הסכם לתכנון אדריכלי

אחד הצעדים החשובים ביותר בכל תכנון אדריכלי הוא עריכת הסכם משפטי בין שני הצדדים. בתקווה שלא תצטרכו לממש אותו, לפניכם סוגיות שעל החוזה לכלול ובכלל, דברים שחשוב לדעת.

אנשים רבים הנם תמימי דעים לגבי שיתוף פעולה עם בעל מקצוע כזה או אחר, ולא פעם מסתמכים על רושם ראשוני או על תחושת בטן. בפועל, אף אדם לא היה רוצה להאמין כי יש סיכוי שיום יבוא וימצא את עצמו עומד בין כתלי בית המשפט בשל מעורבותו עם אדריכל, שביצע תכנון אדריכלי לקוי לנכס או מבנה, אולם יש דברים בגו וקרו כבר מקרים מעולם. כך שיש לשים את האמונה בטוב ליבם ומקצועיותם של אנשים בצד ולהגן על עצמכם עם מסמך משפטי המוסכם על שני הצדדים. חשוב להבין כי לא רק על הצרכנים המסמך מגן, כי אם גם על האדריכלים.

טיפ ראשון: אל תרגישו לא נעים

זה אומנם מובן מאליו, אולם אין כל סיבה להרגיש לא נעים. זה הרי ידוע שהפרויקטים האדריכליים המוצלחים ביותר הם כאלו שיש בהם קווי תקשורת טובים וברורים ויחסי אמון וכבוד בין שני הצדדים. בסופו של יום, מטרתו של הסכם לתכנון אדריכלי הוא להעביר את התנאים של הפרויקט אל הנייר, להגדיר את האחריות של כל צד ולתאם ציפיות בנושאים כמו לוחות זמנים, אופי העבודה ומועדי תשלום עבור השירותים. ההסכם בסך הכל נותן לפרויקט מסגרת משפטית, אבן יסוד ממנה אפשר להתחיל ולבנות שיתוף פעולה מוצלח, פורה וחיובי.

לאינדקס האדריכלים של אתר הדירה

לפני ההסכם, מגיע מסמך הצעת מחיר

רגע לפני שחותמים על הסכם עם אדריכל עליכם ליישר קו. מומלץ לערוך פגישה ראשונית על מנת לדון בכל הסוגיות והנושאים הנוגעים לפרויקט. לאחר מכן, האדריכל אמור להגיש לכם הצעת מחיר אשר כוללת את מיקומו של הנכס המדובר, תיאור הפרויקט בקצרה, היקף השירותים הניתנים, התמחור עבורם ועוד. כאן עדיין לא מדובר בהסכם אלא בהצעה, ואם אתם מעוניינים בה עליכם לעבור לשלב הבא. שלב זה יכלול עריכת הסכם משפטי הרבה יותר ספציפי בין שני הצדדים בו סוגיות שונות מוגדרות בבירור, מה גם שתהיה ירידה לפרטים המאוד חשובים.

עומדות בפניכם כמה אפשרויות: בחרו בחוכמה

רבים מאנשי המקצוע אשר יתנו לכם את מילתם ויבטיחו שמספיקה לחיצת יד, ולהיפך. עם זאת אל תתפתו לכך. הבנה מילולית של הפרויקט אינה מספקת לאף אחד מהצדדים הגנה משפטית, וחבל. אפשרות נוספת שעומדת לרשותכם היא עריכת הצהרת כוונות, מדובר בחתימה על הסכם שהנו פחות רשמי ומקנה לכם הגנה משפטית מינימלית. מלבדה קיימות אפשרויות נוספות כמו חוזים מוכנים מראש אשר כוללים תנאים בסיסיים לכאלו פרויקטים, מגדירים את מחויבותם של שני הצדדים, מתארים תנאים והתניות וכוללים מבנה פיצוי בסיסי. האפשרות האחרונה שעומדת לרשותכם היא חוזה שהוכן במיוחד עבורכם ונבדק על ידי עורך דין טרם החתימה, כדי לוודא שהסעיפים אכן מייצגים את האינטרסים של כל הצדדים.

מה ההסכם צריך לכלול?

על פי רוב הסכם לתכנון אדריכלי צריך לתת מענה לבעיות ספציפיות אשר עלולות לעלות בפרויקט. לתאר את היקף העבודה לפרטי פרטים ולכלול תנאים והתניות מפורטים אשר יספקו הגנה משפטית נאותה לשני הצדדים המעורבים. באתר הדירה אנו מעמידים לרשותכם הסכם לתכנון אדריכלי ממצה ולא מאיים אשר מספק הגנה משפטית לשני הצדדים ומתייחס לסוגיות רלוונטיות ועדכניות בתחום. יחד עם זאת חשוב לציין כי החוזה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי או מייתר את הצורך בבדיקה של עורך דין מקצועי.

שימוש בהסכם לתכנון אדריכלי הנו באחריותם הבלעדית של הצדדים לחוזה. מובהר כי לאתר הדירה אין כל אחריות באשר לחוזה המצורף וכי החוזה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי.

חזור מעלה