הולכים על בטוח: בוחרים סורגים בחוכמה

מיגון לחלונות יכול להיות גם אסתטי וגם בטיחותי: אחרי שנים של אי סדר בתחום תקינת הסורגים, תקן "בית בטוח 6250" קובע סטנדרטים חדשים למיגון החלונות. אל-סורג, הסורג השקוף, היחיד המתאים לדרישות התקן, מוביל את מהפכת הבטיחות

מערכת אתר "הדירה" | צילום: יח"צ | תאריך: 24.9.2015

הסורג השקוף של אל-סורג: היחיד שעומד בתקן החדש
הסורג השקוף של אל-סורג: היחיד שעומד בתקן החדש


אנחנו רוכשים סורגים למניעת פריצות ונפילות, ובטוחים שבזאת מיגנו את הבית באופן מספק, אבל מי מבטיח לנו שהסורגים אכן בטוחים?

היינו מצפים שדווקא תחום כה חשוב, שנוגע לבטיחות של כולנו, יהיה מפוקח, אך המציאות היא שעד לאחרונה התחום היה פרוץ לחלוטין. התקן הישראלי לסורגים (ת"י 1635) אינו רשמי ואינו מחייב, ואף אינו מתייחס לסורגים למניעת נפילות.

כל זה השתנה בתחילת 2015 אז התפרסם תקן "בית בטוח 6250". התקן הביא עימו בשורה חדשה בנושא תקינה למיגון הבית. התקן הוא תוצר של שיתוף פעולה בין ארגון "בטרם" לבטיחות ילדים לבין מכון התקנים הישראלי, במסגרתו מכון התקנים הגדיר אילו תקנים יקנו לבית אישור שהינו בטוח.

במסגרת התקן קיימת התייחסות ראשונה מזה עשרות שנים לנושא מניעת הנפילה באמצעות אימוץ של התקן האמריקאי ASTM F2006 למתקנים למניעת נפילה.

לדברי ניר פרימו, מנהל פיתוח עסקי בחברת אל-סורג, מפתחת הסורג השקוף, המצב בארץ בעבר אפשר לכל יצרן להחליט על דעת עצמו איך לבדוק את הסורג. "החלטנו לאמץ את התקן באופן מיידי כדי לאפשר לצרכן לבחור נכון", אומר פרימו.

הסורג השקוף שפיתחה החברה הוא כעת היחיד בארץ שעומד בהצלחה בבדיקות שהתבצעו במכון התקנים הישראלי על פי התקן האמריקאי, והסורג היחיד המתאים לתקן בית בטוח.

איך בוחרים סורגים בטיחותיים?

על פי הגדרות התקן, כדי שסורג ייחשב בטיחותי, עליו לעמוד בין היתר ב-4 בדיקות עיקריות באופן מצטבר, דבר שמבטיח שהמוצר יהיה בטוח לאורך זמן:

* עומס תליה במשקל של 22.7 ק"ג על כל פס של הסורג למשך דקה (כדי לבחון מה קורה כשילד שנתלה עליו).

* שלוש הטלות שק במשקל של 45 ק"ג על המתקן (כדי לבחון מה קורה שמופעל על הסורג עומס המדמה ילד שנופל על הסורג).

* מרווח שלא עולה על 10.2 ס"מ בין השלבים (כדי למנוע נפילה מבין הסורגים).

* מתקנים למניעת נפילה מחלונות לא יכללו קצוות וחלקים חדים (כדי למנוע פציעה במגע עם הסורג).

כשרוכשים סורגים כדאי לבקש אישור בדיקה בכתב ממכון התקנים, ולוודא שהם עומדים בהצלחה בבדיקת מכון התקנים על פי התקן האמריקאי שאומץ. כדאי גם לוודא שהסורגים נבדקו במכון התקנים, ולא על ידי חברה פרטית. ההתקנה צריכה צריכה להתבצע על ידי אנשי מקצוע, אשר יכולים לספק גם אחריות למוצר.

לא מתפשרים על בטיחות הסורגים. צילום: אל-סורג
לא מתפשרים על בטיחות הסורגים. צילום: אל-סורג

הסורג כפריט עיצובי

פרימו מזכיר שגם ברכישת סורגים בטוחים אין צורך להתפשר על הממד האסתטי. לטענתו, הסורגים השקופים, שהפכו מבוקשים בשנים האחרונות, משלבים בהצלחה בין שני האלמנטים החשובים: בטיחות ואסתטיקה.

אל-סורג, הסורג השקוף, מיוצר מחומר חזק ושקוף בשם פוליקרבונט, שאינו מחליד ולא מצריך תחזוקה. רצועות הפוליקרבונט נמתחות בין בסיסי הסורג ויוצרות מערכת שקופה. הסורגים כמעט שאינם מורגשים בחלל. הם יוצרים תחושה של מרחב פתוח, אווירה של בית נקי, ומתאימים לכל סגנון עיצובי.

חזור מעלה