נרים כוס יין

אין ספק כי יין ויופי בכוחם לשכר את האדם ולשמח לבב אנוש, וכששני אלו באים יחדיו, הרי שהשמחה כפולה

אלון גוטליב | צילום: יח"צ| תאריך: 11.3.15

עולם העיצוב שיכור ומאוהב בטרנד החדש, אינטרפרטציות עיצוביות מעולם היין, המשפיעים וזולגים לחללי העיצוב הקיימים ומהווים מוקד עניין ואומנות, ובעיקר פונקציה עיצובית לכל דבר. מנורות עשויות כוסות יין, בקבוקי יין תלויים על הקיר ומהווים פריט עיצובי ואומנותי בחלל, חבית יין הזוכה לשימוש חדש כשולחן או בר נפתח ואף כוסות יין ענקיות המשמשות כוואזה על השולחן. עולם העיצוב מכניס את ניחוחות השיק והסטייל מעולם היין אל חללי עיצוב. התוצאה, שולחן מזמין בסגנון אבירים, חנות מעוצבת בשיק מקורי ומסעדה העושה חשק לכוס יין ביד.

VASTU - פינת ישיבה הום גאלרי
VASTU - פינת ישיבה הום גאלרי


המותג האיטלקי הנועז ALDO BERNARDI, התאהב בשילוב חומרים מעולם היין וחיבורם לפונקציות קיימות. התוצאה - פרשנות חדשה לכוסות יין – עיצוב בהשראת קולקציית SUVIGNON (כשם היין הלבן המשובח) תאורת עמידה ותלייה כגוף תאורה המורכב מבסיס מואר ממנו משתלשלות זרועות מתכת ופליז. אך לא רק! מעצבי המותג עשו שימוש בעשרות גביעי יין אמיתיים לחלוטין, שהפכו להיות אובייקט יצירתי ומפואר בחלל המתנשא לגובה של מטר וחצי לערך. אלו תלויים בקצה של כל זרוע. כך שאם יימאס לכם מהשנדלייר תמיד יש אופציה להעשיר את בר היין בכוסות מרהיבות. ומה לגבי החלל הביתי שלנו? המעצב יפרח בן צבי, הבין את הצורך ולכן בחר לשלב בין עולם העיצוב והיין בדרך מקורית, עיצוב פונקציונאלי של בר יינות ביתי ויוקרתי, עשוי עץ בצורת גביע, כולל מקום לבקבוקים וכוסות ואביזרי יין.

נרים כוס יין- קמחי תאורה
נרים כוס יין- קמחי תאורה

השף יונתן רושפלד הוציא את מקרר היין הסטנדרטי והמוכר מחלל המסעדה שלו, הרברט סמואל במלון ריץ´ קרלטון בהרצלייה, ובמקומו הציב מבחר עשיר של יינות כשהם תלויים בתוך חללים שקופים על הקירות. היינות היקרים מוצגים אחר כבוד, כשהם תלויים בסדר מופתי כשברקע תאורה רכה המאירה את גב המקרר הלבן ואת הבקבוקים. במקרה זה, מדובר במקרר יין חדשני המשלב נראות לצד קירור שקט ודלתות נפתחות. התוצאה, קהל סועדים שלא מפסיק לדבר על החדשנות העיצובית ומתפתה לנוכח הזמינות, להזמין בקבוק יין לשולחן.

הרברט סמואל הכשרה במלון ריץ קרלטון (צילום: מתיו שו)
הרברט סמואל הכשרה במלון ריץ קרלטון (צילום: מתיו שו)

עיצוב מרתק נוסף, הינו אולם ה-TASTING ROOM, בר וחנות יין קונספטואליים בת"א. המקום שוכן במבנה טמפלרי עתיק במתחם שרונה ומתבסס על עיצוב חדשני, תוך שימוש בחומרים מעולם היין(זכוכית, עץ ופליז), לצד מערכת מזיגה אוטומטית וחדשנית. המקום, בניצוחה של הייננית רוני ססלוב, אשת רוח וקולטורה, משלב בין עולם החושים לכדי מכלול של עונג. ולכן, כחלק מעיצוב המקום החדש והייחודי, בחרו הבעלים להשתמש בחומרים טבעיים, תוך שימוש חוזר בחביות יין(כשולחנות, בארים בהם מוצגים בקבוקים ועוד). לצד חדר טעימות הראשון מסוגו בישראל, מציע המקום אוסף רחב של מאות יינות מהארץ ומהעולם, המוצגים בצורה ייחודית ועשירה, תוך שימוש באלמנטים קיימים ופונקציונאליים כגון כוסות יין, כחלק מעיצוב המקום, תאורה המשלבת זכוכית וצבעים רכים ועוד. אלו משרים אווירה אפלולית, נעימה וכובשת ויוצרים יחד שירה עיצובית המעוררת את כל החושים.

טייסטינג רום (צילום: מלי גולדפרב)
טייסטינג רום (צילום: מלי גולדפרב)

גם האדריכל מיקלה סימאונה הבין את חשיבות השילוב של אלמנטים מעולם היין בעיצוב מקום המזמין אתכם לרכוש יין. כשנקרא להרחיב את החנות המקורית של בוטיק היין - הרמיטאז´ בעין המפרץ, בחר לעצב וליצור גן עדן מעוצב בן 500 מ"ר בחלקה החדש של החנות הייחודית, במיוחד עבור חובבי היין בישראל. נקודת המוצא של האדריכל הייתה שימוש בפרספקטיבה מושלמת כפי שהיה מקובל בתקופת הרנסנס ולכן, המקום עוצב ונבנה על טהרת החומרים הטבעיים (עץ, אבן וזכוכית) בהלימה. התוצאה, כאשר נכנסים לחנות מיד חשים את העוצמה ואת החיבור בין עולם היין לעולם האומנות, לה תורמת תקרה גבוהה במיוחד בגובה של כתשעה מטרים, ממנה משתלשלת נברשת מרשימה שקוטרה הוא כ 2.5 מ´, שבה נעשו פיתוחים בפליז בשילוב עם קני זכוכית, המזכירים ומתכתבים עם רעיון הגביע הקדוש. השימוש בפליז בא לידי ביטוי גם באלמנט ייחודי נוסף בחלל, מעין מזקקת יין בעלת צינורות פליז מרשימים, הנמתחים לאורכו של הקיר ובסופה חבית יין מעץ אלון צרפתי, שאף ניתן למזוג יין איכותי מתוכה להנאתם של מבקרי החנות. פריט אומנותי זה מדמה נבל ויוצר את החיבור המתבקש בין מוסיקה ,אומנות ויין. כל אלו יוצרים יחדיו טוניציה מושלמת.

עיצוב של האדריכל מיקלה סימאונה
עיצוב של האדריכל מיקלה סימאונה

התוצאה בכל המקרים, ייחודית, מרתקת ויוצאת דופן, שממחישה איך אפשר עם הרבה יצירתיות לעשות שימוש בפריטים זמינים ומוכרים, ולהפוך את השימוש בהם לאלמנט עיצובי מקורי בחלל.

חזור מעלה