שולחן לחגיגה

עונת החגים בפתח ופינות אוכל צצות מכל עבר, מציעות לנו את שירותן לארוחות החג. לכן, לפני שאנו מאמצים לחיקנו פינת אוכל חדשה, קבלו את העיצובים והטרנדים לכבוד ראש השנה

מאת יעל רמתי | צילום יח"צ | תאריך 18.8.10

בתרבות הישראלית, המושתתת על ארוחות אינסוף, מחליפה פינת האוכל את מדורת השבט המסורתית. נראה שפעמיים בשנה שוק השולחנות מתעורר - לפני פסח וכעת, אוטוטו לפני ראש השנה.

שולחנות האוכל

הם, ללא ספק, הפריט הנמכר ביותר בישראל לפני החגים.

אז איך נבחר שולחן מתאים, הן מבחינת העיצוב והן מבחינת הפונקציונאליות הנדרשת לנו ולמשפחתנו? מהם הטרנדים של שנת 2010 ואיפה אפשר למצוא אותם? התשובות לפניכם.

טרנד וחומר

מסתבר שהגודל כן קובע - חשיבותו של השולחן ניכרת בשל עוצמתו וגודלו בחלל האירוח: "אם בעבר השולחן היה פרקטי ותו לא, הרי שכיום מוצבים להם בבתים שולחנות גדולים, הרבה מעבר לצרכים היומיומיים של בני המשפחה המצומצמת, והם הפכו לפריט עיצובי לכל דבר. השימוש השוטף הוא בחציו האחד של השולחן, ובחציו השני מונחים כדרך קבע פריטי עיצוב, ואזות וכלים, שמפארים ומשדרגים את החלל", אומרים ב-"marcopolo" .

טרנד:

ב-marcopolo מכתירים את שילוב רגלי הנזירים המסיביות עם פלטות שולחן בקווים נקיים כמראה העכשווי, אך מציינים את חשיבות הבחירה האישית (צבע, גודל ומראה הרגליים), המאפשרת לכל שולחן ושולחן להיות פריט ייחודי ולא "תלוי טרנד".

חומר:

העץ ממשיך לתפוס מקום של כבוד, בשל המאפיינים הטבעיים שלו והתרומה המשפחתית והחמימה לחלל.

עופר זהר, מעצב ומבעלי בוטיק "עץ המשאלות" שבראשל"צ, מסכים שהשולחן הינו פריט עיצובי חשוב, אולם הפרקטיות שלו עדיין ממוקמת גבוה בשלב הרכישה; "יש לבחון את הגודל ואפשרויות הפתיחה של השולחן, כמו גם את קלות הפתיחה והשימוש".

טרנד:

ב"עץ המשאלות" מציגים שולחן אחד עם אפשרות ל- 2 וגם 3 פתיחות, דבר המאפשר ביום-יום להישאר עם שולחן קטן - פתרון מצוין במיוחד לבעלי בתים קטנים. פלטות ההגדלה מאוחסנות בתוך השולחן עצמו, וכך גם הכיסאות הרזרביים.

חומר:

זהר גם הוא מעריץ של העץ ובהחלט מסכים שזהו החומר הטוב והאיכותי ביותר, שבשל סוגי העץ השונים ואפשרויות הצביעה, מתקבל עיצוב מיוחד שיכול להשתלב עם כל הסגנונות הקיימים בבית.

איציק פטל, המעצב הראשי ומהבעלים של ART גלריה לריהוט, מסכים שאחד הטרנדים הבולטים כיום בעיצוב

פינות אוכל

הוא הגודל.

טרנד:

כיום, במידה והחלל מאפשר זאת, פינת האוכל מתחילה מגודל של 1.2 על 2.4 מטר ויכולה להגיע גם עד 6 מטר בחללים רחבי ידיים. האורך משרת גם את הפן הפונקציונאלי, שמאפשר לארח סביב שולחן אחד מספר רב של סועדים ובנוסף מעניק אפקט דרמטי ועוצר נשימה לחלל.

והכיסאות? הכיסאות גדלים אף הם, והופכים אט-אט לכורסאות; הם עמוקים ורחבים יותר, כדי שנוכל לשבת ולהתרווח כמו שצריך. כחלק ממגמה זו אנו רואים כי יש עלייה בביקוש לכיסאות מרופדים מעור או מבדים שונים.

