה ובעל עמידות גבוהה. בדים סינטטיים הם לרוב בעלי תכונות אלו והם ניתנים לניקוי באמצעות מגבונים לחים ואף ניתן לכבסם במכונת הכביסה.

כמו כן, בד שהוא בעל יותר מגוון אחד של צבע עדיף מבד חלק שכן הוא מטשטש טוב יותר לכלוך שעשוי להופיע עם הזמן.

לרשימת בעלי מקצוע העוסקים בריפוד - לחצו כאן

חזור מעלה