מיכל שפר: בית מלא בהפתעות

האדריכלית מיכל שפר מתכננת בתים בעלי חזיתות פשוטות וצנועות תוך שימוש בקוים נקיים, ויוצרת עושר מפתיע ומסוגנן בתוך החלל

מאת הלני שי | אדריכלית מיכל שפר | צילום מיכל ואריה שפר | תאריך 11.11.08

מיכל שפר

, הינה אדריכלית עצמאית, בוגרת בהצטיינות של הפקולטה לאדריכלות ובינוי ערים בטכניון ובעלת משרד לאדריכלות ולעיצוב פנים, המתמחה בתכנון בתים פרטיים, בתים משותפים ותכנון משרדים. נסיונה המכובד נרכש במשרד היוקרתי של האדריכלית עדה כרמי מלמד, שם הובילה פרויקטים במשך כשמונה שנים. האדריכלית מחברת בעבודתה בין חלומו של הלקוח לכישרון. סגנונה המודרניסטי, מאופיין בחזיתות בקווים נקיים ופשוטים. מימד ההפתעה נוצר במפגש בין עושר החלל הפנימי של הבית, לבין החזיתות הצנועות והפשוטות.שפר מעידה כי היא אוהבת לטפל בפרוייקטים מהמסד עד הטפחות ,משלב התכנון הראשוני, דרך עיצוב הפנים ועד ריהוט הבית.

חזית צנועה בקווים נקיים בבית ברמת חן(צילום:מיכל שפר)
חזית צנועה בקווים נקיים בבית ברמת חן(צילום:מיכל שפר)


"חליפה תפורה לפי מידה"

נקודת המוצא שלה ביחסה לסביבה הביתית, היא שבית הוא "חליפה תפורה לפי מידה". "זוהי ישות תכנונית אחת", היא אומרת, "בה חוברים יחד חלומותיו של הלקוח וכישרונו של האדריכל לתרגמם לחללים, העונים על הדרישות הפונקציונאליות והאסתטיות". תהליך התכנון הוא דיאלוג בין לקוח לאדריכל שבמהלכו מתקבלות החלטות רבות. כאשר לבית יש רעיון מרכזי ממנו נובע התכנון, קבלת ההחלטות הופכת ברורה ופחות אקראית. חיפוש אחר סדר גיאומטרי מסוים, מסייע לייצר היגיון וניקיון בתכנון. שפר שואפת ליצירת הרמוניה בין החוץ לפנים, כיוון שלטענתה: "חוץ ופנים הם מקשה אחת". החלטות הנוגעות לתכנון הפנים נלקחות כבר בשלב הסקיצות הראשונות, משתפרות ומשתכללות ככל שמתקדם התהליך.

חיפוש אחר סדר גיאומטרי, מסייע לייצר היגיון וניקיון בתכנון, חזית בית בכפר סירקין (צילום: מיכל שפר)
חיפוש אחר סדר גיאומטרי, מסייע לייצר היגיון וניקיון בתכנון, חזית בית בכפר סירקין (צילום: מיכל שפר)

צניעות בחזיתות, עושר פנימי

בניגוד לחזיתות הצנועות והפשוטות, חללי הבית הפנימיים עשירים בפריטים, אך בחירת הצבעים זהירה ומוקפדת. שפר דוגלת בעיצוב מחומרים מקומיים, כאשר תשומת לב רבה ניתנת לנושא האור הטבעי. הטיפול הנכון בהכנסת האור הטבעי לבית, יכול להעשיר מאד את הפנים וליצור מבטים המשתנים ללא הרף במשך היום. כמו כן, היא מתייחסת גם לפיתוח הנוף כחלק בלתי נפרד מהבית, על מנת ליצור אינטראקציה בין הבית לסביבתו.

תשומת לב רבה ניתנת לנושא האור הטבעי, חדר רחצה בבית פרטי בהרצליה (צילום:מיכל שפר)
תשומת לב רבה ניתנת לנושא האור הטבעי, חדר רחצה בבית פרטי בהרצליה (צילום:מיכל שפר)

לא חוצה קווים אדומים

למיכל שפר יש "קוים אדומים" בבואה לתכנן פרויקט: "טוסקנה זה בטוסקנה" היא אומרת, "אני מעדיפה לעבוד בחומרים מקומיים, לכבד את המקום ולא להיגרר לאופנות וקלישאות אדריכליות שאורך חייהן מוגבל. אדריכלות טובה לדעתי היא ללא גיל ולעולם תיראה רלוונטית". לדבריה, העשייה התכנונית והיצירה מספקות לה הנאה רבה. "אני מוצאת סיפוק גדול בעובדה ששרטוט קם לתחייה והופך מדו מימד לתלת מימד,לחלל חי. כיום, העיסוק בבתי מגורים משותפים במקביל לבתים פרטיים, מציב בפני אתגר רציני. היכולת להשפיע על חזית הרחוב גדולה יותר בבניינים מסוג זה ואני מקווה שעם הזמן נראה בעיר חזיתות בעלות ערך אסתטי ובתים שהם חברים טובים לרחוב".

לראיונות נוספים עם מיטב האדריכלים בארץ - לחצו כאן

כיצד לבחור אדריכל? איזה נתונים עלי למסור כדי לקבל הצעת מחיר מקיפה והוגנת? מהו המידע הדרוש לפני התכנון? היכנסו ל

פורומים

וקבלו מענה מקצועי לכל שאלותיכם.

חזור מעלה