חומר:

טרנד נוסף בעיצוב פינות האוכל הוא ה"פיוז´ן", עיצוב המשלב חומרים שונים זה עם זה כך שנוצרים מרקמים חדשים. עיצוב הפיוז´ן יוצר יופי ואמירה עיצובית מחיבורים "בלתי אפשריים"; העיצוב האחיד לפינת אוכל ולכיסאות כמעט ונעלם. ניתן לעשות כל חיבור שעובד - לחבר בין פינת אוכל מעץ לכיסאות נירוסטה בריפוד בד, לשולחן זכוכית מודרני, כיסאות עץ ובד בסגנון פרובנס ועוד. היופי הוא בחיבור.

פינות הזורע

בימים אלה, משיקה רשת הרהיטים ועיצוב הבית "שמרת הזורע" קולקציה חדשה של שולחנות אוכל בעיצובים חדשים ובמחירים מפתיעים. לדברי יונת מזן-עצמון, מעצבת הבית של הרשת: "לפינות האוכל נוכחות גדולה, לכן בראש ובראשונה הן צריכות להיות מותאמות לנתוני החלל. האם החלל המוקצה עבור פינת האוכל הוא גדול ומרווח, או קטן וצר? כמו כן, יש להתאים את צורת השולחן למבנה החדר - לחלל צר וארוך יתאים שולחן מלבני ואילו לחלל מרובע יתאים שולחן עגול או מרובע. חשוב להתאים לשולחן האוכל את הכיסאות הנכונים, אך לא לשכוח להתחשב בבחירה גם בנוחות הישיבה".

הקולקציה החדשה של שמרת הזורע מתאפיינת בשולחנות אוכל בשילובים של עץ מלא ופורניר, בקווים נקיים ואלגנטיים, בסגנון מודרני. השולחנות מוצעים במבחר מידות ופתרונות שונים להגדלת השולחנות. כמו כן, הרשת מציעה מספר רב של פינות אוכל קומפלט במחירי מבצע עד סוף ספטמבר 2010:

שולחן אוכל עומר 180X100 + 4 הגדלות (נפתח ל-16 סועדים) + 6 כיסאות דגם 052 (עור ספליט) במחיר מבצע של

9,490 ₪

בלבד במקום

13,939 ₪

שולחן אוכל רותם 200X110 + הגדלה 1.20 + 6 כיסאות דגם נרקיס

במחיר מבצע של

9,490 ₪

בלבד במקום

13,451 ₪

שולחן אוכל תות 160X100 + הגדלה 1.20 + 6 כיסאות דגם לוטוס

במחיר מבצע של

5,990 ₪

בלבד במקום

8,751 ₪

פאזל צרפתי משובח

גלריית "MIDI INTERIORS" שביפו, המייבאת ארצה מותגים צרפתיים, מציעה שולחנות בסגנון צרפתי אלגנטי. לדברי דורית נרקיס, מנכ"ל ומבעלי הגלריה: "המותגים הצרפתיים מאוד מתמקצעים בתחום זה בלבד, השולחנות הינם רפליקות של שולחנות מתקופות שונות כמו לואי ה-15, לואי ה-16 וכדומה. השולחנות אינם גדולים, אך מותאמים לסגנון המודרני ל-10 סועדים ומעלה, על ידי הגדלות בטכניקות שונות".

השולחנות הצרפתיים מעוצבים כמעין פאזלים, כאשר הפלטה מורכבת מדוגמאות שונות עם חתיכות עץ. חתיכות העץ משתלבות לפלטה עליונה מאסיבית ואותנטית, בעלת עיטורי פרזול עדינים, או ציורי יד, הנותנים מראה אלגנטי לשולחן.

החומרים מהם השולחן עשוי הם בעיקר עץ דובדבן צרפתי, עץ אלון ואגוז, כאשר החיבור ביניהם יוצר את הצבעוניות המשתנה בין משטח למשטח. בתחום הרגליים קיימים סגנונות גיאומטריים שונים, והייחודיות היא שהלקוח יכול ליצור את השולחן בהתאמה אישית בהתאם לסוג העץ, לגדלים, לגימורים - כך שיהיה תפור למידות החדר ולטעם האישי - כמו נגריה פרטית ומסוגננת.

חזור מעלה